Bankoğlu 'Emekçileri açlık sınırı altında yaşamaya mahkûm ettiler'

CHP Bartın Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, '2022 Türkiye'sinde emekçileri açlık sınırı altında yaşamaya mahkûm ettiler.' dedi.

Bankoğlu 'Emekçileri açlık sınırı altında yaşamaya mahkûm ettiler'

CHP Bartın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün", yine haksızlıklar, adaletsizlikler ve ağır bir ekonomik buhranla geçtiğini belirtti.

Bankoğlu, basına yaptığı açıklamada, “Emekçiler yıl başında asrın zammı diye oyuna getirilmiştir. Gerçekten de Türkiye tarihinde görülmemiş fahiş zamlarla halk yaşarken öldürülmüştür. Vicdansızca varlık kuyrukları dedikleri soğan kuyruklarıyla başlattıkları zulüm dönemi ekmek, benzin, yağ kuyruklarıyla sürmektedir. Gerçek olan şudur; halk açlığa, işsizliğe ve adaletsizliğe mahkûm edilmiştir. Halkın dayanacak gücü kalmamış, işçinin de emeklinin de beli  kırılmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geçen yılki asgari fitre miktarı 27 lira iken bu yıl fitre miktarını 40 lira olarak açıklamıştır. Fitre; bir kişinin günlük asgari iki öğün masrafı olarak hesaplanır. Yani, bu hesaba göre dört kişilik bir ailenin asgari beslenme gideri 4800 liradır. Bugün asgari ücretin 4253 TL olduğu AKP Türkiye’sinde dört kişilik bir aile günde asgari iki öğün bile yemek yiyemez haldedir. Kaldı ki bir insanın var oluş sebebi sadece karnını doyurmaktan ibaret değildir. İnsanlık onurunu ayaklar altına alan, israftan zerre geri durmayan, masal anlatma, U dönüşü yapma ustası bir yandaşçı hükümet kendi seçmeni de dahil  herkese illallah dedirmiştir. Kutlanacak bayramlar yakındır! Temiz siyasetle, şeffaflıkla, yurttaşına saygı duyan, ayrımcılık yapmayan, üretime ve alın terine, çocuğuna, yaşlısına, doğasına ve emekçisine saygı duyan bir yönetim yarın kadar yaklaşmıştır.

Böyle bir ortamda, Emek ve Dayanışma Günü'nü, İşçi Bayramı'nı kutlamanın ne kadar zor olsa da iyinin galip geleceğine, karanlığın sona ereceğine umudumuz tam olmalıdır. CHP olarak bütün çalışmalarımız tüm yurttaşlarımızı kucaklayan, hakkını koruyan, görevini yapan bir yönetimi sizlere sağlamaktır. Emekçinin sırtından dolmuş taşmış olan küfelerinin hesabını sormak, insanca yaşama onurunu geri getirmek bizim boynumuzun borcudur.

İnsanın olduğu yerde umudun bitmeyeceğini, emeğin olduğu yerde umutların hep filizleneceğini belirten Bankoğlu, sözlerini, “Birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, İşçi Bayramı'nın; özgürce kutlanacağı, hukukun çiğnenmediği, alın terinin karşılığını bulacağı günler için çalışmaya söz veriyoruz.”diyerek tamamladı.