Akın, Köy Park altyapı çalışmalarını inceledi

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, beraberinde Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ile birlikte Köy Park Proje alanında devam eden altyapı çalışmalarını inceledi.

Akın, Köy Park altyapı çalışmalarını inceledi

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,  beraberinde Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ile birlikte Köy Park Proje alanında devam eden altyapı çalışmalarını inceledi. Çalışmaların son durumuyla ilgili Su ve Kanalizasyon Müdürü Emre Önder’den bilgi alan Başkan Akın, gerekli talimatları verdi. Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Akın, şu ifadeleri kullandı; “Köy Park Proje alanımızda alt yapı çalışmalarımız devam ediyor. 112 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Köy Park, önemli projelerimizden bir tanesi olacak. Projeye göre bu alanda; köy meydanı, serender kafe, köy fırını, sebze meyve satış stantları, kafeterya, su değirmeni, koşu ve yaya yolu, kamelyalı piknik alanları, çocuk parkı, petek seyir terasları, seyir kulesi, amfi tiyatro, izci kampı, hobi bahçesi, çiftlik, çocuk parkı, çim heykeller, mescit ve oyuncak müzesi yer alacak. Çok sayıda donatı ile tasarlanan Köy Park ile birlikte yer alacak olan Türk Dünyası Bilim İnsanları Müzesi ve Kültür Yolu'nun proje çalışmaları da devam ediyor. İnşallah çalışmalar tamamlandığında şehrimize değer katacak iki projeyi daha kazandırmış olacağız.”
Yeni Başkan’dan ziyaret
Bartınspor Başkanlığı görevini devralan Serkan Yurtaçan, beraberinde Bartınspor Başkan Yardımcısı Murat Karaman ile birlikte Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaret etti. Makam odasında gerçekleşen ziyarette Başkan Akın,  Kulüp Başkanı Sayın Yurtaçan’a yeni görevinin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, başarı temenni etti. Ziyaretle ilgili açıklamasında Akın; “Bartınspor Başkanlığı görevini devralan Sayın Serkan Yurtaçan ve Bartınspor Başkan Yardımcısı Sayın Murat Karaman Belediyemizi ziyaret ettiler. Kulüp Başkanı Sayın Yurtaçan’a yeni görevinin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, Bartın Belediyesi olarak imkanlarımız ölçüsünde her zaman olduğu gibi gereken desteği vermeye devam edeceğimizi belirttim. Değerli Başkanımıza ve yönetimine başarılar temenni ediyorum” dedi.
Yol çalışmalarını inceledi
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,  beraberinde Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ile birlikte Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Karaköy Mahallesi 144. ve 297.Sokaklarda yeni binaların yol ihtiyacını karışlamak üzere gerçekleştirilen sathi kaplama öncesi hazırlık çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Karaköy Mahallesi 144. ve 297.Sokaklarda yeni inşa edilen binaların yol ihtiyaçlarını karşılayabilme adına Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından çalışma gerçekleştiriliyor. Sathi kaplama öncesi yapılan hazırlık çalışmaları tamamlandığında 2 sokağın yolunu sathi kaplama ile yapacağız. Görev alan personelimize kolaylık diliyorum” dedi.
Akın ve Güngör bir araya geldi
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Demokrat Parti Bartın İl Başkanı Hamit Güngör ile Akasya Çay Bahçesi’nde bir araya gelerek sohbet etti. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç’in de hazır bulunduğu sohbette Belediye çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Akın, devam eden projelerle ilgili detaylı değerlendirmelerde bulundu.
Yaşam merkezi inşaatında inceleme
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç ile birlikte Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Demirciler Mahallesi 482. Sokak'ta bulunan Mimoza Parkı alanında gerçekleştirilen yaşam merkezi inşaat çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmaların son durumuyla ilgili Park ve Bahçeler Müdürü Meltem Cemaloğlu’ndan bilgi alan Başkan Akın, önemli bir alanın daha vatandaşların istifadesine sunulacağı8nı ifade etti. Akın, inceleme sonrası yaptığı açıklamasında; “Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından Demirciler Mahallesi 482. Sokak'ta bulunan Mimoza Parkı alanında yaşam merkezi inşaat çalışmaları devam ediyor. 4 bin metrekarelik alanda hayata geçireceğimiz projenin içerisinde spor alanları, dinlenme alanları ve çocuk oyun parkı bulunacak. Çalışmalarımızı kısa sürede tamamlayarak, bir çok sosyal aktiviteye ev sahipliği yapacak yeni bir yaşam merkezini daha halkımızın kullanımına sunacağız. Projemizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Komutan Semiz’den Akın’a ziyaret
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın İl Jandarma Komutanı Albay Fahri Semiz’i makamında ağırladı. Sohbet havasında geçen ziyarette Başkan Akın, Belediye projeleriyle ilgili bilgiler verdi. Nazik ziyareti için Jandarma Komutanı Semiz’e teşekkür eden Akın, güvenlik ve asayişin sağlanması adına verdikleri mücadelede kolaylıklar diledi. Ziyarette açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” Hepimizin amacı ülkemize, milletimize hizmet etmektir. Sizler de vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği noktasında çok önemli görev üstleniyorsunuz. Bartın Belediyesi olarak bizlere ihtiyaç duyduğunuz her konuda gereken desteği vermeye hazırız. Nazik ziyaretiniz için teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarı ve kolaylıklar diliyorum” dedi.
