Ahilik Haftası kutlamaları devam ediyor

Bartın'da Ahilik Haftası kutlamaları devam ediyor. Bu kapsamda Bartın Valisi Nurtaç Arslan, 'Yılın Ahisi' İsmail Diri, 'Yılın Kalfası' Yiğithan Arslantürk ve 'Yılın Çırağı' Şinasi Bilir'i makamında ağırlarken Belediye Sosyal Tesislerinde de ahilik stantları ve fotoğraf sergisi açıldı.

Ahilik Haftası kutlamaları devam ediyor

Bartın’da Ahilik Haftası kutlamaları devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenen ziyaretlerden biri de Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’a oldu. Bartın Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan’ın eşliğindeki Ahilik İl Komitesi Vali Arslan’ı makamında ziyaret etti. Heyette; Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz ile Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Oda Başkanları, “Yılın Ahisi” İsmail Diri (Boyacı Arap), “Yılın Kalfası” Yiğithan Arslantürk (Ayakkabı ve saya üretimi) ve “Yılın Çırağı” Şinasi Bilir, (Elektrik elektronik görüntü ve ses sistemleri) yer aldı.

Valilik Çeşm-i Cihan Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarette Ahilik İl Komitesi tarafından Vali Arslan’a “Ahilik Haftası” etkinlikleri ile ilgili bilgi verilirken verdiği destekten ötürü teşekkür edildi. Vali Arslan da, ahilik geleneğini, kültürünü devam ettiren, yaşatan tüm esnaf ve zanaatkârlarımızın Ahilik Haftası’nı kutladı.

Arslan: “Ahilik bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir”

Yine hafta dolayısıyla  Bartın Kültür Merkezinde bir program gerçekleştirildi.  Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan'ın açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Arslan, "Birçok etnik unsuru ve inancı bir arada barındıran Anadolu topraklarında ortaya çıkan Ahilik; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. Bu anlamda Ahilik, işçinin, çalışanın, üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin ve adaletli yönetimin simgesidir.  Bugün yapmamız gereken, tarihimizin zenginliklerinden beslenen bu kadim kültürü, günümüzün şartlarına göre uyarlayarak yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarabilmektir. Bu vesileyle, medeniyetimizin mimarlarından Ahi Evran-ı Veli’yi rahmet ve minnetle anıyor; milletimizin, esnaf ve sanatkârlarımızın 35 inci Ahilik Haftasını en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.

Program Bartın Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ile Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Spor Kulübü Derneği (BOEDDER-SK) öğrencileri tarafından hazırlanan Engelsiz Adımlar Semazen gösterileriyle devam etti. Şed kuşatma töreninin ardından Vali Arslan tarafından ilin ahisi İsmail Diri, ilin kalfası iğithan Arslantürk ve ilin çırağı Şinasi Can Bilir'e plaketleri verildi.

Program Canan Topal konseri ile sona erdi.

Ahilik stantları ve fotoğraf sergisi açıldı

 Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin destek verdiği 35. Ahilik Haftası kutlamaları dün de Bartın Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde açılan ahilik stantları ve fotoğraf sergisi ile devam etti. Etkinliğe; Vali Yardımcısı Miraç Akbulut ve Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın yanı sıra, Bartın Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Erkan Şahin, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, CHP İl Başkanı Selim Karakaş, MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, Memleket Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, Bartın Müftüsü Ömer Keskin, Oda Başkanları ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı. Stantların gezilmesinin ardından Ahilik Fotoğraf Sergisinin açılışı yapıldı. Etkinlikte katılımcılara bir gelenek olan Ahilik Aşı (Etki, nohutlu pilav ve irmik helvası) da ikram edildi.