Amasra mendirek onarılacak

45 milyonluk dev onarım

Amasra mendirek onarılacak

Haber Merkezi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Amasra Limanı Mendirek Onarımının 2017 yılı yatırım programına alındığını açıkladı. Tunç, onarımın bu yıl içerisinde ihalesinin yapılarak 2 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 2012 yılının ocak ve şubat aylarında Karadeniz’de meydana gelen fırtınalarda Amasra limanı ana mendireğinde yoğun dalga aşınmaları meydana geldiğini ve mendireğin büyük hasar gördüğünü söyledi. Tunç, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 13. Bölge Müdürlüğünce yapılan etüt çalışmaları neticesinde mendireğin onarımı ile ilgili proje çalışmasının yapıldığını kaydetti. 45 milyon lira proje maliyeti bulunan mendirek onarımının 2017 yılı yatırım programına alındığını ifade eden Tunç, 4,5 milyon lira başlangıç ödeneği öngörüldüğünü açıkladı.

AMASRA LİMANI RİSK ALTINDA OLMAKTAN KURTULACAK

Milletvekili Tunç, bu alanda, Amasra limanı yolcu iskelesi ve küçük tekne yanaşma iskelelerinin yapımını 2013 yılında tamamladıklarını belirterek, yoğun dalgalar nedeniyle hasar gören ana mendireğin onarımının yapılmaması durumunda Amasra yolcu limanı ve küçük tekne yanaşma iskelelerinin her zaman risk altında olacağını bu nedenle mendirek onarımının önemli olduğunu da sözlerine ekledi.