13. YILDA 3 BİN 300 ÖĞRENCİ KEP ATTI

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENLERİ BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

13. YILDA 3 BİN 300 ÖĞRENCİ KEP ATTI

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENLERİ BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI

13. YILDA 3 BİN 300 ÖĞRENCİ KEP ATTI

Nihal Karaman

Kuruluşunun 13’üncü yılında öğrenci sayısı 18 bini aşan Bartın Üniversitesi, yaklaşık 3 bin 300 öğrencisini daha mezun etti. Bartın Üniversitesi 2020-2021 Yılı Mezuniyet Töreni, Kutlubey Kampüsü’ndeki Spor Bilimleri Fakültesi önünde salgın önlemlerinin alındığı törenlerle gerçekleştirildi.

Bartın Üniversitesi, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı öğrencilerini Bartın Üniversitesi Kutlubey Yerleşkesi Spor Bilimleri Fakültesi önünde düzenlenen görkemli törenlerle mezun etti.

Her yıl büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen Bartın Üniversitesi mezuniyet törenleri pandemi koşullarına göre alınan tedbirler çerçevesinde yapıldı.

2020-2021 yılında yaklaşık 3 bin 300 öğrenci diplomalarına kavuşurken  Bartın Üniversitesi öğrencilerinin mezuniyet sevincine, akademisyenler, mezunlar ve aileleri de ortak oldu.

Eğitim ve öğretim yılını başarıyla tamamlayan öğrenciler mezuniyet törenlerinde iki sevinci bir arada yaşadı. Hem uzaktan eğitim nedeniyle uzun süredir ayrı kaldıkları okul ve arkadaşlarıyla son bir kez yeniden bir araya geldiler hem de mezuniyet diplomalarını aldılar.

“Gururunu hep birlikte yaşıyoruz”

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun yaptığı konuşmada Bartın Üniversitesi, Bartın ve ülkemiz adına gurur verici bir gün yaşandığını ifade ederek Bartın Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana kat ettiği mesafeyi özetledi. Rektör Uzun, konuşmasında ayrıca mezun öğrencilere seslenerek önümüzdeki günlerde de Bartın Üniversitesi ailesinin bir üyesi olmaya devam edeceklerini hatırlattı.

Rektör Uzun konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün üniversitemiz, şehrimiz ve ülkemiz adına gurur verici günlerden birini daha yaşıyoruz. Üniversitemizin kuruluşunun 13’üncü yılında öğrencilerimizi hayatlarındaki yeni başlangıçlara yolcu etmenin gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Öğrencilerimizin geleceğe doğru bir adım daha attığı bu günde kendi evimizde düzenlediğimiz törenlerimizin bu kısmında Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültemizin ile Eğitim Fakültemizin pırıl pırıl gençlerini, azim ve umut dolu yürekleriyle mezun ediyoruz.  

“Yorulmadan çalışıyoruz”

Sayın Valim, Saygıdeğer Konuklar, Bartın Üniversitesi ailesi her geçen büyüyor ve sürdürülebilir bir gelişim gösteriyor. Bugün 18 binden fazla öğrencimiz bulunuyor. Mezun ettiğimiz öğrenci sayısı ise 20 bini aştı. Bartın Üniversitesi’nin 81 ilimizden olduğu gibi artık 5 kıtadan 72 farklı ülkeden öğrencileri olan bir yükseköğretim kurumu haline geldi. 656 akademik ve 421 idari insan kaynağımız, öğrencilerimiz ve mezunlarımızla üniversitemizi her yıl  her ay  ve her gün biraz daha ileriye taşımak için yorulmadan çalışıyoruz.

Türkiye’de ihtisaslaşma başarısı gösteren 15 üniversiteden biriyiz.  İhtisaslaşma alanımızla ilgili çalışmalarımızla bölgemizden başlamak üzere ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak için yoğun bir gayret gösteriyoruz. Ulusal ve uluslararası sıralamalarda her geçen gün yerimizi yukarılara taşıyoruz.  Web of Science ve Scopus değerlendirmelerine göre yayın sayımızı 4 yılda 3 kata yakın arttırmayı başardık.

