Bakanlık bürokratlarından TSO üyelerine bilgilendirme

İŞKUR ve SGK'nın teşviklerini anlattılar

Bakanlık bürokratlarından TSO üyelerine bilgilendirme

Nurdan Eroğlu

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı kapsamında Bartın’a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) üyeleriyle bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda İŞKUR ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan teşviklerle ilgili iş adamlarına bilgi verildi.

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı kapsamında Bartın’a gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) üyeleriyle bir araya geldi. TSO Toplantı Salonunda yapılan bilgilendirme  toplantısına Mesleki Yeterlilik Kurumu(MYK)  Başkanı Adem Ceylan, Çalışma Genel Müdürü- Daire Başkanı Kamil Yeşilyaprak, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü - İSGÜM Kocaeli Bölge Müdürü Hüseyin Sezek, Sosyal Güvenlik Kurumu Daire Başkanı Ahmet Yetim, İŞKUR Daire Başkanı Abdüllatif Gökdere, Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, Bartın Esnaf ve Sanatkarları Odası ve Bartın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sinan Amasralı, Bartın Madeni Eşya Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz, SGK İl Müdürü Ekrem Öztekneci, İŞKUR İl Müdürü Adnan Arslan, muhasebeciler ve iş adamları katıldı.

BALIK: “TOPLANTIDAN İYİ SONUÇLARIN ÇIKACAĞINA İNANIYORUM”

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, “Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanımız Adem Ceylan, Çalışma Genel Müdürlüğü Daire Başkanımız Kamil Yeşilyaprak, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü - İSGÜM Kocaeli Bölge Müdürü Hüseyin Sezek, Sosyal Güvenlik Kurumu Daire Başkanı Ahmet Yetim, İŞKUR Daire Başkanı Abdüllatif Gökdere tüm Türkiye’de başlatılmış olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Konya’da başlattığı askeri ücretli, emekli ve engellilerin yaşama koşullarını yerinde incelemeyi amaçladığı, Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı kapsamında ilimize ziyaret gerçekleştirdiler. Ziyaret programı çerçevesinde ilimizde gerek çalışanların gerekse yatırımcıların ve işverenin çalışma hayatıyla ilgili sorunlarını dinlenecek ve görüş ve önerileri alınacaktır. Toplantında görüşülen bu konular Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na tutanak haline dönüştürülecek ve sizlere sorduğu sorular, şikayetler, istekler ve memnuniyetler ilerleyen zamanlarda iyileştirmeler halinde karşımıza gelecektir. Aklımıza takılan sorular sıkıntılar dile getirilecek ve bu konuda sizleri aydınlatacaklardır. Başkanlarımıza ve müdürlerimize geldikleri için teşekkür ediyorum. Bu toplantıdan iyi sonuçların çıkacağına inanıyorum” dedi. 

CEYLAN : “2023 HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMALARIMIZI VE TEŞVİKLERİMİZİ ANLATACAĞIZ”

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı ve Bartın ziyaretiyle ilgili açıklamalarda bulunan Mesleki Yeterlilik Kurumu(MYK)  Başkanı Adem Ceylan ise şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Milli Seferberlik’ çağrısı doğrultusunda, Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun geçen hafta Konya’dan kamuoyuna duyurduğu ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ programı kapsamında bugün güzel şehrimiz Bartın’dayız. Sizlere Sayın Bakanımızı selamlarını getirdik. Sayın Bakanımızın talimatıyla bugün burada çalışma hayatının tarafları ile bir araya gelecek, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı ve teşviklerimizi anlatacağız.

“10 İLİMİZİ ZİYARET EDİYORUZ”

Bu seferberlik kapsamında Bakanlık yöneticileri olarak bugün Afyon, Bolu, Düzce, Kırıkkale, Kırşehir, Çankırı, Yozgat, Nevşehir, Bartın ve Erzurum olmak üzere 10 ilimizi ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerimize devam edecek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak gidilmedik şehir bırakmayacağız. 81 ilimizde ticaret ve sanayi odaları, esnaf ve sanatkârlar odaları, iş adamları, sanayiciler, KOBİ kapsamındaki iş adamları, aktif iş gücü programlarından yararlanan iş yerleri ve çalışanlar, hibe kapsamında kendi işini kuran engelli vatandaşlar, işçiler, kadın çalışanlar, işsizler, engelli çalışanlar, üniversite öğrencileri, iade kapsamında tıbbi cihaz kullanan vatandaşlarımız ve emeklilerimize ulaşacağız. İstihdama katkı sağlama hedefiyle, kayıt dışı istihdamla mücadelemizde tarafların desteğini isteyeceğiz. Teşviklerimizi anlatacak, Bakanımızın talimatıyla daha güçlü bir Türkiye için çalışma hayatının sorunlarını belirleyerek, çözüm yollarını birlikte bulacağız. İşçimizin, işverenimizin yanında olacak, alın terinin akıl teriyle değerlendiği, her ikisinin de hakkının korunduğu daha müreffeh bir Türkiye için çalışacağız.

“SORUNLAR YERİNDE TESPİT EDİLECEK”              

Yine hizmetlerimizle ilgili görüş ve önerileri alarak hizmet kalitemizi arttırmak için ihtiyaçları belirleyeceğiz. Bu kapsamda siz değerli basın mensuplarının da desteğine büyük ihtiyaç duyduğumuzu belirtmek isteriz. Bu seferberliğin her kesime ulaşması ve etkinliği için basınımızın desteği büyük önem taşımaktadır. Bugün burada bizlerle beraber olduğunuz ve programımıza sunacağınız katkılar için şimdiden teşekkür ederiz. Çalışma hayatında ilan ettiğimiz milli seferberliğin Bartın ilimize hayırlı olmasını diler, sizleri tüm Bartın’ın nezdinde bakanlığımız adına saygıyla ve muhabbetle selamlarız.

“MİLLETİMİZİN EMRİNDEYİZ, ONLARLA BERABERİZ”

15 Temmuz süreciyle birlikte farklı platformlarda ülkemizin birlik ve beraberliğine devletimizin ve milletimizin bekasına kastetmeye çalışanlar oldu. Bu millet buna müsaade etmedi. Bundan sonra da etmeyecektir.  Milletimiz ne zaman ihtiyaç olsa birlik ve beraberlik ruhunun ferasetini ön plana koyuyor ve gereğini yapıyor. Bu seferde uluslararası güçler ülkemizi ekonomik anlamda ekonomik zafiyete uğratmak suretiyle bir güven bunalımına ve kaosa sürüklemeye çalışıyor. Buna bu millet devletiyle, işvereniyle, çalışanıyla kamu kurumuyla, siyasetçisiyle müsaade etmeyecek. Sayın Bakanımızda bu manada hadi bakalım çalışma hayatında milli seferberliği başlatıyoruz. Çalışma Bakanlığının bütün yöneticileri milletimizin emrindeyiz. Onlarla beraberiz. Onlar ne diyorlar ne istiyorlar, çalışma hayatında varsa problemleri tespit edelim, yapabileceğimiz bir şey varsa biz bu problemleri çözelim anlayışı içerisinde buradayız.”

Ceylan’ın konuşmasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu Daire Başkanı Ahmet Yetim, İŞKUR Daire Başkanı Abdüllatif Gökdere, SGK ve İŞKUR’un faaliyetleri ve her iki kurum tarafından verilen teşviklerle ilgili iş adamlarına bilgilendirmede bulundu.