Amasra mendirek tarihi yapıya uygun inşa edilecek

Amasra'da yapımı süren mendirek güçlendirme çalışmalarının ardından, alan Amasra'nın tarihi yapısına uygun olarak yeniden inşa edilecek.

Amasra mendirek tarihi yapıya uygun inşa edilecek

Amasra’da yapımı süren mendirek güçlendirme çalışmalarının ardından, alan Amasra’nın tarihi yapısına uygun olarak yeniden inşa edilecek. Vatandaşların yürüyüş yolu ve fotoğraf alanı olarak kullandığı duvarlar çalışma kapsamında kale suru gibi restore edilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç,  “Amasra’ya değer katacak projemizi mendirek yapımının ardından hayata geçireceğiz. Amasra Limanında mendirek üstüne Amasra’nın tarihi dokusu ile uyumlu yürüyüş yolu, gezinti alanları, gösteri alanları inşa edeceğiz. Amasra’nın turizmi bu projemizle daha da büyüyecek, Çeşmi Cihan’a değer katacak projemiz şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

“Öğrenci yurtlarının 5 yıldızlı otellerden ne farkları var?”

Yurtların kapasitesini 4’e katladık Yılmaz Tunç, kamuoyunda KYK yurtları ile ilgili yapılan eleştirilere de yanıt verdi. Yapılanların algı operasyonu olduğunu ifade eden Milletvekili Tunç, açıklamasında Bartın’daki ve yurt genelindeki yurt kapasite sayılarını paylaştı. Milletvekili Tunç, “Bartın’a kazandırdığımız öğrenci yurtlarının 5 yıldızlı otellerden ne farkları var? Muhalefet yurtlar üzerinden propaganda yaparken ülke genelinde yurt kapasitesini 4 kat artıranın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu bilmiyor mu? Yurt kapasitesini 190’dan 769’a, yatak kapasitesini 182 binden 720 bine yükselterek 4 kat artıran AK Parti iktidarıdır. Recep Tayyip Erdoğan 19 yıl boyunca bütçede önceliği daima gençlere ve eğitime vermiştir. Gençlerin yalanlardan etkileneceğini sananlara cevabı yine gençler verecektir.” diye konuştu.