Akın, yeniden Encümen Üyesi

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Tarihi Kentler Birliği'nin İstanbul Pendik'te gerçekleştirilen 2021 yılı 1.Olağan Toplantısı'na katıldı.

Akın, yeniden Encümen Üyesi

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda meclis gündem maddeleri görüşüldü. Toplantıda Birlik Başkanı, Meclis Başkanlık Divan üyeleri, Birlik Encümen üyeleri ve Plan ve Bütçe Komisyon üyelerinin de seçimi yapıldı. Tarihi Kentler Birliğine üye Belediye Başkanlarının oy kullandığı seçimde, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör oy birliği ile başkan seçilirken Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın Encümen Üyeliği’ne yeniden seçildi. 

455 Belediye Başkanı Oy Kullandı

455 belediyenin üye olduğu Türkiye Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyeliği'ne Belediye Başkanı Cemal Akın’ın yanı sıra Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan seçildi.

“Hayırlı Uğurlu Olmasını Diliyorum”

Toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Cemal Akın; “Tarihi Kentler Birliği’mizin 26 Haziran Cumartesi günü İstanbul Pendik’te, 2021 yılı 1.Olağan Toplantısını gerçekleştirdik. Bartın Belediye Başkanı olarak katıldığım toplantıda birliğin Encümen Üyeliği’ne seçilmiş bulunmaktayım. Encümen Üyesi olarak görevimize devam etmemiz için bize desteğini sürdüren birlik üyelerine teşekkür ediyorum. Tarihi Kentler Birliği, 3 bin yıllık köklü bir tarihe sahip olan ve bu tarihiyle birçok değeri bünyesinde barındıran Bartın’ımız için çok önemlidir. Geldiğimiz bu noktada, değerli halkımızın Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyesi olarak ta Bartın’ımız için üzerimize düşen ne varsa yapmaya devam edeceğimizi bilmesini istiyor, birliğin 1.Olağan Toplantısı’nın ve Encümen Üyeliği’mizin memleketimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.