Bankoğlu 'CHP, cumhuriyetin güvencesidir'

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, partisinin kuruluşunun 97. Yılını kutlayarak 'Cumhuriyet Halk Partisi, tam 97 yıldır cumhuriyetin güvencesidir' dedi.

Bankoğlu 'CHP, cumhuriyetin güvencesidir'

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Üyesi Aysu Bankoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 97. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi'nin, cumhuriyetin teminatı olduğunu özellikle vurgulayan Bankoğlu, enkaz hâline gelmiş bir imparatorluktan Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve bu devleti tüm dünyaya kabul ettiren büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir partide olmanın gurur ve sorumluluğunu yaşadığını belirtti. Bankoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak sadece partimizin sorumluluklarına değil; cumhuriyetimizin ilk yasal siyasi partisi olmanın, cumhuriyet değerlerini özümsemiş ve bu değerleri, sebepleriyle birlikte en doğru şekilde anlatıp yaşatmanın sorumluluğuna da sahibiz” dedi.

“İlkelerimizi tavizsiz savunmak ülkemizin bekası için şart”

CHP’nin kuruluş ilkelerini temsil eden altı ok ambleminin cumhuriyetçilik, halkçılık, milliyetçilik, lâiklik, devletçilik ve inkılapçılığı kapsadığını ifade eden Bankoğlu,  "İlkelerimizi tavizsiz savunmak ve korumak, hem partimizin hem ülkemizin bekası için şarttır. Türkiye Cumhuriyeti'nin varlığının güvencesi olan söz konusu ilkelerin doğruluğu, gün geçtikçe daha da büyük önem ve değer kazanıyor. Ayrıca, her geçen gün ilkelerimizin güncelliği ve doğruluğu da ortaya çıkıyor. Değerlerimize sahip çıkarken çağdaşlık yolundan, mücadelesinden ayrılmadan, tüm yurttaşlarının insanca yaşaması için mücadele veren partimiz din, dil, ırk ayrımıyla kimseyi ötekileştirmeden herkesi kucaklamaktadır" şeklinde konuştu.

“Ülkemizin yönetilememesinin bedellerini yaşıyoruz”

Türkiye’nin gelişmiş ülkeler arasında, sadece ekonomik anlamda değil, hak, hukuk, adalet, eğitim ve fırsat eşitliği gibi konularda da en alt sıralarda olduğunu hatırlatan Aysu Bankoğlu, "Bugün, ucube bir sistemle ülkenin nasıl yönetilemediğini, Sayın Genel Başkanımızın tabiriyle adeta savrulduğunu, ağır bedeller ödeyerek hep birlikte yaşıyoruz. İşte hukuksuzluk, ilkesizlik ve tek adam yönetiminin verdiği tüm tahribatların karşısında, cumhuriyet değerlerini korumayı kayıtsız şartsız biçimde benimsemiş olan Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin güvencesi olmaya devam edecektir.  Başta ilimiz Bartın'da, sonra güzel yurdumuzun dört bir köşesinde olmak üzere partimize gönül vermiş üyelerimiz ve herkesi; bizlere kapısını açan, bizlerle derdini paylaşan, sözümüze kulak veren tüm hemşehrilerimi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!” diyorum” ifadelerinde bulundu.