“Önemli çalışmalara imza attık”

SCImago Dünya Sıralaması’nda 2020 yılında ilk defa sıralamaya değer bulunduk. Ve dünyadaki 3 bin 897 kurum ve kuruluş arasında 605’inci sıraya, araştırma performansında ise 389’uncu sıraya yerleştik.  Ayrıca ülkemizde en fazla öğrenci projesi üreten üniversiteler arasında yer alıyoruz. Ve tabiki… Genç sporcularımızla ulusal ve uluslararası müsabakalarda üniversitemizi en iyi şekilde temsil eden ülkemizin bayrağını dalgalandıran milli sporcularımızla gurur duyuyoruz.

‘Üreten Üniversite’ anlayışını tüm bileşenlerimizle benimsedik. 2017 yılında 6 projesi olan Üniversitemizin 2020 yılındaki proje sayısını 76’ya yükselttik. 2021 yılı henüz bitmeden proje sayılarımızı bu yıl da 68’e ulaştırdık.

Salgın döneminde de önemli çalışmalara imza attık. Tanı kitlerinde kullanılan ana bileşiğin yerli olarak üretimine katkılar sağladık. Koronavirüs ilaç çalışmalarının deneysel süreçlerinde kullanılan kritik enzimi yine Bartın Üniversitesi olarak bizler ürettik. Uzun soluklu çalışmaların ardından ülkemizde ‘Güvenli ve Sağlıklı Kampüs Belgesi’ alan ilk devlet üniversitesi olduk. Patentler, projeler, ödüller, ulusal ve uluslararası başarılarla geleceğe gururla yürümeye ‘Birlikte başarmaya’ devam ediyoruz.

“Tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum”

Değerli misafirlerimiz, sözlerimin sonuna gelirken, Üniversitemizin kuruluş ve gelişim sürecinin her aşamasındaki yüksek ilgi ve katkılarından dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hürmetlerimi arz ediyorum. Sürekli iyileşme yolculuğumuzda bize ayna tutan Yükseköğretim Kurulumuza, YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca, bölgesel odaklı çalışmalarımız başta olmak üzere ihtiyaç duyduğumuz her alanda destekleriyle daima yanımızda olan Sayın Valimiz Sinan Güner’e, milletvekillerimize, belediye başkanlarımız ile kamu ve özel sektörden tüm paydaşlarımıza, Bartın Üniversitesi ailesi adına şükranlarımı sunuyorum.

“Geleceğe en iyi şekilde hazırladık”

Sayın Valim, Saygıdeğer konuklarımız,  sizlerin huzurunda, burada bu alanı dolduran sevgili anne ve babalara seslenmek istiyorum; Hanımefendiler ve beyefendiler, bugün en mutlu ve sevinçli günlerinizden birini yaşıyorsunuz. Çocuklarınız bizim emanetimizdi. Onları kendi evlatlarımız olarak gördük, geleceğe en iyi şekilde hazırladık. Hayatınızın her aşamasının daha nice büyük mutluluklarla dolu dolu geçmesini temenni ediyorum. Sizleri en içten duygularla kutluyorum. Bundan sonra da çocuklarınız, aileniz ve bütün yakınlarınızla sağlıklı ve huzur içinde geçireceğiniz hayırlı ve uzun bir ömür diliyorum.

“Mutluluğunuz daim olsun”

Ve Sevgili öğrencilerimiz, Gelecek için umutlu olun. Bizim en büyük gücümüz siz mezunlarımızsınız. Bu nedenle üniversitemizle irtibatı koparmayalım. Unutmayın, Bartın Üniversitesi’nin en büyük gücü siz mezunlarsınız. Önümüzdeki günlerde de bu büyük ailenin bir parçası olmaya devam edeceksiniz.

