3 bin kişilik öğrenci yurdu inşaatı bitti

Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 3 bin kişilik yükseköğrenim öğrenci yurdu inşaatının tamamlandığını açıkladı. Tunç, ayrıca Bartın Üniversitesi Kutlubey kampüsü içerisinde yapımı devam eden 1000 kişilik kız öğrenci yurdu inşaatını da ziyaret etti.

3 bin kişilik öğrenci yurdu inşaatı bitti

Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, 3 bin kişilik yükseköğrenim öğrenci yurdu inşaatının tamamlandığını açıkladı. Tunç, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “3000 Kişilik Yükseköğrenim Öğrenci yurdu inşaatı da tamam. Bartın’a ve Bartın Üniversitesi öğrencilerine hayırlı uğurlu olsun” ifadesinde bulundu.

İnşaat eylülde başlamıştı

Yılmaz Tunç 1. Blok inşaatı biten ve yakın zamanda 2. Blok inşaatına başlanan yurt için daha önce “Arsa, imar ve proje çalışmalarının ardından Kredi Yurtlar Kurumu ile sözleşmesi tamamlanan ve Eylül ayında inşaatına başlanan 2 bin 800 kişilik yükseköğrenim öğrenci yurdunun inşaatı hızla devam ediyor. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılına hazır olacak yurdun hizmete girmesi ile birlikte Bartın’da üniversite öğrencilerinizin barınma sorunu kalmayacak. Ayrıca, Bartın Üniversitesi Kutlubey kampüsü içinde devam eden 1000 kişilik kız öğrenci yurdunun da kaba inşaatı tamamlandı. Bartın’ı eğitim şehri yapmakta, Bartın Üniversitesini marka yapmakta kararlıyız. Bartın ve gençlerimiz için hayırlı olsun” açıklamasında bulunmuştu.

1000 kişilik öğrenci yurdunu da ziyaret etti

Bartın Üniversitesi Kutlubey kampüsü içerisinde yapımı devam eden 1000 kişilik kız öğrenci yurdunu inşaatını da ziyaret eden Yılmaz Tunç, “Bartın Üniversitesi Kutlubey kampüsü içerisinde tahsis ettiğimiz 50 dönümlük arazi üzerine 1’i Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası ile 2 bloktan oluşan 1000 kişilik Kız öğrenci yurdu inşaatını ziyaret ettik, müteahhit firma Toksözler İnşaat Sahibi Sefa Toksöz’den çalışmalar hakkında bilgi aldık. Çalışanlara kolaylıklar diledik.  1000 Kişilik Kız Öğrenci Yurdu İnşaatında çalışmalar son hız devam ediyor. Yurdun tamamlanması ile birlikte Bartın’ın yurt kapasitesini 10 bine yükselterek, devlet yurdunda kalmak isteyen her öğrencinin talebini karşılamış olacağız” dedi.