Ak partili kadınlardan Tunç'a ziyaret

'Bunun neresi Cumhuriyete aykırı? '

Ak partili kadınlardan Tunç'a ziyaret

Haber Merkezi

AK Parti Bartın Kadın Kolları Teşkilatı, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’u Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) makamında ziyaret etti. Ziyarette tunç cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili açıklamalarda bulunarak “Millet, hem Cumhurbaşkanını yani hükümeti doğrudan kendisi belirleyecek hem de Meclisi yani milletvekillerini aynı gün yapılacak seçimlerde belirleyecek. Bunun neresi Cumhuriyete aykırı? ” dedi.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri,  Ulus İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Toklucu Çetin, Amasra İlçe Kadın Kolları Başkanı Şükran Karahan, Kurucaşile İlçe Kadın Kolları Başkan vekili Reyhan Özhan, Kozcağız Belde Kadın Kolları Başkanı Arzu Pehlivan, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’u TBMM’deki ziyaret etti. ziyarette AK Parti Bartın Kadın Kolları teşkilatının Bartın'da gerçekleştirdikleri, siyasi çalışmaları takdirle takip ettiğini ifade eden Tunç, bu güzel çalışmaların artarak devamını diledi. Tunç, “AK Parti Kadın Kollarının halkımız için faydalı tüm çalışmalarında destek olmaya devam edeceğiz. Kadın kollarında görev yapan tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum” derken AK Parti Bartın İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya da, “Bartın, AK Parti iktidarında gerçekleştirilen dev yatırımlarla büyüdü. Her alanda gelişmenin sağlandı. Özverili çalışmalarınız, gayretiniz sayesinde Bartın kazanmaya devam ediyor, Kadın Kollarımızın çalışmalarına verdiğiniz destekten dolayı da teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

“CUMHURİYET REJİMİNE EN UYGUN MODELİ GETİRİYORUZ”

Kadın Kollarının Bartın’daki çalışmaları hakkında istişarelerde bulunduğu ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin konuşulduğu ziyarette Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin en demokratik hükümet sistemi olduğunu söyledi. Tunç, “Cumhuriyet rejimine en uygun modeli getiriyoruz. Millet, hem Cumhurbaşkanını yani hükümeti doğrudan kendisi belirleyecek hem de Meclisi yani milletvekillerini aynı gün yapılacak seçimlerde belirleyecek. Bunun neresi Cumhuriyete aykırı? Millet icraatlarını beğenirse ikinci kez 5 yıllığına tekrar seçecek. Ancak bir kişi iki dönemden fazla seçilemeyecek. Bu millet tek adamlığa ve diktatörlüğe fırsat verecek bir millet değil. Ülkesine hizmet edeni baş tacı yapar. Ülkesine faydası olmayanı da sandığa gömer” şeklinde konuştu.

“DEĞİŞİKLİĞİ ANLAMAYANLAR SANDIKTAN ÇIKACAK SONUÇLA ANLAYACAK”

Yeni sistemde Meclisin cumhurbaşkanını soruşturabileceğini kaydeden Yılmaz Tunç, “Cumhurbaşkanı, mevcut parlamenter sistemde sorumluluğu olmayan bir kişi, sadece vatana ihanetten soruşturma açılabiliyor. Anayasa değişikliği ile cumhurbaşkanını, yardımcılarını ve bakanlarını görevleri ile ilgili işledikleri her türlü suçtan soruşturulabilmesi imkanı getiren bir sisteme muhalefetin “hayır” demesini gerçekten anlamak mümkün değil.  Şu anda cumhurbaşkanının yaptığı işlemler aldığı kararlar yargı denetimine tabi değil. Anayasa değişikliği ile artık tüm kararları için yargı yolu açılacak. hukuk devletini güçlendirecek bu değişikliği milletimiz gayet iyi anlıyor. Anlamayanlar da referandum sandıklarından çıkacak sonuçlardan sonra anlamış olacaklar” ifade