19 MAYIS BARTIN'DA TÖRENLE KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Bartın'da törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanındaki törende Atatürk Anıtına çelenk sunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir, gençlere seslenerek 'Değerli genç arkadaşlarım çıktığımız bu yolda tarihinizden ve ecdadınızdan ilham alınız, bir gün dahi yılmayınız. Çünkü sizler büyük işler başarmış bir ecdadın torunlarısınız ve inanıyorum ki çok büyük işler başaracaksınız' dedi.

19 MAYIS BARTIN'DA TÖRENLE KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Bartın’da törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanındaki törene Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir, Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, CHP İl Başkanı Selim Karakaş askeri ve devlet erkanı yer aldı. İstiklal Marşının okunup Saygı Duruşunun yapıldığı törende Müdür Özdemir, Atatürk Anıtına çelenk sundu. 19 Mayıs 1919’da sabahın ilk ışıkları ile Samsun'a yanaşan Bandırma vapurundan adeta bir bağımsızlık ateşi yayıldığını ifade eden Ali Özdemir, “15 Mayıs 1919... Bundan tam 102 yıl önce vatanımıza, bayrağımıza, dinimize ve namusumuza göz diken, aziz vatanımız Anadolu'yu işgale gelen düşmanı Anadolu’nun bağrından söküp atmak için 15 Mayıs 1919 günü İstanbul'dan yola çıkan Bandırma vapuru ile Samsun'a ayak basacak yediden yetmişe tüm Anadolu'yu bağımsızlık ve kurtuluş ateşiyle harlayacak olan Gazi  Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını taşımaktaydı.  19 Mayıs 1919 ... Sabahın ilk ışıkları ile Samsun'a yanaşan Bandırma vapurundan adeta bir bağımsızlık ateşi yayılmaktaydı. Kurtuluş ve bağımsızlık arzusuyla yanan Türk Milleti Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde işgale  dur diyecek, ülkeyi düşman işgalinden kurtaracaktı. O yıllarda gencinden yaşlısına milli birlik ve beraberlik içerisinde kalplerde iman ve bağımsızlık  arzusuyla kenetlenen aziz Türk Milleti bizlere bu vatanı yurt kılmıştır” dedi.

“Gençler vazifeniz büyük”

Gençlere seslenerek gençlerin vazifelerinin büyük olduğunu kaydeden Özdemir, “Ve bugün bizler burada aynı ruh ve heyecanla tam 102. Yıl önce harlanan ulusal bağımsızlık ve egemenlik ateşiyle her yıl olduğu gibi siz geleceğimizin teminatı gençlerimizle bu bayramı kutlamak için toplanmış bulunmaktayız.  Gençler vazifeniz büyük, çünkü sizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği  gibi" "Gençler! Cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta  olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” şeklinde konuştu.

“Bir gün dahi yılmayınız”

Gençlerden bir gün dahi yılmamalarını isteyen Özdemir, “Buradan öğretmeninden mühendisine, doktorundan avukatına, askerinden polisine ve daha birçok alanda görev yapan siz kıymetli genç kardeşlerim sizlerin kararlı ve azimli çalışmaları ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni dünyada yükseltecek, bilimde, sanatta, kültürde ve sporda çağının da ötesinde bir ülke konumuna getireceksiniz. Değerli genç arkadaşlarım çıktığımız bu yolda tarihinizden ve ecdadınızdan ilham alınız, bir gün dahi yılmayınız. Çünkü sizler büyük işler başarmış bir ecdadın torunlarısınız ve inanıyorum ki çok büyük işler başaracaksınız. Ben buradan siz değerli ve kıymetli genç kardeşlerimin bayramını  kutluyorum. Hepimizin bir kez daha 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” ifadelerinde bulundu.

Ali Özdemir’in konuşmasının ardından meydandaki tören sona erdi.