2. Etap Kavşak Suyu ile buluşuyor

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın'ın yeni dönem projeleri arasında yer alan Kavşak Suyu Projesi kapsamında Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde Hürriyet Mahallesi'nde 2.etap olarak adlandırılan 582. Sokak'ta 10 tonluk kompozit Kavşak Suyu deposu yerleştirme çalışması gerçekleştiriliyor.

2. Etap Kavşak Suyu ile buluşuyor

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın yeni dönem projeleri arasında yer alan Kavşak Suyu Projesi kapsamında Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde Hürriyet Mahallesi’nde 2.etap olarak adlandırılan 582. Sokak’ta 10 tonluk kompozit Kavşak Suyu deposu yerleştirme çalışması gerçekleştiriliyor.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte 10 tonluk depo ve ona bağlı olarak 4 adet çeşme ile bölge halkına hizmet verilecek.

“9 Çeşmeden Her Gün Akıyor”

Kavşak Suyu Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “Yeni dönem projelerimiz arasında yer alan Kavşak Suyu Projelerimiz çerçevesinde Tuna Mahallesi’ne bağlı 211., 215., 222. ve 223. Sokaklarda kavşak suyu hattı çalışması yaparak, mahallemizi kavşak suyu ile buluşturmuştuk. Orduyeri Mahallesi’nde bulunan kavşak suyu deposundan 75’lik HDPE borularla 2.5 km uzunluğunda kavşak suyu hattı çektik. Kısa sürede tamamlanan çalışmaların ardından da Tuna Mahallesi’nde Lalekent, Gülkent, Menekşe, Furkan, Bahar, Zerda, Kalaycıoğlu Sitelerine yapılan 9 yeni çeşmeye kavşak suyu verildik. Daha önce haftanın bir günü tanker ile gönderdiğimiz kavşak suyu, artık Karaağaçlık Bölgesi’nde yeni yaptığımız 9 çeşmeden her gün akıyor. Yaklaşık 3 bin vatandaşımızın faydalandığı hizmetin tekrar hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“32’lik PPRC Borularla 900 Metre Su Hattı Çektik”

Akın; “Tuna Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz bu çalışmaların yanı sıra Orduyeri Mahallesi’nde de çalışma başlatmıştık. Martı Sitesi ile Aslanoğlu Sitesi’nde ikamet eden vatandaşlarımıza büyük bir kolaylık sağlayan bu proje kapsamında 32’lik PPRC borularla 900 metre su hattı çektik. 2 adet kavşak suyu çeşmesinin bağlantılarının da yapılmasıyla bu bölgemiz kavşak suyuna kavuşmuş oldu. Tuna Mahallesi’nde ki gibi geçmişte bu bölgeye de haftada bir gün tankerle kavşak suyu verilebilirken, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte çeşmelerden her gün kavşak suyu akıyor” şeklinde ifade etti.

“Hat Çalışmalarını Gerçekleştiriyoruz”

Projenin önemine değinen Akın; “Bu önemli projemizi Hürriyet Mahallesi’nde de 1.etap olarak adlandırılan bölgemizde 10’ar tonluk 2 tane kompozit depo ile hayata geçirmiştik. Depo ile çeşmeler arasında 25’lik PPRC borularla 350 metre uzunluğunda hat çalışmasını tamamlamıştık. Bu 2 depodan 6 çeşmeye kavşak suyu verdik. Şimdi ise Hürriyet Mahallesi’nde 2.etap olarak adlandırılan bölgemizde 10 tonluk 1 tane kompozit depoyu koyduk. Hat çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. 10 tonluk depomuz ve ona bağlı olarak 4 adet çeşme ile bölge halkımıza hizmet vereceğimiz bu çalışmamızın şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu çalışmamızın ardından da son olarak 3.etap için çalışmalara başlayacağız. 1 tane kompozit depoyu da Mahalle Muhtarlığımızın üst tarafına yerleştirerek 3 kavşak suyu çeşmesinden bu hizmeti vermeyi planlıyoruz. Önceden bu mahallemize haftada bir gün kavşak suyu tankerleriyle 10 ton su verilebilirken, yaptığımız bu çalışma sayesinde artık 1.etapta haftada 2 gün(Çarşamba ve Pazar) su verilmeye başlandı. Kısa sürede diğer noktalardaki çalışmaları da tamamlayarak Hürriyet Mahallesi’nin tamamına çeşmelerden kavşak suyunu ulaştırmış olacağız.  Bu hizmetin hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.