AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI KONGRESİ 19 OCAK'TA

Pandemi dolayısıyla kongrelerini erteleyen AK Parti, 13 Ocak'tan itibaren ülke genelinde il kongrelerinin startını veriyor. AK Parti Bartın İl Başkanlığı ise 19 Ocak'ta kongresini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Başkanlığa yeniden aday olan AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ise hem kongre süreciyle ilgili bilgi verdi hem de göreve geldiği 3 yıllık süreyi değerlendirirdi. 'AK Parti kongreleri bir bayrak yarışıdır. Biz göreve talip olmayız. Görev bize tevdi edilir, biz de aynen uyarız' diyen Başkan Kalaycı, bilgisi dahilinde şuana kadar başka bir adayın olmadığını söyledi.

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI KONGRESİ 19 OCAK'TA

Kalaycı başkanlığa yeniden aday

Pandemi dolayısıyla kongrelerini erteleyen AK Parti, 13 Ocak’tan itibaren ülke genelinde il kongrelerinin startını veriyor. AK Parti Bartın İl Başkanlığı ise 19 Ocak’ta kongresini gerçekleştirmeye hazırlanırken AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı kongre öncesinde basın açıklamasında bulundu. Başkan Kalaycı döneminde teşkilata kazandırılan yeni parti binasında düzenlenen basın açıklamasına İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başta olmak üzere AK Parti Merkez İlçe Başkanı, Kadın Kolları Başkanı, Gençlik Kolları Başkanı, AK Partili İl Genel Meclisi Üyeleri ve partililer katıldı.

“2021, inşallah bize 2020’yi aratmaz”

Açıklamasına pandemiden dolayı zor geçen 2020 yılına göre 2021 yılının daha iyi geçmesini temenni ederek başlayan Kalaycı “Öncelikle 2021 yılının ülkemize ve Bartın’ımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Sağlık getirmesini temenni ediyorum. 2020 yılını inşallah 2021 bize aratmaz. 2020 yılı kabus gibi bir yıl oldu ve gerçekten dünya bir illetle boğuştu. Bu boğuşma esnasında Türkiye’miz Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde büyük bir başarı gösterdi. Allah’a hamd olsun dünyanın en güçlü devletleri bu illetin altında kalırken Türkiye gerçekten başarılı bir duruş sergiledi” dedi.  

“19 Ocak’ta kongremizi gerçekleştireceğiz”

AK Partinin 13 Ocak itibariyle ülke genelinde kongre sürecini yeniden başlatacağını ifade eden Kalaycı “Buraya toplanmamızın sebebi 13 Ocak itibariyle Türkiye’deki kongrelerimizi tekrar başlaması. Uzun süreden beri pandemi dolayısıyla bu kongreler ertelenmişti. İnşallah Bartın’daki kongremiz 19 Ocak itibariyle başlayacak. Saat 12.30 kongremizin başlama saati. Ömertepesi Kapalı Spor Salonunda yapacağız. Tabi aynı zamanda 11.30’da da Genel Başkan Yardımcımız, Teşkilat Başkanımız Sayın Erkan Kandemir’in katılımıyla hem parti binamızın açılışını yapacağız hem de kongremizi gerçekleştireceğiz. Bugünden itibaren yönetim kurulu için listelerimizi oluşturmaya başlayacağız ve Genel Merkezimizle istişare ettikten sonra da  bu listeyle inşallah kongreye gideceğiz” şeklinde konuştu.  

“Asla mevki, makam diye bir bahsimiz yoktur”

AK Parti’de kongrelerin bir bayrak yarışı olduğunu kaydeden Kalaycı “Biliyorsunuz AK Parti kongreleri bir bayrak yarışıdır. Bir şölen, hasret giderdiğimiz, kardeşçe kucaklaştığımız anlar. Bu nedenle bizim kongrelerimiz, diğer partilerden çok farklı geçiyoruz. Biz bu bayrağı en yükseklere kim taşır onun meselesindeyiz. Asla mevki, makam diye bir mevzumuz, bir bahsimiz yoktur” ifadelerinde bulundu.

