400 Yataklı Devlet Hastanesinin açılış tarihi belli oldu!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Şiremişçavuş Mahallesi'nde inşaatı devam eden yeni 400 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatını ziyaret etti. Grup Başkanvekili Tunç, 575 yatağa çıkabilecek kapasitede olan hastaneyi 2023'e hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

400 Yataklı Devlet Hastanesinin açılış tarihi belli oldu!

 AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, beraberindeki İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, AK Parti Bartın İl Başkan Yardımcısı Muhammet Cengiz Yalçın ve şantiye yetkilileri ile birlikte Bartın Şiremişçavuş Mahallesi’nde inşaatı devam eden yeni 400 Yataklı Devlet Hastanesi İnşaatını ziyaret etti.

575 YATAK KAPASİTESİNE ÇIKABİLECEK

Bartın ve bölgeye hizmet verecek hastane inşaatı çalışmaları ile ilgili yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, çalışanlara da kolaylıklar diledi. Yaptığı açıklamada; “400 yataklı devlet hastanesinin projede 400 yataklı ancak 575 yatağa göre çıkabilecek kapasitede ona göre alt yapısı yapılıyor. 575 yataklı diyebiliriz. Şehir hastanesi seviyesinde Bartın ve çevresine hizmet edecek çok modern büyük bir sağlık kompleksinin inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor.”

2023 YILI İÇERİSİNDE HİZMETE AÇMAYI PLANLIYORUZ

Tunç“Bartın Merkez Şiremirçavuş Mahallesinde 127 bin metrekarelik bir alana inşaa edilen hastanemizin, kapalı alanı 90 bin metrekare, 575 yatak, 138 tane polikliniği olacak, acil servisleriyle, kadın, çocuk ve yetişkin acil servisleri ayrı ayrı olacak şekilde inşaa ediliyor. 66 tane yoğun bakım yatağı olacak. 24 tane ameliyathanesi olacak. Aynı anda 24 ameliyat bu hastanemizde olabilecek. 50 fazla diyaliz ünitesi var. 730 araçlık kapalı otoparkı var.”

HELİKOPTERLE BİLE HASTA NAKLİNİN YAPILABİLECEĞİ BÜYÜK BİR SAĞLIK KOMPLEKSİ

“Bartın’ın ve çevre illerimizde sevklerle gelebilecek hastalarımızın tedavisinin ameliyatlarının yapılabileceği, helikopterle bile hasta naklinin buraya yapılabileceği büyük bir sağlık kompleksi şuanda hızlı bir şekilde inşaatı devam ediyor. İnşallah 2023 yılı içerisinde hizmete açmayı planlıyoruz. Şuanda kaba inşaatı bitmek üzere. 3 blok olarak inşa ediliyor. İçeride de tesisat çalışmaları, elektrik, mekanik çalışmaları devam ediyor.”

“Yeni Devlet Hastanesinin Bartın’a kazandırılmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere önceki sağlık bakanlarımıza, bugünkü sağlık bakanımız  Fahrettin Koca’ya ilimizdeki yöneticilere ve müteahhit firmamızın çalışanlarına, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.”