Alınan kararlar yanlış anlaşıldı

Normalleşme yolunda basında çıkan haberler üzerine Valilik açıklama yaptı

Alınan kararlar yanlış anlaşıldı

İl Pandemi kurulunun aldığı kararlar tavsiye niteliğindedir. 
Bartın İl Pandemi Kurulunun normalleşme yolunda altığı tavsiye kararların basın ve sosyal medyada farklı yorumlara yol açması üzerine Bartın Valiliği açıklama yaptı. 
Ulusal basında, “Normalleşme kararını açıklayan ilk il Bartın oldu”, “Normalleşmede ilk adım Bartın'da atılacak” başlıklı haberler çıkması üzerine valilikten yapılan açıklamada alınan kararların tavsiye niteliğinde olduğu ve nihai kararın Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda alınacak kararlara göre İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınacağı belirtildi.
İşte valilikten yapılan O açıklama;
"18 Şubat 2021 tarihinde toplanan İl Pandemi Koordinasyon Kurulu’nda alınan tavsiye kararları hakkında basın yayın organlarında çıkan haber ve yorumlar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür. 
Bilindiği gibi İllerde bulaşıcı hastalıklarla ilgili tedbir kararlarını almak İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisleri’nin yetkisi dahilindedir. İl Pandemi Koordinasyon Kurulları; bu meclislere alacakları kararlarda danışmanlık yapan ve tavsiyede bulunan alt kurullardır. 
Haber ve yorumlara konu olan kurul kararı, İlimizdeki okulların fiziki yapısı, sınıf mevcutları, vaka sayıları ve aşılama durumunun birlikte değerlendirilmesi sonucu alınan bir tavsiye kararıdır.
Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı olmak üzere verilecek talimatlar ve alınacak kararlara göre İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, nihai kararı verecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 20/2/2021"