Deva ırmak ıslah proje ihalesini şeffaf bulmadı
Bartın'da partililerle bir araya gelen Deva Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, tartışmalı Bartın Irmağı Islah Projesiyle ilgili 'Bu projeyi ihaleye çıkarttınız da hiçbir şekilde şeffaf bir ihale çıkartmadınız. Daha da önemlisi bunu nereden, nasıl, hangi şartlarda, nasıl bir sistemle yapıyorsunuz' şeklinde konuşarak hükümete yüklendi.
Deva Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, Zonguldak'ta ki programının ardından, Bartın'ı ziyaret etti. Rızavanoğlu' nu Bartın'da Deva Partisi İl ve İlçe Teşkilatları karşıladı. Rızvanoğlu, Deva Partisi Bartın İl Başkanlığı binasında partililer ile yaptığı istişarenin ardından basın açıklaması gerçekleştirdi.
Ana gündemine genel seçim sürecini alan Rızvanoğlu, Bartın'ın sorunlarına da değinerek; “Bir fidanlık Millet Bahçesi süreci var biz Deva Partisi olarak yeşil alanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Biz proje yapmayalım demiyoruz. Biz diyoruz ki yapılacak projeler doğur projeler olsun, planlı projeler olsun ve en önemlisi doğru yerlere olsun.” Dedi.
“Bu günler bitsin diye şafak sayıyorum”
Rızvanoğlu açıklamasında, Bartın ziyaretinden edindiği bilgileri Genel Merkez ile paylaşacağının vurgusunu yaparak; “Bugün Bartın'da teşkilatlarımızla İl Başkanımız Sayın Ali Bey ile ve kıymetli yol arkadaşlarımızla istişare etmek üzere bugün Bartın'a geldim. Ziyaretime Zonguldak ile başladım. Bugün Karabük, yarın Bolu ve sonra Ankara'ya geçeceğim. Bartın benim çocukluğumda özlemle geldiğim Amasra'dan ibaret. Uzun bir süredir buraya gelmek nasip olmamıştı. O yüzden çok mutluyum bugün burada şehri daha çok anlayacağız, esnafımızla sohbet edeceğiz, vatandaşımızla süreci değerlendireceğiz. Cumhurbaşkanlığı adayı süreçleri ve bundan sonraki Milletvekilliği adayları süreçlerini konuşacağız. Buradan aldığımız bilgileri Genel Merkezimize götüreceğim ve orada istişarelere başlayacağız. Ülkemiz için çok zor bir döneme girdik, son 54 günümüz ve bu 54 gün çok önemli aslında bu ucube sistemi değiştirmek için ve yeni sayfalar açmak için kalan son günler. Ben şahsen şafak sayıyorum bu günler bitsin diye. Artık şöyle bir bu kâbustan uyanalım.” Dedi.
“Çok çalışan bir partiyiz”
Rızvanoğlu açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemiz çünkü çok güzel, her tarafı ile çok güzel. Bu güzel Türkiye'yi biraz daha özgürlüklerin, kazancın, elimizdeki fırsatların değerlendirilmesi ülkesi olarak görmek istiyoruz. Biz Deva Partisi olarak 3 sene önce kurulduk. Buradaki teşkilatımızda 2 buçuk senedir var. Çok başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Bu süreç hepimizin zor bir dönemi. Ama şu bir gerçek; endişeye mahal yok. Çünkü bu seçim kazanılacak. Özellikle biz 15 aydır 6'lı masa sürecinden geçtik. Millet İttifakı adını verdiğimiz bu masanın çok kıymetli çalışmaları oldu. Birincisi, anayasa değişiklik metniydi, 84 maddeden oluşuyordu. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme nasıl geçeceğimizin yol haritasıydı bu aslında. Daha sonra 6 partinin mutabakat metnini yaptık. 6 partinin minimumda anlaştığı 2 bin 300 maddeyi yazdık. Daha sonraki süreçte Cumhurbaşkanı adayımızı Kemal Kılıçdaroğlu olarak belirledik. Bu süreçte çok üzücü deprem gündemimiz oldu. Bartın'da da misafir edilen depremzedelerimiz var. Buradan tekrar ailesini kaybedenlere ve milletimize başsağlığı diliyorum. Geride kalan ailelere sabırlar diliyorum. Biz Deva Partisi olarak çok çalışan bir partiyiz. Çok yakın bir zamanda Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili değerlendirme ve çözüm raporumuzu sunduk.
