85 bin sazan yavrusu baraj gölüne bırakıldı

'Bartın İlimizde 74 Tarımsal Proje' kapsamında hazırlanan İlimiz İç Sularında Balık Popülasyonunun Artırılması Projesince Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 85 bin sazan balığı yavrusu Kirazlıköprü Barajına bırakıldı.

85 bin sazan yavrusu baraj gölüne bırakıldı

“Bartın İlimizde 74 Tarımsal Proje” kapsamında hazırlanan İlimiz İç Sularında Balık Popülasyonunun Artırılması Projesince Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 85 bin sazan balığı yavrusu Kirazlıköprü Barajına bırakıldı. Balık yavrularının baraj gölüne bırakılması esnasında  Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, İl Müdür Yardımcısı Cevdet Akyüz, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Zeynel Bostancı ve teknik personel yer aldı.  Projeyle ilgili açıklamada bulunan Müdür Önder şöyle konuştu:

 

“Bakanlığımız Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanlığınca yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” ve Valiliğimizce hazırlanan “Bartın İlimizde 74 Tarımsal Proje” içerisinde yer alan, Müdürlüğümüzce hazırlanan “İlimiz İç Sularında Balık Popülasyonunun Artırılması” konulu proje kapsamında İlimiz sınırlarında bulunan ve DSİ 23. Bölge Müdürlüğü 233. Şube Müdürlüğü tarafından inşa edilen Kirazlıköprü Barajına, Edirne Su Ürünleri Üretim İstasyonu Müdürlüğü tarafından üretimi gerçekleştirilen, ortalama 85 bin  adet sazan balığı yavrusu bırakılmıştır.

“2 veya 3 yıl içerisinde avlanılabilir boya gelmesi öngörülmekte”

Bu proje ile iç sularımızdaki balıkçılığı destekleyerek, insan sağlığı ve beslenmesinde çok önemli protein kaynağı olan balık üretiminin artırılması, kırsalda yaşayan halkımızın balık ihtiyacının karşılanması, hane halkının ekonomisine katkı sağlanması ve olta balıkçılığının gelişmesini sağlayarak denizlerimizdeki av baskısının azaltılması amaçlanmıştır. Baraja bırakılan sazan yavrularının normal koşullarda iki veya üç yıl içerisinde avlanılabilir boya gelmesi öngörülmektedir.

“Barajın işlevi zenginleştirildi”

İlimizin Gökırmak Çayı üzerinde, sulama, enerji ve taşkın kontrolü amacıyla yapımına 1999 yılında başlanan ve 2018 yılında yapımı tamamlanan Kirazlıköprü Barajına 2020 yılında 20 bin  adet balık ve bu yıl da 85 bin  adet balık bırakılmak suretiyle balıklandırılmaya devam edilmiş ve amatör avcılık hizmetine sunularak barajın işlevi zenginleştirilmiştir.

İlimize, bölgemize ve amatör balıkçılarımıza hayırlı ve uğurlu olsun.”