Amasra anaokulu inşaatı başladı

İlk kazma vuruldu

Amasra anaokulu inşaatı başladı

Haber Merkezi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç,  14 Kasım 2016 tarihinde yapım ihalesi gerçekleştirilen Amasra Anaokulu inşaatına başlandığını açıkladı. 8 derslikli ve 250 öğrenci kapasiteli olacak okul için ilk kazma vuruldu.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç,  14 Kasım 2016 tarihinde yapım ihalesi gerçekleştirilen Amasra Anaokulu inşaatına başlandığını açıkladı. Tunç, Amasra ilçe merkezinde Milli Eğitim Müdürlüğü binasının yanına inşa edilecek olan anaokulunun 600 metrekare büyüklüğünde olacağını belirterek, “8 derslikli ve 250 öğrenci kapasiteli olarak inşa edilecek.  Anaokulu tamamlandıktan sonra Amasralı çocuklarımız bağımsız bir binada ve tam gün eğitim alacaklar” dedi.

“LİSE ÖRNEK BİR EĞİTİM KAMPÜSÜNE SAHİP OLACAK”

Amasra’ya her alanda büyük yatırımlar kazandırdıklarını ifade eden Yılmaz Tunç, Kaleşah ilköğretim ve ortaokulu binasını tamamlayarak geçen yıl eğitime açtıklarını, Amasra Çok Programlı Lisesi yeni bina inşaatını da Ahatlar’da tamamladıklarını ve bu okulun yanında Amasra köylerinden ve Amasra dışında da öğrencilerin öğrenim görebilmesi için 200 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunu yatırım programına aldıklarını ve bu yatırım için de 7 milyon 550 bin lira ödenek öngörüldüğünü, proje çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz ihaleye çıkılacağını söyledi.  Tunç, “Böylece Amasra modern bir anaokuluna, eğitim binası, yurt binası ve spor tesislerini bünyesinde barındıran Amasra Çok Programlı Lisesi ile de örnek bir eğitim kampüsüne sahip olacak” ifadelerinde bulundu.

Yılmaz Tunç, Bartın’a AK Parti iktidarlarında 37 adet okul kazandırdıklarını belirterek, okulları yeni binalarıyla modern, çağdaş bir eğitim öğretim yuvası haline getirdiklerini de sözlerine ekledi.