Arslan, Bartın'ın İl Oluşunun 31. Yılı Kutladı

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan Bartın'ın il oluşunun 31. Yılını kutladı

Arslan, Bartın'ın İl Oluşunun 31. Yılı Kutladı

Arslan, "Bartın’ın İl Oluşunun 31. Yılı Kutladı

 

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan Bartın’ın il oluşunun 31. Yılını kutladı

 

Arslan, “Yeşilin ve mavinin buluştuğu eşsiz doğal güzelliklere ve tarihi değerlere sahip, Fatih Sultan Mehmet’in Çeşmi Cihanını da içinde barındıran Karadeniz’in incisi güzel şehrimiz Bartın, 7 Eylül 1991 tarihinde 28 Ağustos 1991 tarih ve 3760 sayılı Yasayla il statüsüne kavuşmuştur.

 

Türkiye'nin 74. ili olan Bartın’ımız 3000 yıllık geçmişinden günümüze taşıdığı tarihi, doğal ve kültürel değerleri ile il oluşundan bugüne kadar birçok alanda büyük gelişim göstermiştir.

 

Bizler de ilimizin  sahip olduğu tüm güzelliklerinin  tanıtımı, turizm potansiyelinin değerlendirilmesi, her alanda daha çok yatırım yapılan bir il olması, sosyal yapısının güçlenmesi, eğitimdeki başarısının devamı, kısacası her konuda  daha da üst seviyelere çıkarılmasını sağlamak için her türlü gayreti göstermeye devam edeceğiz.

 

Bu vesileyle, güzel şehrimiz Bartın’ın il oluşunun 31. yılını kutlarken, ilimizin gelişip kalkınmasında ve bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, saygıdeğer Bartınlı hemşehrilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum”dedi.