Akdeniz'den 25 bin TL'lik krediyle ilgili açıklama

Bartın Madeni Eşya ve Sanatkârlar Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz, Esnaf Destek Paketi kapsamında verilecek olan 25 bin TL'lik kredi için SGK - Bağ-Kur ve 'Vergi Borcu yoktur' yazısı istenmediğini söyledi. Akdeniz, 'Esnaf Kefalet Kooperatifinden kredi kullanan ancak limitleri dolu olan Üyelerimize 25 bin TL'lik ilave limit verilerek kredi verilecektir' dedi.

Akdeniz'den 25 bin TL'lik krediyle ilgili açıklama

Halkbank’tan vatandaşlara müjdeli haber geldi. Banka faiz destekli kredilerden bugüne kadar faydalanmamış tüm vatandaşlara kredi desteği vereceğini duyurdu. Halkbank esnaf ve sanatkârlara 25 bin TL nakit kredi ve 25 bin TL de ticari kredi vereceğini açıkladı. Halkbank Ekonomik İstikrar Kalkanı projesi kapsamında vatandaşlara bu süreçte destek olmaya devam edecek. Banka korona virüs salgını nedeniyle ekonomik sıkıntı çekilmemesi için esnaflara Esnaf Destek Paketi’ni de devreye soktu.
 

Halkbank Esnaf Destek Paketi ile ekonomik istikrarı korumak ve bu kapsamda eşgüdümlü bir koruma kalkanı yaratılarak salgın günlerinde tüm hizmetleriyle vatandaşların yanında olacağını açıkladı. Banka bu kapsamda esnaflara İşletme Kredisi ve Para Esnaf Kart gibi ürünleri hazırladı. Halkbank’ın kullandıracağı kredi uygulamasında Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan faiz desteği alınırken, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifleri de söz konusu krediye yönelik kefalet desteği veriyor.
 

Halkbank’ın bu paketi ile esnaflar işletme kredisi olarak 25 bin TL kredi alabilecek. Bu kredinin vadesi ise 36 aya kadar uzatılabilecek. Ayrıca kredinin ilk 6 ayı için ödemesiz dönem uygulamasına yer verilecek. Ancak bu krediden yararlanmak isteyenlerin esnaf ve sanatkarlar odasına kayıtlı olması gerekmektedir. Söz konusu krediden ağırlıklı olarak perakende ticaret, ulaştırma, imalat ve yiyecek- konaklama meslekleri başta olmak üzeri tüm esnaflar yararlanabilecek. 25 bin lira kredide banka yüzde 4,5 faiz oranıyla işlem görecek. Kredinin yanı sıra banka müşterilerine Paraf Esnaf Kart ödemelerinde 3 ay ödemesiz dönem ile 12 ay vadeli olmak üzere 25 bin lira limitli kart verecek. Banka taksitli ve vadeli işlem yapılabilmesi için çek ve senet işlemlerini de kart üzerinden yapabilirsiniz.

“Esnaf ve sanatkarlar faydalanacak”

Bartın Madeni Eşya ve Sanatkârlar Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz, Esnaf Destek Paketi kapsamında verilecek olan kredi ile ilgili bir açıklamada bulundu. Esnaf Kefalet Kooperatifinden kredi kullanan ancak limitleri dolu olan MESO Üyelerine 25 bin TL’lik ilave limit verilerek kredi verileceğini belirten Akdeniz, başvuru için SGK - Bağ-Kur ve ‘Vergi Borcu yoktur’ yazısı istenmediğinin de altını çizerek şunları söyledi:

“Halk Bankasınca doğrudan 25 bin TL limitli 36 ay vadeli ve 6 aya kadar da ödemesiz dönem uygulanabilecek şekilde kredi kullandırımı yapılacaktır. Esnaf ve sanatkarlara yüzde 4,5 faiz oranı ile 6 aya kadar (gerekirse banka belirleyecek ) ödemesiz 25 bin TL limitli İşletme kredisi desteği yapılacaktır. 25 bin TL krediden; bu güne kadar hazine faiz destekli kredilerden, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri ve KOSGEB aracılığıyla alınan krediden borcu olmamalı, kredi fizibiliteleri ve kredi puanı uygun esnaf ve sanatkarlar faydalanacaktır. Ayrıca esnaf ve sanatkarların mal ve hizmet alımlarında taksitli ve vadeli işlem yapabilecekleri, çek ve senet işlemlerini kart üzerinden gerçekleştirerek nakit akışlarını düzenleyebilecekleri, çalıştıkları tedarikçilerden avantajlar sağlayabilecekleri Paraf Esnaf Kart Destek paketi kapsamında 25 bin TL'ye kadar limitli olarak ayrıca tanımlanabilecektir.

Esnaf Kefalet Kooperatifine daha önce üyeliği olmayan Esnaflarımız başvurularını Halk Bankası şubelerine doğrudan yapacaktır. Esnaf Kefalet Kooperatifi daha önce üye olan ya da şu anda kredisi devam edenler başvurularını direk kooperatife yapacaktır. Esnaf Kefalet Kooperatifinden kredi kullanan ancak limitleri dolu olan Üyelerimize 25 bin TL’lik ilave limit verilerek kredi verilecektir.

“SGK - Bağ-kur ve ‘Vergi Borcu yoktur’ yazısı istenmiyor”

25 bin TL’lik Kredi kullanacak esnafımız için nüfus cüzdanı fotokopisi, 2018-2019 yılları vergi beyannamesi, vergi levhası fotokopisi gereklidir.

Asılları yanlarında olacak şekilde başvuru yapılacaktır. Sicil Belgesi ya da Oda Kayıt Belgesi İstenmemektedir. SGK - Bağ-kur ve ‘Vergi Borcu yoktur’ yazısı istenmemektedir. Esnafımızın başvurusu sonrası yapılacak sorgulamadan kredi puanına göre kefil ya da teminat isteme hakkı Bankaya aittir. Uygulama Esnaf Destek paketi kapsamında kullanılan krediler için geçerlidir.