Araç alım satımında yeni dönem

İkinci el taşıt alım satımında Güvenli Ödeme Sisteminin kullanılmasının zorunlu hale getirildiğini ifade eden Bartın Kahveciler ve Şerbetçiler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Tepe, ikinci el taşıt ticareti yapan ve Yetki Belgesini bugüne kadar almayan işletmelerin 31 Ağustos'a kadar Yetki Belgesi almaları gerektiğini söyledi.

Araç alım satımında yeni dönem

Bartın Kahveciler ve Şerbetçiler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Tepe, ikinci el taşıt ticareti yapan ve Yetki Belgesini bugüne kadar almayan işletmelerin 31 Ağustos’a kadar Yetki Belgesi almaları gerektiğini duyurdu. İkinci el taşıt alım satımında Güvenli Ödeme Sisteminin kullanılmasının zorunlu hale getirildiğini ifade eden Tepe, “İkinci el taşıt ticareti yapan ve yetki belgesini bugüne kadar almayan işletmelerin 31 Ağustos 2020 tarihine kadar Yetki Belgesi almaları gerekmektedir. Bir takvim yılı içinde 3'ten fazla taşıt satışı, ticari faaliyet kabul edilecek ve kayıt dışı faaliyetlere yaptırım uygulanacaktır. İkinci el taşıt alım satımında Güvenli Ödeme Sisteminin kullanılması zorunlu hale getirilmiştir” dedi.

Sınav başvurusu bakanlığa yapılacak

Mağdur olmamak için Ticaret Bakanlığına sınav başvurusu yapılması gerektiğini kaydeden Ayhan Tepe “Yapılan düzenlemelerle ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde haksız rekabetin ortadan kaldırılması, suni fiyat artışlarının önlenmesi ve kayıt dışılığın önlenmesi amacı güdülmektedir. 31 Ağustos 2020 tarihinde yürürlüğe girecek yönetmelikten etkilenmemeniz ve mağdur olmamanız için Ticaret Bakanlığına sınav başvurusu yapılmış olup, 28 Ağustos 2020 tarihi için sınav günü belirlenmiştir. İlk ve orta okul mezunu olanlar 28 Ağustos’tan sonra bu sınava girme hakkına sahip ol(a)mayacaklar. Onun için ilk ve orta okul mezunu olanlar için son fırsat. Başvurular odamıza kimlik fotokopisi ile bizzat yapılacaktır. Motorlu kara taşıtı ticaretiyle ilgilenenlere ve kamuoyuna saygıyla duyurulur” şeklinde konuştu.