45 yıl sonra gemi ile buluştu

Bartın tarihine ışık tutan mekanlar arasında yer alan Yalı İskelesi, Bartın Belediyesi'nin restorasyon çalışması ile tekrar hayat buluyor. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın'ın yeni dönem projeleri arasında yer alan Yalı İskelesi'nin yapım çalışmaları devam ederken iskeleye 45 yıl aradan sonra 12 metrelik bir çektirme indirildi.

45 yıl sonra gemi ile buluştu

Göreve geldiği 2009 yılından itibaren kent tarihini gözler önüne sermek amacıyla birçok çalışmayı ilimize kazandıran Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 3. döneminde de projelerine yenilerini ekliyor. Şehrimizin tarihi yerlerinden biri olan Yalı İskelesi en eski haline dönüştürülmek üzere restore edilirken iskeleye 45 yıl aradan sonra 12 metrelik bir çektirme indirildi. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Bartın’da tarihi bir gün daha yaşandı. En son 1975 yılında görülen bir gemiden sonra Yalı İskelesi’nde artık bir gemi. Tarihi Yalı İskelesi düzenlemelerimiz kapsamında 45 yıl aradan sonra 12 metrelik bir gemiyi iskeleye indirdik” dedi.

Akın “ Daha önce bu bölgede tersanemiz vardı. 200 tonluk, 300 tonluk,  500 tonluk gemiler yapılırdı.  Çok uzun yıllar Osmanlı’ya çektirme yapan şehrimiz için Yalı İskelesi çok önemli bir tarihi değere sahip. Bartın Belediyesi olarak bizlerde bu güzel alanı en eski haline çevirmeye çalıştık. Çalışmalarımız yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Bugünde Bartın’da tarihi bir gün daha yaşandı. En son 1975 yılında görülen bir gemiden sonra Yalı İskelesi’nde 45 yıl aradan sonra 12 metrelik bir gemiyi iskeleye indirdik. Emekliler evi projemizle birlikte Yalı İskelesi Projemiz bölgenin güzelliklerine güzellik katacak. Emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.  Tarihi tüm değerlerimizi gözler önüne sermek, turizme kazandırmak istiyoruz” dedi.