“Belediye seçimlerinde tarihimizin en yüksek oyunu aldık”

Göreve geldiği 3 yılın değerlendirmesini de yapan Turhan Kalaycı şöyle devam etti:

“27 Eylül 2017’de biliyorsunuz ki Genel Merkezimiz ve Sayın Cumhurbaşkanımızın direk tensipleriyle  göreve biz atandık. 23 Aralık 2017’de de Sayın Başkanımız Binali Yıldırım’ın katılımıyla da kongremizi gerçekleştirmiştik. Bundan sonra hemen 24 Haziran’da bir genel seçim oldu. Bu Genel Seçimde de 2 milletvekilini çok az bir farkla kaçırdık. Millet İttifak’ın küçük bir partimiz olmamış olsaydı Bartın’da 2-0 yapmıştır. 31 Mart’ta da yerel seçimleri gerçekleştirdik. Yerel seçimde de AK Parti tarihinin en yüksek oyunu aldık. 148 farkla bu seçimi kaybettik. Belediye Meclisinde 12 tane Belediye Meclis Üyemiz var. Çoğunluk bizde.

“İl Genel Meclisinde çoğunluk bizde”

İl Genel Meclisinde de yine tarihinin en büyük oylarından birini aldık. 8 İl Genel Meclis Üyemiz vardı. Şuanda CHP’den istifa edip AK Partimize katılan, “Hizmetin adresi AK Parti’dir” diyerek partimize katılan Nurdanur Hanım’da aramızda. İnşallah daha güzel hizmetler yapmak için aramıza katıldı. Bizde kendisine yardımcı olacağız.”

“Parti binamız bölgemizde tek”

Başkanlığı döneminde teşkilata kazandırılan parti binasıyla ilgili de açıklama yapan Kalaycı “Arkadaşlar benim 7 yıldan beri bir özlemim vardı. Misyonuyla, vizyonuyla, perspektifiyle yakışmayan bir binada duruyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız yerel seçimde buraya mitinge geldiği zaman açıkcası Sayın Cumhurbaşkanımız “Parti binasına da geçelim” diyecek diye aklım çıkmıştı. Dizlerimin bağı kopmuştu. Ön hazırlık yaptık ama o binamızda ne kadar ön hazırlık yapsanız Sayın Cumhurbaşkanımızın o binaya çıktığında bana sadece bakması yeterliydi. Allah’a hamd olsun partimize yakışır bir binada bundan sonraki misafirlerimizi ağırlayacağız. Bölgemizde tek bir binadır. Başka bir partide yok. Biz büyük bir aileyiz. Büyük bir aileye bundan daha da güzel binalar yakışır. Tabi bu mekanlar bizleri asla halkımızdan geri koymayacak burada daha güzel hizmet vermek için bu mekanları yaptık. İnşallah Bartın’a gelen ister AK Partili olsun ister olmasın her bir kardeşimizi partimize çay içmeye davet ediyoruz. Gelsinler bizleri ziyaret etsinler, bizde onları ziyaret edelim” dedi.

“Göreve talip olmayız, görev bize tevdi edilir”

Kongrenin ertelenmesiyle ilgili spekülatif haberler yapıldığını da belirten Kalaycı “Tabi yerel seçimden sonra bizim hızlı bir şekilde kongreye gitmemiz gerekiyordu. Bir erteleme oldu. Sonunda da pandemi başlayınca maalesef süreç çok uzadı. Bununla ilgili bir sürü spekülatif haberler yapıldı. Arkadaşlar biz göreve talip olmayız. Görev bize tevdi edilir, bizde aynen uyarız. Bu haberleri yapan arkadaşlarımızı da ben Rabbime havale ediyorum. Bizler işimize bakacağız. Bizler eserlerimizle, hizmetlerimizle ön plana çıkacağız. AK Parti ailesi burada. Bizler birlik ve beraberlik içinde Bartın’a hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız. Bu hizmet yarışında engellemeler olsa da yapacağız, olmasa da yapacağız. Biz hizmetimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“AK Parti’de böyle şeyler olmaz”

Şuana kadar kendisinin bildiği başka bir adayın da olmadığını dile getiren Turhan Kalaycı son olarak “AK Parti’de böyle şeyler göze gelmez, öyle bir şey olmaz. Benim bildiğim yok. Biz birlik ve beraberlik içinde kongremizi gerçekleştireceğiz. AK Parti içinde asla dargınlığa, küskünlüğe izin vermeden hem yönetim listesi çalışmamızı hem de basında sözü edilen arkadaşlarla istişaremizi yaparak yolumuza devam edeceğiz. Bizde küskünlük yok, darılmak yok. Bizde sadece bu bayrağı en iyi şekilde ben nasıl taşırım ya da arkadaşımız nasıl taşır davası olur. Yoksa herhangi bir küskünlüğümüz yok. Parti büyüklerimizle istişareyle birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam edeceğiz” dedi.