Akın, afet bölgesindeki çalışmaları inceledi

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ilimizde etkisini gösteren aşırı yağışlar nedeniyle sel felaketinin yaşandığı Abdipaşa beldesine bağlı Yenihan Mahallesi, Derecik Mahallesi Aşağıdere ve Yukarıdere Sokak ile Kumluca beldesine bağlı Akörensöküler ve Zafer Köylerinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle Bartın Belediyesi ekipleri tarafından afet bölgesinde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi.

Akın, afet bölgesindeki çalışmaları inceledi

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ilimizde etkisini gösteren aşırı yağışlar nedeniyle sel felaketinin yaşandığı Abdipaşa beldesine bağlı Yenihan Mahallesi, Derecik Mahallesi Aşağıdere ve Yukarıdere Sokak ile Kumluca beldesine bağlı Akörensöküler ve Zafer Köylerinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle Bartın Belediyesi ekipleri tarafından afet bölgesinde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi.  Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Abdipaşa geçmiş dönem Belediye Başkan Adayı İsa Tuncer, Abdipaşa ve Kumluca Belediye Meclis Üyeleri,  Daire Müdürlerinin de hazır bulunduğu incelemede Başkan Akın, bölge halkına geçmiş olsun dileklerini yineledi.

“Her zaman yanınızdayız”

Başkan Akın, ziyaret programına Abdipaşa beldesine bağlı Yenihan Mahallesi, Derecik Mahallesi Aşağıdere ve Yukarıdere Sokakta ikamet eden ve selden etkilenen vatandaşları ziyaret ederek başladı. Akın, bölgede bulunan vatandaşlarla sohbet ederek geçmiş olsun dileklerini ileterek, her zaman yanlarında olduklarını ifade etti. Bu ziyaretleri sırasında Akın, Yenihan Mahallesi’nde sele maruz kalan vatandaşların mehle ile kaplanan evlerinde Bartın Belediyesi tarafından gerçekleştirilen temizlik çalışmalarını yerinde inceleyerek, Belediye personeline kolaylık diledi. Buradaki ziyaretinin akabinde Akın, Abdipaşa beldesine bağlı Derecik Mahallesi Aşağıdere ve Yukarıdere Sokak’ta selden etkilenen vatandaşları ziyaret etti. Mahallede gıda kolisi ve kavşak suyu dağıtımı yapan Bartın Belediyesi personeline kolaylık dileyen Akın, vatandaşların taleplerini dinledi.

Geçmiş olsun dileklerini iletti

Akın, Abdipaşa’daki incelemelerin akabinde de Kumluca beldesine geçti. Sel felaketinin yaşandığı Zafer Köyü’nde faaliyette bulunan Türkeli Yapı Ahşap Fabrikasını ziyaret ederek, Belediye ekipleri tarafından gerçekleştirilen mehle kaldırma çalışmalarını inceledi. Fabrika Sahibi Hüseyin Özsoy ve personeline geçmiş olsun dileklerini ileten Akın, yaraların sarılması adına Bartın Belediyesi olarak üzerine düşen ne varsa yapıldığını ifade etti.

Mehle kaldırma çalışmalarını inceledi

Fabrika ziyaretinin ardından Akın, köy merkezinde devam eden mehle kaldırma çalışmalarını inceledi. Akın, afetin ilk saatlerinden itibaren alanda olan Bartın Belediyesi personeli ile tüm kurum ve kuruluş çalışanlarına teşekkür etti.

Çalışmalarla ilgili istişarelerde bulundu

Başkan Akın, beldede gerçekleştirdiği incelemenin ardından da Bartın Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, geçmiş dönem MHP Kumluca bölgesi İl Genel Meclis Üyesi ve İl Yönetim Kurulu Üye Erkan Kütük ve görevli kurum yöneticileri ile birlikte Zafer ve Çevre Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Güney’i ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili istişarelerde bulundu.

Koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi

Akın, son olarak da kooperatif ziyareti sonrası Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Ercüment Özçelik, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can ve Daire Müdürleriyle koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi. Akın, toplantıda yapılan çalışmaları değerlendirerek, gerçekleştirilecek olan çalışmalarla ilgili istişare etti.

“Tüm gücümüzle alanda çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

Koordinasyon toplantısı sonrası açıklama yapan Belediye Başkanı Akın; “Şiddetli yağış nedeniyle Abdipaşa beldesine bağlı Yenihan ve Derecik Mahalleri ile Kumluca beldesine bağlı Zafer ve Akörensöküler Köylerinde meydana gelen sel felaketinin ilk saatlerinden itibaren tüm ekiplerimizle bölgedeyiz. Bartın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüzden oluşan 67 kişilik ekiple afet bölgesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 5 kepçe, 1 ekskavatör, 1 kuka, 3 kamyon, 1 arazöz, 2 hizmet minibüsü, 1 itfaiye aracı, 2 kavşak suyu tankeri, 2 ilaçlama aracı, 2 motopomp ve 67 kişilik personel seferber edilirken, selin sürüklediği hafriyatın kaldırılma çalışmalarının yanı sıra vatandaşlarımıza tankerlerle içme-kullanma suyu ve gıda kolisi ulaştırılıyoruz. Ayrıca bölgede oluşabilecek haşere ve mikroplaşmanın da önüne geçebilmek amacıyla ilaçlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sel afetinin izlerinin silinmesi vatandaşlarımızın normal hayatına dönebilmeleri için tüm gücümüzle alanda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.