Övünmek ve mutlu olmak hepinizin hakkı. Bu düşüncelerle 2020-2021 akademik yılı mezuniyet törenimize teşrifleriniz için yürekten teşekkür ediyor,  Hepinizi en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Mutluluğunuz daim olsun. Sağ olun, var olun…”

Vali Güner: “Bartın Üniversitesi ilimizin önemli bir değeri”

Mezuniyet töreninde konuşan Bartın Valisi Sinan Güner ise konuşmasında Bartın Üniversitesi’nin Bartın ve bölgemiz için bir değer olduğunu vurguladı. Eğitim alanında ulusal ve uluslararası düzeyde gösterdiği gelişim, çalışmalar ve yeni bölümler açısından kısa sürede takdire şayan bir noktaya geldiğine dikkat çeken Vali Güner, Bartın Üniversitesi’nin sadece ilimizin değil bölgemizin de bir üniversitesi haline gelme yolunda emin adımlarla ilerlediğinin altını çizerek “Mezuniyet coşkunuza ortak olmanın ve burada bulunmanın mutluluğunu ifade ediyorum. Bundan sonraki hayatınızda her birinize başarılar diliyorum. Allah hepinize kolaylık versin. Bartın Üniversitesi ilimizin önemli bir değeri. 13 yıldır her geçen gün ilimize hem bilimsel yönden, hem ekonomik yönden, hem sosyal yönden, hem ilimizin gelişimini, fikir hayatının gelişimine katkısı yönünden büyük katkılar sağladığına bizzat ben şahit oldum. Kısa bir sürede geldiği nokta hem bilimsel kapasite açısından, hem insan kaynağı açısından, hem eğitim alanında ulusal ve uluslararası düzeyde gösterdiği gelişim, çalışmalar, yeni bölümler açısından gerçekten takdire şayan olmuştur. Bu çalışmaların bir kısmında bizzat ben de bulundum. Hocamın bahsettiği ihtisaslaşan üniversite projesinde bölgemizin bir değeri olan Filyos projesinin esas alan ve Filyos projesine katkı sağlayacak çalışmaların odağı, uzmanı haline gelmesini sağlayan ihtisaslaşan üniversitelerden biri haline geldiğini bizzat yaşadım. Bunu da buradan ifade etmek istiyorum. Bunun gerçekten çok büyük bir anlamı var. O açıdan Bartın Üniversitesi sadece ilimizin değil bölgemizin de bir üniversitesi haline gelme yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bunu da heyecanla ve mutlulukla izliyoruz. Sizlerin de aynı mutluluğu yaşadığını biliyorum” dedi.

“Bartın Üniversitesi’yle lütfen ilişkinizi kesmeyin”

Mezun öğrencilere önemli tavsiyelerde de bulunan Vali Güner, “Üniversitemizle, hocalarınızla, kendinizle gurur duyun ve burada Bartın ile ve Bartın Üniversitesi’yle lütfen ilişkinizi kesmeyin. Buradan mezun olanlar mezun olacak olanlara, burayı öğrenci tercihinde bulunacak olanlara rehberlik yapsınlar katkı sağlasınlar. Hatta iş güç sahibi oldukça burslarla ve diğer maddi manevi desteklerle buranın devamında buranın mezuniyet bilincinde her birinizin katkı sağlamasını bekliyorum” ifadelerini kullandı.

“Uluslararası tanınırlığı gün geçtikçe artıyor”

Bartın Üniversitesi’nin uluslararası düzeyde tanınırlığının her geçen gün arttığını vurgulayarak “Bartın Üniversitesi sadece ulusal düzeyde değil uluslararası düzeyde de beş kıtadan öğrenci barındıran ve uluslararası tanınırlığı gün geçtikçe artan ve dolayısıyla da Bartın’ın da tanınmasına katkı sağlayan bir hal aldı. Bunu da özellikle teşekkürlerimle beraber belirtmek istiyorum” diyen Vali Sinan Güner, yüz yüze eğitim konusunda bir ricada bulunurken sözlerine devam ederek şunları kaydetti:

“Her türlü desteği bize sağlamalarını rica ediyorum”

