Amastris ve Kromna Rotası açılıyor

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da turizme katkı sağlayacak bir projeyi daha hayata geçirdiklerini ifade ederek İpek Yolu'nda Bir Çıkış: Amastris ve Kromna Rotası Açılması İşi hizmet alımı ihalesinin 5 Mayıs'ta Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce yapılacağını açıkladı. Milletvekili Tunç ayrıca pandemi dolayısıyla 'Sosyal Koruma Kalkanı' kapsamında 1 yılda Bartın'a 104 Milyon 905 Bin TL, ülke genelinde de toplam 60 Milyar TL destek ödemesi yapıldığını ifade etti.

Amastris ve Kromna Rotası açılıyor

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’da turizme katkı sağlayacak bir projeyi daha hayata geçirdiklerini ifade ederek İpek Yolu'nda Bir Çıkış: Amastris ve Kromna Rotası Açılması İşi hizmet alımı ihalesinin 5 Mayıs’ta Bartın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce yapılacağını açıkladı. Projenin 2020 Yılı Bartın İli Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından destek almaya hak kazandığını ifade eden Tunç, “İpek Yolu'nda Bir Çıkış: Amastris ve Kromna Rotası Açılması İşi hizmet alımı ihalesi 5 Mayıs’ta Bartın İl Kültür Müdürlüğünce yapılacak.  Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından Bartın ilinde turizm altyapısının geliştirilmesi amacıyla 18 Ekim 2019 tarihi itibarıyla ilan edilen 2020 Yılı Bartın İli Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan projelerden biri olan  “İpek Yolu'nda Bir Çıkış: Amastris ve Kromna Rotası Açılması” projesi işinin hizmet alımı ihalesi 5 Mayıs 2021 tarihinde Bartın İl Kültür Müdürlüğünce yapılacak.  Bartın'ın doğal ve kültürel turizm potansiyelinin tanıtılması ve alternatif turizm altyapısının geliştirilmesi amacıyla hazırlanan proje ile Amastris (Amasra) ve Kromna (Kurucaşile) rotalarına ait alternatif yürüyüş yolları ve bisiklet parkurlarının planlanması, rotalarının temizlenmesi, tabela ve işaretleme çalışmaları, belirlenen rota ve parkurlar ile ara güzergahların haritalarının hazırlanması, kapsamlı tanıtım faaliyetlerinin yapılması sağlanacak” dedi.

Bartın’a 104 Milyon 905 Bin TL destek

Ayrıca “Sosyal Koruma Kalkanı” kapsamında Bartın’a 104 Milyon 905 Bin TL, ülke genelinde de 1 yılda toplam 60 Milyar TL destek ödemesi yapıldığını kaydeden Yılmaz Tunç, “Muhalefet istediği kadar kara çalmaya devam etsin. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla pandemi süresince Bartın’da “Sosyal Koruma Kalkanı” kapsamında 104 Milyon 905 Bin TL destek ödemesi gerçekleştirdik. Sosyal Destek Programında FAZ 1’de 3 bin 137 kişi veya haneye toplam 3 milyon 137 bin TL, FAZ 2’de 4 bin 354 kişi veya haneye 4 milyon 354 bin TL, FAZ 3’de 3 bin 732 kişi veya haneye 3 milyon 732 bin TL, Biz Bize Yeteriz Türkiyem kapsamında 2 bin 678 haneye 2 milyon 678 bin TL, kısa çalışma ödeneği kapsamında 7 bin 699 çalışana 49 milyon 379 bin 672 TL, nakdi ücret desteği kapsamında 5 bin 357 çalışana 19 milyon 932 bin 902 TL, işsizlik ödeneği kapsamında bin 993 kişiye 9 milyon 349 bin 141 TL, normalleşme desteği kapsamında 9 bin 86 çalışana 12 milyon 342 bin 807 TL destek ödemesi gerçekleştirdik. Bütün bu destekler için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’a teşekkür ederim” şeklinde konuştu.