70 Bin fidan toprakla buluşacak

Bartın Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri park, bahçe, kavşak, meydan ve yol kenarlarına dikimi gerçekleştirilmek üzere Sanayi Sitesi'nde bulunan serada bitki üretimine devam ediyor. Kendi bitkilerini üreten ekipler, 2021 yılında ilkbahar ve yaz mevsiminde 65 bin çeşitli bitki üretilip toprakla buluştururken, kış mevsiminde dikimi gerçekleştirilmek üzere 60 bin bitki daha yetiştirdi.

70 Bin fidan toprakla buluşacak

 65 bin Kadife, Gozania, Ateş Çiçeği, Petunya, Sardunya, Yıldız Çiçeği ve Begonya çiçeğini toprakla buluşturuldu. Park alanları, yürüyüş yolları ve refüjlere dikilen çiçeklerle şehrimiz rengârenk bir görünüme kavuştu. 65 bin bitkinin yanı sıra kış ayları için Hercai Menekşe, Çin Karanfili, Bellis, Süs Lahanası, Calendula ve Aslanağzı çiçek türleri olmak üzere toplam 60 bin adet bitkinin üretimi de gerçekleştirildi. Yine 5 bin dış mekan çalı grubu ve 50 bin de lale soğanı üretimi yapıldı.  Toplamda 2021 yılında 180 bin bitki üretilip toprakla buluşturuldu. 2022 yılında da şuana kadar 65 bin mevsimlik çiçek ve 5 bin dış mekan çalı grubu yaz mevsiminde dikimi gerçekleştirilmek üzere yetiştirildi. Kış mevsimi için yetiştirilecek olan bitkilerle birlikte 2022 yılında toplam 200 bin bitki üretimi hedefleniyor.

“200 Bin Bitki Üretimini Hedefliyoruz”

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla Bartın’ı her mevsim güzelleştirmeye devam ediyoruz. Kentin dört bir yanında çiçek dikimine yaz-kış devam eden ekiplerimiz, park, bahçe, kavşak, meydan ve yol kenarlarını rengârenk çiçeklerle süslüyor. Sanayi Sitesi’nde bulunan seramızda bitki üreten ekipler, 2021 yılında İlkbahar ve Yaz mevsiminde 180 bin bitki üretilip toprakla buluştururken, 2022 yılında da şuana kadar 65 bin mevsimlik çiçek ve 5 bin dış mekan çalı grubu yaz mevsiminde dikimi gerçekleştirilmek üzere yetiştirildi. Kış mevsimi için yetiştirilecek olan bitkilerle birlikte 2022 yılında toplam 200 bin bitki üretimini hedefliyoruz” dedi.