Başarılar diledi
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Ülkü Ocakları eski Başkanı İlker Tasmacı’yı makamında ağırladı. Sohbet havasında geçen ziyarette Başkan Akın, Belediye projeleriyle ilgili bilgiler verdi. Nazik ziyareti için Tasmacı’ya teşekkür eden Akın, Bolu’da gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili de fikir alışverişinde bulundu. Misafirperverliği için Akın’a teşekkür eden Tasmacı ise çalışmalarında Başkan Akın’a kolaylık ve başları diledi.
Site yöneticilerinden ziyaret
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Martı Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uzun ve Başkan Yardımcısı Mehmet Cevizli, TOKİ 1. Etap Yöneticileri Recep Dinçer, Mehmet Işık, Cemal Karamürsel ve Mehmet Kılıç’ı makamında ağırladı. Sohbet havasında geçen ziyarette Başkan Akın, Bartın Belediyesi olarak toplu yaşam alanları olan sitelerin eksiklerinin giderilmesi için site yöneticileri ile her zaman iletişim halinde olduklarını belirterek, imkânlar ölçüsünde gereken desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti. Ziyaretleri için site yöneticilerine teşekkür eden Başkan Akın, Belediye projeleriyle ilgili de bilgiler verdi.
Türkiye Afet Müdahale Planı değerlendirildi
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Yıldız ve Arama Kurtarma Teknisyeni Niyazi Demirkıran’ı makamında ağırladı. Sohbet havasında geçen ziyarette Başkan Akın, ortaya konulan ve ilimizi de yakından ilgilendiren Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ile ilgili fikir alışverişinde bulundu. Ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan Akın; “Bartın İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sayın Ahmet Yıldız’ın Belediyemize gerçekleştirmiş olduğu ziyaretinde Afet Müdahale Planı ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Bu plan büyük önem teşkil ediyor. Herhangi bir afet anında kimin ne yapacağı ve müdahalenin nasıl bir organizasyon içinde yapılacağı Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde belirlenmiştir. Son dönemde meydana gelen büyük çaplı orman yangınları, deprem veya sel felaketi gibi felaketlerde bu plan doğrultusunda çalışmalar yapılacak. Söz konusu planın ilimizin ana çözüm ve destek çözüm ortaklarıyla değerlendirilmesi, paydaş kurumlarla irtibat halinde olunması büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda Sayın Müdürümüze ziyareti için teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.
Akın’dan Almanya’daki Bartınlılara selam
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Almanya Zonguldak Karaelmaslılar Derneği Başkanı İsmet Akyar, Türkiye temsilcisi Fikri Erdem ve Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Kuzucu’yu makamında ağırladı. Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette Dernek Başkanı Akyar, dernek çalışmaları hakkında Başkan Akın’a bilgiler verdi. Nazik ziyareti için Dernek Başkanı Akyar’a teşekkür ederek çalışmalarında başarılar dileyen Akın, Almanya’da yaşayan tüm hemşerilerimize selamlarını gönderdi. Ziyaretin sonunda Başkan Akın’a derneğin plaket ve derneğin bastonunu hediye edildi.
