AK Parti'den 'dijital dönüşüm' toplantısı

AK Parti Genel Merkez Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı'nca 29-30 Kasım 2021 tarihlerinde düzenlenen Genişletilmiş Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanları Eğitim ve İstişare Toplantısı sona erdi.

AK Parti'den 'dijital dönüşüm' toplantısı

AK Parti Genel Başkanvekilleri Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri'nin konuşma gerçekleştirdiği toplantıya 81 İl Ana Kademe, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanları katıldı. AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Türkiye'nin dijital dönüşüm sürecine ilişkin toplantıda yaptığı konuşmasında; “Çocuklarımızın hayal gücünü artırmaya yönelik yeni programları, yeni müfredatı belirlememiz lazım. Şimdi artık güçlü devlet yok, süper devlet yok. Şu anda dijital imparatorluklar kuruluyor. Dünyayı artık dijital imparatorluklar idare ediyor” ifadelerini kullandı.

 "2008 yılında tarihi bir karar aldık ve e-Devlet'i kurduk”

“ e-Devleti kuran öncü ülkelerden biriyiz. İsim vermeyeceğim ama o zaman Bakanlar Kurulumuzda olan, bugün de partimizde olmayan, bize karşı muhalefet yapan arkadaşlarımızdan bazıları e-Devlet'e şiddetle karşı çıktılar, 'Bu bir fantezidir, buna ne gerek.' var dediler. Biz de ısrarla inat ettik, inat da bir murattır dedik, e-Devlet'i kurduk." –

"57 milyon kişi e-Devlet'i kullanıyor"

"Yapmamız gereken bir kere bu değişimi okuyup uzun vadeli istihdam programlarımızı gözden geçirmek, eğitim sistemimizi süratle buna göre dönüştürmek. Yani yeni iş alanları, yeni meslekler, geleceğin teknolojilerinin eğitim programımızda daha çok yer almasını sağlamak. Yani efendim işte Lidyalılar, Frigyalılar tamam bunları da bilelim de ağırlıklı olarak geleceğe yönelelim. Gelecekte ne bizi bekliyor? Bunları, çocuklarımızın, yavrularımızın hayal gücünü artırmaya yönelik yeni programları, yeni müfredatı belirlememiz lazım."

Dijital dönüşüm süreci ve teknolojik atılımların geniş kapsamlı değerlendirildiği, geleceğe dönük dijital ve teknolojik atılım hamlelerinin istişaresinin yapıldığı toplantıya ilimizden AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hakan Yurtsever, Kadın Kolları İl Başkan Yardımcısı Özge Nur ve Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı Ali Erdoğan katıldı.

 İki gün süren eğitim kampının ardından Bilgi ve İletişim Teknolojileri Birim Başkanları Adalet Komisyonu Başkanı ve Bartın Millet Vekili Sn. Av. Yılmaz Tunç’ u Mecliste Ziyaret ederek Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığının çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptılar.