5. AR-Ge Proje Pazarı için tanıtım toplantısı düzenlendi

Bartın Üniversitesi'nin (BARÜ) bu yıl 5.'sini düzenlediği Ar-Ge Proje Pazarı için tanıtım toplantısı düzenlendi. Bartın Üniversitesi (BARÜ) paydaşlarıyla güç birliği içerisinde 2017 yılından bu yana düzenlediği Ar-Ge Proje Pazarı ile Milli Teknoloji Hamlesi'ne katkılar sunmaya devam ediyor.

5. AR-Ge Proje Pazarı için tanıtım toplantısı düzenlendi


Bölgenin en önemli bilim ve teknoloji etkinliklerinden biri olan ve bu yıl 5.’si gerçekleştirilecek Ar-Ge Proje Pazarı ile ülkemizin farklı illerinden bilimsel kalkınmanın kaçınılmaz olduğuna inanan yüzlerce kişi bir araya geliyor.
Bu kapsamda organizasyon öncesi Kutlubey Yerleşkesinde bir tanıtım ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.  
Toplantıya Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sedat Yazıcı, Prof. Dr. Sevim Çelik, Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran ile Bartın’daki basın mensupları katıldı.
“Rekor bir başvuru bekliyoruz”
Rektör Uzun, toplantıda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“2017 yılında başladığımız ve dalga dalga büyüyen bir ivmeyle bugünlere ulaşan, bölgemizin en önemli bilim ve teknoloji organizasyonu için düzenlediğimiz bilgilendirme toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Bulunduğumuz yerden başlayarak ülkemizin kalkınmasına değer katmaya gayret gösterdiğimiz gelecek yolculuğunda dün olduğu gibi bugün de yanımızda olduğunuz için öncelikle teşekkür etmek istiyorum.
Bartın Üniversitesi Ar-Ge Proje Pazarı heyecanı yeniden başlıyor. Ülkemizin öz potansiyelini kullanarak bilim ve teknoloji temelli bir kalkınma anlayışına katkı sunmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz organizasyonda bugüne kadar ülkemizin dört bir yanından yüzlerce kişi bir araya geldi. Gelecek hedeflerimize katkı sunmayı gaye edinen lise ve üniversitelerden öğrencilerimiz, akademisyenler, araştırmacılar ve girişimciler başta olmak üzere ‘Benim de bir fikrim var’ diyenler Bartın Üniversitesi çatısı altında buluştu.
Bugüne kadar yoğun bir ilgiyle gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde bu yıl da rekor bir başvuru bekliyoruz. Evet… 5. Ar-Ge Proje Pazarı için proje başvuruları başladı.
10 Ekim 2022 tarihine kadar devam edecek başvuru sürecinin ardından 3-4 Kasım 2022 tarihlerinde özlediğimiz heyecanı burada, Bartın’da hep birlikte yaşayacağız.
Bartın Üniversitesinin Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkı sunduğu etkinliğe bugüne kadar TÜBİTAK, TÜSEB, ASELSAN, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı gibi kurumlar tarafından destek verildi.
“Gençlerimize inanıyoruz”
Ayrıca değerli kurum ve kuruluşlarımız Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakçılar Şirketler Grubu, MÜSİAD Bartın, Öztem Defne, Sanlab Simülasyon, Kuveyt Türk, Merkim, Titra, ASİS Bilişim ve Optiyol gibi markalar da yanımızda oldular.
İş birliği içerisinde gösterdiğimiz gayretler sonucunda kazanan Türkiye oldu. Günümüzde daha da yakından hissettiğimiz bir şey var. Ülkelerin büyük, güçlü ve bağımsız olmalarının temel şartı bilim ve teknolojide iyi olmalarından geçmektedir.
Bilim ve teknolojiyi üreten, tasarlayan, geliştiren ve ihraç eden ülkeler istikbale kararlı adımlarla yürümektedir. Sadece kullanıcı konumunda olan ülkeler ise hiçbir alanda özgürlüklerini garanti altına alamamaktadır. Bu noktada ete kemiğe bürünen ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ ile geleceğe gururla yürüyen ülkemizin gelişimine Bartın Üniversitesi olarak katkı sunmaya devam etmekteyiz.
Bilimsel kalkınmanın kaçınılmaz olduğunu biliyoruz. Yerli ve milli olana güveniyor, geleceğimizi inşa ve ihya edecek olan gençlerimize inanıyoruz.
Davet çağrısı
Üniversite-kamu-sanayi iş birliğinin en güzel örneklerinden biri olan V. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğine, sizlerin aracılığıyla bir kez daha, ‘Benim de bir fikrim var’ diyen herkesi davet ediyoruz.
Sözlerimin sonunda; büyüyen ve sürdürülebilir bir gelişim ile geleceğe kararlı adımlarla yürüyen Bartın Üniversitesi ailesinin tüm bileşenleriyle değer üretmeye devam edeceğini vurgulamak istiyorum.”