AK Parti kurumsal kılavuz hazırladı

Kılavuz tüm teşkilatlara gönderildi

AK Parti kurumsal kılavuz hazırladı

Nurdan Eroğlu

AK Parti, 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumu öncesinde 16 Nisan 2017 Halk Oylaması Kurumsal Kılavuzu hazırladı. Teşkilat mensupları ile sandık görevlilerinin referandumla ilgili uyması gereken kulların anlatıldığı kılavuz Bartın AK Parti Teşkilatı da 81 ildeki AK Parti Teşkilatlarına gönderildi.

AK Parti, 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumu öncesinde 16 Nisan 2017 Halk Oylaması Kurumsal Kılavuzu hazırladı. Teşkilat mensupları ile sandık görevlilerinin referandumla ilgili uyması gereken kulların anlatıldığı kılavuz Bartın AK Parti Teşkilatı da 81 ildeki AK Parti Teşkilatlarına gönderildi. 124 sayfadan oluşan kılavuzda iletişim stratejisi, kurum kimliği, dijital kurumsal kimlik ve miting duyuruları hakkında bilgiler yer alıyor.

YILDIRIM: “TAVİZ VERİLMEYECEK”

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım da AK Parti Teşkilatları mensuplarına seslendi. AK Parti Kurumsal Kimliğine, Parti Programı’na, Parti Tüzüğü’ne, Kampanya Kılavuzu’na ve Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı davranışlar karşısında taviz verilmeyeceğini ifade eden Yıldırım, “Türkiye, 16 Nisan 2017 tarihinde halk oylamasına gidecek ve anayasa değişikliğini oylayacaktır. Partimiz, devletimize ve milletimize hizmet etmek amacıyla başlatılan anayasa değişikliği halk oylaması için tanıtım sürecini başlatmıştır. Bu sürecin başarıyla tamamlanması ve pozitif bir sonuç alınabilmesi için teşkilat çalışanlarımız ve görevli arkadaşlarımızın uyması gereken bazı kurallar bulunmaktadır. Bu kuralların başında; Halk Oylaması Kampanyası Kurumsal Kimliğinin muhafaza edilmesi gelmektedir. AK Parti Kurumsal Kimliğine, Parti Programı’na, Parti Tüzüğü’ne, Kampanya Kılavuzu’na ve Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı davranışlar karşısında, partimiz taviz vermeyecek ve sorumluluk kabul etmeyecektir. 16 Nisan 2017 Halk Oylaması Kurumsal Kılavuzu, bu amaç doğrultusunda hazırlanmıştır. Kılavuzda, teşkilat çalışanlarımız ve görevli arkadaşlarımızın çalışmalarında dikkat edeceği hususlar ve partimizin kurumsal sembolleri ile bu sembollerin kullanım biçimlerine yer verilmektedir” dedi.