AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ YILMAZ TUNÇ'TAN 27 MAYIS MESAJI

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç 27 Mayıs askeri darbesinin 62'inci yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ YILMAZ TUNÇ'TAN 27 MAYIS MESAJI

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ YILMAZ TUNÇ’TAN 27 MAYIS MESAJI

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç 27 Mayıs askeri darbesinin 62'inci yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında;

“Milli iradeyi ayaklar altına alan 27 Mayıs darbesiyle başlayan vesayet zinciri; 12 Mart muhtırası ve 12 Eylül darbesinden geçerek, 28 Şubat sürecine kadar ulaşmış, 27 Nisan E-Muhtırası ile devam etmiş ve 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar sürmüştür.

Milli iradeye pranga vurmak isteyen zihniyetin başlattığı bu ihanet zincirini her defasında milli irade paramparça etmiştir.

Vesayet odakları ve darbe heveslileri, dün olduğu gibi, bugün ve yarın da hüsrana uğrayacak; büyüyen, kalkınan ve her geçen gün kabuğuna sığmayan Türkiye'de, aziz milletimizin desteğiyle hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır.

"Yeter söz milletindir" diyerek yola çıkan ve milletimizin gönlünde taht kuran, türlü iftira ve hakaretlere maruz kalarak idam edilen merhum Başbakanımız Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve tüm demokrasi şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad ediyorum.” dedi.