AK Parti'den Engelliler Haftası ziyareti

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Başkan Yardımcıları Murat Yıldırım, Fahrettin Özkaya, Mukaddes Bilgin ile birlikte 'En büyük engel sevgisizliktir' diyerek Engelliler Haftası nedeniyle Engelli vatandaşları ziyaret ederek sohbet ettiler.

AK Parti'den Engelliler Haftası ziyareti

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Başkan Yardımcıları Murat Yıldırım, Fahrettin Özkaya, Mukaddes Bilgin ile birlikte “En büyük engel sevgisizliktir” diyerek Engelliler Haftası nedeniyle Engelli vatandaşları ziyaret ederek sohbet ettiler.

Ziyaret esnasında Engelliler Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Başkan Kalaycı şöyle konuştu:

"Engelliler Hastası olması hasebiyle özel eğitim veren bir yeri ziyarette geldik. Arkadaşlarımızla birlikte burada engelli arkadaşlarımızla hasbihal ederek hem de durumu inceleyerek hem kutlayalım hem de onların yanında olalım istedik. Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sayımız 2002 yılında 31’di ama şimdi 391 tane. 2002 yılında 1843 kişiye bakılırken bugün bu rakam 30 bin civarında. 2008 yılında başlattığımız bugün sayısı 152’ye ulaşan engeli bireylerin ev tipi sosyal hizmet birimlerinde bakım hizmeti veriliyor. 2005 yıllında da yapılan hukuki değişiklikler yasalardaki hakları verilere 1500’ün üzerinde bir yasa değişimi oldu ve engelli kardeşlerimizin çerçevesi çizilmiş olduk. 2002’den önce engelli bireylerin sanki bir fazlalıkmış gibi algılanan toplumumuzda şimdi haklarını alarak aileye bir yük gibi görünmüyor. Kendisi kendi masraflarını kendi ihtiyaçlarını karşılayabildiği için daha güzel bir şekilde yaşıyor.

“Koronayı AK Parti getirmedi”

 2013 yılından itibaren demir yolu, kara yolu, deniz yolu ulaşımları engelli kardeşlerimiz için ücretsiz oldu. Elbette daha yapılması gerekenler vardır ama ileriki zamanlarda da engelli kardeşlerimizin daha refah seviyesini yükselterek huzurlu bir şekilde yaşamasını sağlamamız gerekir. Dünyada sağlığın üzerinde başka değerli bir şey yok. Sağlık olmadıktan sonra hiçbir şey olmaz. Bu çok hızlı şekilde bulaşan bir hastalık olduğu için hükümetimiz gereken önlemleri aldı. Ama sanki koronayı AK Parti getirmiş gibi bir algıya vatandaşlarımızı sürüklemek istiyorlar. Böyle bir şey yok. Korona bütün dünyayı etkisi altına aldığı gibi bizi de ülke olarak etkisi altına aldı. Buna karşı da Cumhurbaşkanımızın önderliğinde büyük bir mücadele verildi. Allah’ın izniyle de bunu başardık. 1 Haziran itibariyle de yine maske, mesafe, mesafe hijyen kurallarına riayet ederek ve aşılamaya da hız vererek inşallah haziran ve temmuz aylarında aşılama da belli bir sayısı yakaladığımız takdirde biz bu korona illetinden kurtulmuş olacağız.”