Uzun bir süre yüz yüze eğitimden uzak kaldık. Eğitimde elbette gelişen şartlara göre yüz yüze eğitim dışında uzaktan eğitim metotları bütün dünyada uygulanan yöntemler oldu. Sizde bunu bizzat yaşadınız. Arasındaki öğrenme farkını bizzat gördünüz. O sebeple sayın Cumhurbaşkanımız buradan dönüş olmayacağını, her türlü tedbirin alınmak şartıyla yüz yüze eğitimin devam ettirileceği konusundaki iradesini hem kamuoyuna deklare etti hem de bizlere talimat olarak bunu ulaştırdı. Benim sizlerden ricam çalışma rehberleri Covid ile birlikte eğitimin yürütülmesine imkan sağlayacak olan bilimsel çalışmalar ışığında hazırlanmış olan rehberleri herkesin kendi özel ve genel kampüs hayatında dershane hayatında, ofis hayatında göz önünde bulundurarak hep birlikte eğitim ve öğretimimizi kesintisiz yüz yüze devam ettirme gayretini desteklemelerini, Covid ile mücadele ortamında hepimizin birbirine destek olmasını özellikle rica ediyorum. Ailelerin, çalışanların, hocalarımızın, personelimizin, öğrencilerimizin kendilerine tavsiye edilen aşı başta olmak üzere her türlü desteği bize sağlamalarını, dolayısıyla üniversitelerine ve kendi geleceklerine katkı sağlamalarını rica ediyorum.” 

Tunç: “Bartın Üniversitemiz Bartın’a çok şey kattı”

Bartın’ı dünyaya açan Bartın Üniversitesi’nin başarılarıyla gurur duyduklarını ifade eden AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Av. Yılmaz Tunç da Bartın Üniversitesi’nin artık sadece Bartın’a değil bölgesine, Türkiye’ye akademik anlamda hizmet veren bir üniversite haline geldiğine işaret etti.

“Akıllı şehirler ve lojistik” alanında ihtisaslaşan Bartın Üniversitesi’nin Bartın’a çok şey kattığını belirten Milletvekili Tunç, “Bartın Üniversitemiz 2008 yılında kurulmuştu. Benim ilk kanun teklifim Bartın’a üniversite kurulmasıydı. Ve oradan kurucu Rektörümüz Ramazan Kaplan ile başlayan süreç bugün Orhan hocamız ve ekibi ile birlikte devam ediyor. Bartın Üniversitemiz Bartın’a çok şey kattı. Sizler, akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve onlara destek olan ailelerimiz Bartın Üniversitesi ile Bartın’ı aslında siz sadece bir üniversiteye kavuşturmuş olmadınız Bartın’ı dünyaya açtınız. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bartın Üniversitemizin başarıları ile gurur duyuyoruz. Spor Bilimleri Fakültemizin şampiyonları ile gurur duyuyoruz. KPSS’de Türkiye birincisi olan kardeşimizle başarılı olan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. İnşallah bundan sonrada bu başarıları sizlerden işitmek bütün dileğimiz bu. Bundan sonra mezun olan arkadaşlarımız hayat şimdi başlıyor. İnşallah önünüzde çok güzel yıllar olur bahtınız açık olur. İstediğiniz mesleklere istediğiniz o güzel günlere hep birlikte kavuşursunuz. Sayın Cumhurbaşkanımız Filyos Projesine çok önem veriyor. Türkiye’nin önemli projelerinden bir tanesi ve bu projeye de en yakın akademik kadro burada. Dolayısıyla ihtisaslaşma noktasında çok büyük gayret gösterilerek YÖK tarafından akıllı şehirler ve lojistik alanında Bartın Üniversitemiz ihtisaslaşan üniversite seçildi. Ve Bartın Üniversitesi artık sadece Bartın’a değil bölgesine, Türkiye’ye akademik anlamda hizmet veren bir üniversite haline geliyor. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bartın Üniversitemizle, sizlerle gurur duyuyoruz. Başarılar diliyoruz. Yolunuz açık olsun” dedi.

Konuşmaların ardından mezun öğrenciler ant içerken keplerini havaya attı.