Talep ve önerileri dinledi
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Ahmetpaşa Köyü Muhtarı Faruk Kurtel’i makamında ağırladı. Sohbet havasında geçen ziyarette Başkan Akın, belediye çalışmalarıyla ilgili talep ve önerileri dinledi. Ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın; “Ziyaretime gelen Ahmetpaşa Köyü Muhtarımız Sayın Faruk Kurtel ve Ahmetpaşa Köyü İmamı Sayın Tuncay Kaplan ile sohbet ettik. Değerli misafirlerimize belediye çalışmalarımız hakkında bilgiler verip görüş ve önerilerini dinledim. Nazik ziyaretleri için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
Arıtma Tesisi projesi değerlendirildi
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, DSİ İçme Suyu Şube Müdürü Celal Özcan, Erbil Proje Yetkilisi Erkan Uylu, DSİ Bölge Teknik Personeli Nizamettin Yılmaz, DSi Şube Teknik Personelleri Serhat Güner ve Şükrü Bayrak’ı makamında ağırladı. Sohbet havasında geçen ziyarette Başkan Akın, Bartın kent merkezini, Amasra ilçesini ve Abdipaşa beldesini yakından ilgilendiren İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi Projesi hakkında fikir alışverişlerinde bulundu. Projenin detaylarıyla ilgili bilgi alan Başkan Akın, yapılacak olan çalışmaların hayırlı uğurlu olmasını diledi. Akın, açıklamasında; “DSİ yetkilileriyle gerçekleştirdiğimiz görüşmede İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi Projesi hakkında fikir alışverişlerinde bulunduk. Kent merkezimizi, Amasra İlçemizi ve Abdipaşa Beldemizi kapsayacak olan bu önemli projenin şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, kıymetli misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Ayan’dan ziyaret
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak önceki dönem İl Başkanı ve Zonguldak Belediye Başkan Adayı Hamdi Ayan’ı makamında ağırladı. Karaköy Mahallesi Muhtarımız Sayın Burhan Pişkin’in de hazır bulunduğu ziyarette Başkan Akın, Belediye çalışmalarıyla ilgili sohbet etti. Projelerle ilgili bilgi veren Akın, konuşmasının sonunda nazik ziyareti için Ayan’a teşekkür etti. Ayan ise misafirperverliği için Başkan Akın’a teşekkür ederek, çalışmalarında kolaylık ve başarı diledi.
İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına katıldı
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü tarafından Valimiz Sayın Sinan Güner Başkanlığında 15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonu’nda gerçekleştiren İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’na katıldı. Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Akın; “Valimiz Sayın Sinan Güner Başkanlığında gerçekleştiren İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’na katıldım. İl düzeyinde işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılmasına yönelik politikaların görüşüldüğü toplantıda istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesine yönelik yapılacak olan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunduk. İlimiz için büyük önem teşkil eden bu toplantıda alınan kararların hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Karaçay’da asfalt çalışması
Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Karaçay Mahallesi’nde sıcak asfalt ile yol düzenleme çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından ihtiyaç duyulan tüm noktalarda çalışma gerçekleştiriliyor. Yol ve kaldırımların tamir ve bakımının yanı sıra sıcak asfalt ile de yol düzenleme çalışması gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda da son olarak Karaçay Mahallesi’nde sıcak asfalt ile yol düzenleme çalışması yapıldı. Gerçekleştirdiğimiz bu çalışma ile halkımıza sorunsuz ulaşım imkanı sağlamış olduk. Görev alan personelimize teşekkür ediyorum” dedi.
Doğan’dan ziyaret
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Kaşbaşı Köyü Muhtarı Birol Doğan ve Kaşbaşı Köyü sakini Ahmet Aksu’yu makamında ağırladı. Sohbet havasında geçen ziyarette Başkan Akın, köyde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili Muhtar Doğan’dan bilgi aldı. Belediye çalışmalarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Akın, Belediye projeleriyle ilgili de talep ve önerileri dinledi. Ziyaretle ilgili açıklama yapan Akın; “Belediyemizi ziyaret eden Kaşbaşı Köyü Muhtarımız Sayın Birol Doğan ile sohbet ettik. Belediye Başkan Yardımcım Ahmet Kömeç’in de bulunduğu ziyarette değerli misafirlerimizin belediye çalışmaları hakkındaki görüşlerini dinledik. Muhtarımız Birol Bey ve Ahmet Bey’e ziyaretleri için teşekkür ediyorum” dedi.
Arıza kısa sürede onarıldı
Bartın Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri Bülent Ecevit Caddesi ana su hattında oluşan arızaya kısa sürede müdahale etti.
Bülent Ecevit Caddesi ana su hattında oluşan arıza Bartın Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri tarafından kısa sürede onarıldı.  250’lik boruda oluşan hasar yeni ile değiştirilerek sorun ortandan kaldırıldı.
Yapılan çalışma hakkında açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” Bartın Belediyesi olarak çeşitli sebeplerden ötürü oluşan arızaları hızla onarıp şehir suyunun zayii olmasını ve vatandaşlarımızın susuz kalıp mağdur olmasını önlüyoruz. Bülent Ecevit Caddesi’nde ki hattımızda meydana gelen su patlağına da aynı şekilde müdahale edip hızla arızayı onardıktan sonra suyumuzu hemen vatandaşlarımızın istifadesine sunduk. Burada hasar görmüş 250‘lik patlak boruyu yenisi ile değiştirip sorunun tekrarlanmasını da önlemiş olduk“ dedi.