“Biz proje yapmayalım demiyoruz”
Bir fidanlık Millet Bahçesi süreci var biz Deva Partisi olarak yeşil alanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Biz proje yapmayalım demiyoruz. Biz diyoruz ki yapılacak projeler doğur projeler olsun, planlı projeler olsun ve en önemlisi doğru yerlere olsun. Burası bir emekli şehri. Burada emeklilerimizin de kendini rahat hissettiği, güzel vakit geçirebileceği bahçeler, parklar, kütüphane hepsi olmalı ama bunlar nerede, nasıl, doğru proje mi? En önemlisi yeşil alanların üzerine nasıl yapılır? Biz bu tarz projelere her zaman destek veren bir partiyiz. Bunun çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Maalesef yine bu hükümetin yaptığı her şey apar topar alelacele biz yaptık oldu diyebilmek için süreçler yönetiyorlar. Buna aslında baktığımızda deprem bölgesinde görüyoruz. Burada bir deprem oldu, burada bir felaket oldu. Tabi bu felaketi birazcık yapılan hatalarda beraberinde getirdi. Yapı denetim firmalarından, Bakanlıktan, Belediyelerden, müteahhitlerden hepimiz şapkamızı önümüze alıp bir bakmamız gerekiyor. Halen titreyen bir toprakta siz ev diye tutturdunuz. Bunu siz apar topar yapıyorsunuz, bilimi dinlemiyorsunuz, bilim insanlarının ve akademisyenlerin fikirlerine kıymet vermiyorsunuz. Ben yaptım oldu demek gibi bir proje.
“İhaleyi şeffaf çıkarmadınız”
Bunun Bartın'da da bir örneği var. Bartın Irmağının Islah Projesi. Bartın Irmağı çok önemli bir proje üzerine nakliye yapılabilen çok nadir bir ırmak. Aslında baktığınızda çok kıymetli bir iş. Ticaret açısından da çok önemli. Bu projeyi ihaleye çıkarttınız da hiçbir şekilde şeffaf bir ihale çıkartmadınız. Daha da önemlisi bunu nereden, nasıl, hangi şartlarda, nasıl bir sistemle yapıyorsunuz. Geçen sene Kastamonu, Bartın buraların ne kadar büyük bir sel felaketi ile sarsıldığını hep beraber gördük. Çok uzağa gitmeye gerek yok birkaç gün önce Urfa'da, Adıyaman'da, olan sel felaketi. Bu ülke sel ve deprem bölgesi. Bunları bilmemiz lazım ve bizim bunlara göre hareket eden iktidarları seçmemiz lazım. Bu projeler olmasın demiyoruz. Tabi ki olsun. Bu projeler nerede, nasıl, hangi mantıkta ve bilim insanları ile istişare edilerek yapılması gereken süreçler. Bartın için çok önemli bir alan turizm.
“Buraları cazibe bölgesi yapmamız lazım”
Ben şahsen aslında İstanbul'da yaşayan bir insanım ve o yükse binalar ve dokusunu kaybetmiş şehirler bunun Bartın, Amasra gibi bölgelerde olmaması lazım. Buraların zaten kendi içinde olan çok güzel bir hissi var ve çok romantik şehirler. Baktığınız zaman Amasra bir turizm bölgesi ama buraları daha çok cazibe bölgesi yapmamız lazım. Buraları cazibe bölgesi yaparsak işte o zaman Bartın canlanır. İşte o zaman Bartın büyür. İşte o zaman Bartın'da ticaret artar. Burada yatak kapasitelerinde bir sorun var. Burada turizmi çeşitlendirmemiz lazım. Bartın gibi, Amasra gibi güzel bölgelerin planları yapılmalı.
“Sadece muhalefet yapmıyoruz”
Biz yine Deva Partisi olarak 6'lı masa olarak yaptığımız mutabakat metinlerinde ve Deva Partisi olarak hazırladığımız eylem planlarımız var. Bizim bu bölgelerle ilgili turizm ve benzeri canlandırmaları nasıl yapacağımızı kamuoyu ile paylaştık. Biz kurulduğumuz günden beri sadece muhalefet yapmak istemedik. Muhalefete ek olarak biz neyi nasıl yapacağız diye çözüm önerileri sunmak istedik. Bizim buradaki amacımız biz iktidara geldiğimizde bu ülkeye inşallah Millet İttifakı olarak yöneteceğimiz günlerde bütün Bartın'ın sorunlarının farkındayız. Türkiye'nin sorunlarının farkındayız. Biz hazırız, bu günlerinde çok yakında geleceğini biliyoruz. Sadece buradan ben kıymetli Bartınlı vatandaşlarımızdan, emekli teyzelerimizden, amcalarımızdan lütfen bizleri takip edin. Neler yaptığımızı görün. Bizler bu için dertlenen insanlarız. Seçim günü geldiğinde en uygun şekilde inşallah sandıklardan Millet İttifakının çıkacağını umut ediyoruz.”