Bankoğlu 'Atamızı bir kez daha özlemle anıyorum'

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün Vefatının 82. Yıl Dönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Bankoğlu: 'Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusudur. Gelip geçici siyasi bir figür değildir' dedi.

Bankoğlu 'Atamızı bir kez daha özlemle anıyorum'

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve TBMM Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, ülkemizin kurucusu ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82. yıl dönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Atatürk’ün, ülkemizin ortak değeri olduğunu belirterek sözlerine başlayan Bankoğlu , "Mustafa Kemal Atatürk, sadece ülkemizin kurucusu ve önderi değil, aynı zamanda ortak değerimizdir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yoğun gündemi ve Bütçe Görüşmeleri nedeniyle Ankara’da bulunacağım için Anıtkabir’deki anma törenlerinde yer alacağım" dedi.

“Bütün dünya biliyor”

Bankoğlu, her dönemde, Atatürk’e saygısızlık edenler olabildiğini belirtirken, “Bu değere saldırmak, Atatürk’ün vefatından bu yana çok denenmiş ancak etkisi beklendiği gibi olmamıştır. Hatta öyle ki; saldırıların dozu arttıkça Atatürk’e duyulan saygı ve sevgi misliyle katlanmıştır. Atatürk, bu ülkenin kurucusudur. Gelip geçici siyasi bir figür değildir. Yapılan her işin temelinde onun kurduğu bu Cumhuriyet, onun açtığı yol, onun ilkeleri ve kurumları vardır. Bu doğrultuda yükselmiş bir Cumhuriyeti içerden ve dışarıdan sayısız saldırıyla zayıflatmak, acze düşürmek ve yıkmak isteyenlerin karşısında, Atatürk sevgisi ve minnetiyle dolu bir millet vardır. Bu toprakların bir yıkıntıdan nasıl doğduğunu bütün dünya biliyor” ifadelerini kullandı.

“İzin verilmeyeceğine kuşkum yok”

CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, Anıtkabir’e milli bayramlarda ve 10 Kasım’larda gitmenin sadece bir devlet geleneği değil, kuşaktan kuşağa aktarılan bir ruh olduğunu da belirtirken "Yakın zamanda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Cumhurbaşkanı’nın Anıtkabir ziyareti sırasında yaşananlar, saygısızlık olduğu kadar bayağılıktır. Saygısını ve minnetini sunmaya milyonların gittiği bir kabirde "şakşakçılık" yapılması fikren de dinen de kabul edilemez. Gereğinin yapılıp tekrar edilmesine izin verilmeyeceğine kuşkum yok." açıklamasında bulundu.

“Vazgeçmeyeceğiz”

Atatürk’ün ve atalarımızın yoktan var ettiği, bizlere özgür, onurlu bir ülke olarak emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni itibarsızlaştırmaya çalışanlar olduğunu da belirten Bankoğlu, şu sözlerle açıklamasını tamamladı:

 "Ulu Önderimizin, silah arkadaşlarının, bu uğurda şehit olan yurttaşların ve gazilerimizin hepsini saygıyla, minnetle anmaktan vazgeçmeyeceğiz. Atatürk’ün gücü, ortaya koyduğu sarsılmaz değerler ve bunların doğruluğu yüz yıl sonra dahi geçerliliğini korumaktadır. Tahammülsüzlüğün en büyük sebebi budur. Bilim ve akılcılıkla değil; içi nefretle doldurulmuş bir yozlaşma ülkemizde ve diğer başka yerlerde de görülen bir musibettir. Canı pahasına her şeyiyle kendini bağımsız ve güçlü bir ülke kurmaya, Anadolu’nun sahiplerini özgür kılmaya adamış ve eş, dost, akraba hiçbir çıkar düşünmeden tüm mal varlığı da dâhil her şeyini bu ülkeye emanet etmiş Atamızı bir kez daha saygı, minnet ve özlemle anıyorum. Ruhu şâd olsun."