Ayhan Tepe, güven tazeledi

Bartın Kahveciler ve Şerbetçiler Odası 10. Genel Kurulunu gerçekleştirirken Genel Kurulda tek liste halinde yapılan seçimlerde Ayhan Tepe güven tazeleyerek yeniden Bartın Kahveciler ve Şerbetçiler Odası Başkanı seçildi.

Ayhan Tepe, güven tazeledi

Bartın Kahveciler ve Şerbetçiler Odası 10. Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Genel Kurula TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik ve Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, Memleket Partisi İl Başkanı Mustafa Çelik ve Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, meslek odası başkanları ve üyeler katıldı.

Akın: “Esnaflık mesleği en zor mesleklerden bir tanesi”

Genel Kurulda esnaflığın çok zor bir meslek olduğunu ifade eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın şöyle konuştu:

“10. Genel Kurulun hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra seçilecek arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bugüne kadar görev yapan tüm arkadaşlarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum. Esnaflık mesleği en zor mesleklerden bir tanesi. Alın teri dökerek evlerine ekmek götürmeye çalışıyorlar. Sabah erken vakte iş yerini açıp akşam geç saatlere kadar dükkanda olan ve bundan dolayı yeri geldiğinde çocuklarını bile uyanık göremeyen bir meslek grubu. Bende 4 nesildir esnaflık yapan bir ailedenim. Esnaflık hayatımızda ailemizin bu sene 87. Yılı. Gerçekten zor bir meslek. Bir gün iş yerinizi kapatamazsınız. Diyelim ki birkaç gün kapattınız, maddi anlamda da zorluklar çekersiniz.

“Pandemiden dolayı esnafımız büyük sıkıntılar çekti”          

Esnaf odalarıyla birlikte çalışarak da ayakta durmaya çalışan bir meslek. Bu dönem pandemiden dolayı özellikle Kahveciler ve Şerbetçiler Odasına bağlı kurumlar büyük sıkıntı çektiler. Hükümetimizin ve devletimizin verdiği desteklerle bir nebze ayakta durulmaya çalışıldı. Bundan sonra da yavaş yavaş canlanmaya çalışılıyor. İnşallah bir sıkıntı olmazsa bu Covid belasından da kurtulabilirsek eski canlılığa kavuşacaktır. Özellikle mahalle aralarında bulunan esnafımız o mahalleye aslında güven veriyor. Biz de Bartın Belediyesi olarak kanunlar çerçevesinde esnafımıza destek vermeye çalıştık. Bundan sonra da vermeye çalışacağız. Bütün esnaf odalarımıza birlikte çalışıyoruz, istişare halindeyiz. Esnafımızı

sıkıntıya düşürmeden hareket etmemiz lazım.”  

 Tunç: “Pandemi sürecinden en fazla etkilenen esnafımız kahveciler oldu”

Tüm dünyası etkisi altına alan pandemi sürecinden dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de en fazla etkilenen kesimin esnaflar olduğunu ifade eden TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise şunları söyledi

“Bartın Kahveciler ve Şerbetçiler Odamızın Genel Kurulunun hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar odamızda görev yapan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Ahrete intikal edenlerle Allah’tan rahmet diliyorum. Bu kongreyle birlikte tekrar göreve seçilecek olan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Bizler her zaman siyasetçiler ve kamu yöneticileri olarak esnafımızın yanında olmaya çalıştık, bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz. Bartın’da Kahveciler ve Şerbetçiler Odamıza bağlı çok sayıda esnafımız var. Tabi ki pandemi sürecinden en fazla etkilenen esnafımız kahveciler oldu. Salgında birçok insanın bir araya geldiği ve toplu olarak bulunduğu mekanlar olduğu için belki de kapanmadan en fazla etkilenen esnafımız kahveciler oldu. Bu odaya bağlı yine toplu mekanlar olarak gördüğümüz düğün salonları, eğlence mekanları da yine bu salgından etkilendiler.

