2020'de tesislere 50 bin turist geldi

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla açıklamada bulunan Bartın Genç İş İnsanları Derneği (GİAD) Başkanı Alkım Tan, Bartın'da 6 Kültür ve Turizm Bakanlığı Belgeli Konaklama Tesisi ve 5 Belediye Belgeli Konaklama Tesisi olmak üzere toplam 11 konaklama tesisinin olduğunu ifade ederek 2020 yılında Bartın'daki Turizm İşletme Belgeli Konaklama tesislerine toplam 50 bin 291 yerli ve yabancı turist geldiğini söyledi.

2020'de tesislere 50 bin turist geldi

Bartın Genç İş İnsanları Derneği (GİAD) Başkanı Alkım Tan, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla açıklamada bulundu. Turizmin gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler için vazgeçilmez bir değer haline geldiğini ifade eden Başkan Tan “Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve vatandaşların turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arası Turizm Haftası olarak kutlanmaktadır. Ekonomik kalkınmadan kültürler arası diyaloga, teknolojik gelişmeden çevre ve tarihi mirasın korunmasına, uzlaşma kültürünün yayılmasından dünya barışına kadar insanlığa birçok alanda katkılar sunan turizm, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler için vazgeçilmez bir değer haline gelmiştir. Farklı kültür ve yaşam biçimlerini aynı paydada toplayan, bu yönüyle milletler arası diyalogun artmasına katkı sağlayan bir etkinlik olan turizm, gelir getirici ve istihdam oluşturması bakımından da ülkelerin ekonomik hayatında önemli rol oynamaktadır” dedi.

“Bartın değerli birçok kültürel mirası içerisinde barındırıyor”

Bartın’ın birbirinden güzel ve değerli birçok kültürel mirası içerisinde barındırdığını kaydeden Alkım Tan “Bartın ilimiz, 700 yıllık Kilise binası, 100-300 yıllık camiler, köprüler, hanlar, hamamlar ve yakın tarihi özetleyen birer tabloyu andıran ahşap Bartın evleri, geleneksel Galla Pazarı ve düğünleri, yüzyılların desenlerini gümüş pırıltılı ışıklarla yansıtan el sanatlarından tel kırma, seçkin yöre mutfağı gibi tarihi, kültürel ve folklorik değerleri, deniz, ırmak, mağara, yayla ve av turizmine olanak sağlayan doğal değerleriyle dikkat çekmektedir. Bartın’ın kültürel özellikleri denilince ilk akla gelenler Amasra Kalesi, İnkum Plajı, Bartın Çayı, Amasra Plajı, Amasra Çekiciler Çarşısı, Gürcüoluk Mağarası, Güzelcehisar Kalesi, Uluyayla, Amasra Ağlayan Ağaç, Ulukaya Şelalesi, Direkli Kaya ve Amasra Müzesi olsa da, Bartın ilimiz birbirinden güzel ve değerli birçok kültürel mirası içerisinde barındırmaktadır” şeklinde konuştu.

“50 bin 291 yerli ve yabancı turist geldi”

Bartın’da toplam belgeli 11 konaklama tesisi hizmet verdiğini belirten Tan “İlimizde Kültür ve Turizm Bakanlığı Belgeli Konaklama Tesisi 6 ve Belediye Belgeli Konaklama Tesisi 5 olmak üzere 11 konaklama tesisi hizmet vermektedir. 2020 yılında Turizm İşletme Belgeli Konaklama tesislerimize toplam 50 bin 291 yerli ve yabancı turist gelmiştir. Turizmin ilimiz ve ülke ekonomisine katkısının artırılması, yaygınlaştırılması, çeşitlendirilmesi ve turizm potansiyeline işlev kazandırılması amacıyla ilimizde çeşitli çalıştaylar ve konferanslar yapılmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle; Bartın’ın sahip olduğu derinlik, güzellik ve zenginlikleri ile Türkiye’nin turizm sektöründeki gelişimine katkı sağlamasını ve ilimizde bulunan bütün turizm değerlerinin ön plana çıkarılacağı bir yıl olmasını temenni ediyor, Turizm Haftasını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerinde bulundu.