“104 milyon 905 bin 522 TL vatandaşlarımıza pandemi desteği verdik”

Hükümet olarak salgından etkilenmemeleri için elimizden gelen gayreti gösterdik. Bu anlamda Bartın’ımızda da Sosyal Koruma Kalkanı olarak ifade ettiğimiz ödemeler konusunda da çok önemli destekler sağladık. 104 milyon 905 bin 522 TL vatandaşlarımıza pandemi desteği verdik. Ciro ve kira desteğiyle birlikte bu rakam 150 milyon TL’yi aştı. 14 bin haneye FAZ 1, FAZ 2 ve FAZ 3 kısmından 14 milyon lira destek sağladık. Bunlar hibe olarak verilen hükümetimizin destekleri. Yine 7 bin 699 çalışanımıza toplamda 49 milyon 379 bin 672 lira kısa çalışma ödeneği verdik. Yine 5 bin 357 çalışanımıza 19 milyon 932 bin 902 nakdi ücret desteği verdik. Bin 993 kişi 9 milyon 349 lira işsizlik ödeneği aldı. 9 bin 86 çalışanımız normalleşme desteği dediğimiz 12 milyon 342 bin 807 lira hükümetimiz destek verdi.

“Pandemi sürecinde 150 milyon TL’ye yakın destek Bartın’a aktarıldı”

Toplamda ise 150 milyon TL’ye yakın destek pandemi sürecinde özellikle tam kapamanın olduğu dönemde Bartın’a aktarılmış. Bu 150 milyon TL ile esnafımızın ticari hayatını durdurmaya çalıştık. Bu dönemde tabi sigortalı sayısını da korumak gerekiyordu. Bu anlamda da gerekli yasalar düzenlemelerle bunları karşılamanın gayreti içerisinde olduk. Bütün dünyayı etkileyen bir salgınla karşı karşıyayız. 2 yıldır maskelerle dolaşıyoruz. Bundan en  fazla etkilenen kesim elbette ki esnafımız oldu. Bu bütün dünyanın problemiydi. İnşallah aşılamayı da yaza doğru tamamladığımız da vaka ve vefat sayısı da düşecek.  Bu bizim elimizde. Sağlık her şeyden önemli. Pandemide kaybettiğimiz vatandaşlarımız oldu. Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz.

“400 yataklı hastanemizi 1,5 yıl içerisinde tamamlayacağız”

10 milyarlık kamu yatırımını Bartın’a kazandırdık. Şuanda devam eden 10 milyar TL’den fazla yatırımımız var. Bunlar güçlü Türkiye’nin gerçekleştirebileceği yatırımlar. 400 yataklı hastanemiz şuanda devam ediyor ve inşallah hastanemizi önümüzdeki 1,5 yıl içerisinde tamamlayacağız. Hastanemiz bütün çevreye, bölgeye hizmet verecek. “Salgın var bu yatırıma ara verelim” demedik. Bartın’ımızı hem sağlıkta hem de eğitimde büyüttüğümüz gibi şimdi de sanayi de büyütüyoruz. Organize Sanayi Bölgemizi 2 katına çıkardık. Geçen hafta 5 tane fabrikamızın temellerini attık. Şuanda çalışmalar devam ediyor. Bir tanesi haziran ayında üretime başlayacak. 600 kişi çalıştıracak. Yine bir mobilya fabrikasına yer tahsisi yaptık, 1200 kişi çalıştıracak.

“Bartın’da 49 bin çalışan ve 49 bin emekli var”

İstihdamda da Bartın’ımızı hak ettiği yere getirmeye çalışıyoruz. Eskiden Bartın’da çalışan nüfusun 2 katı emekli vardı. Şimdi çalışanla emekli dengelendi. 49 bin çalışan ve emekli var. Çalışan nüfusu arttırmanın gayretindeyiz. Çünkü ülkemiz yeni ekonomi modeliyle yatırım, üretim, istihdam, ihracatla büyüyor. Filyos Projesiyle birlikte Bartın’ımızı da bölgesinde bir yıldız gibi parlatmanın gayreti içerisindeyiz.”

Genel Kurulda tek liste halinde yapılan seçimlerde ise Ayhan Tepe güven tazeleyerek yeniden Bartın Kahveciler ve Şerbetçiler Odası Başkanı seçildi.

 

Ayhan Tepe, güven tazeledi
Ayhan Tepe, güven tazeledi
Ayhan Tepe, güven tazeledi
Ayhan Tepe, güven tazeledi
Ayhan Tepe, güven tazeledi