1 yılda 4 bin 505 kişiye sosyal destek

Bartın Belediyesi, 2018 yılında hizmete açtığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Sosyal Paylaşım Merkezi ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara da destek olmaya devam ediyor. Merkez, 2021 yılında Bartın'da 4 bin 505 kişiye sosyal destek de bulundu.

1 yılda  4 bin 505 kişiye sosyal destek

Bartın Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Sosyal Paylaşım Merkezi ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara da destek olmaya devam ediyor.2018 yılında eski itfaiye binasında açılan bu önemli merkezde ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda, giyim, eşya, odun hasta bezi, hasta yatağı, tekerlekli sandalye, akülü sandalye ve sıcak yemek dağıtımı yapılırken, öğrenci yardımı ve kadın dayanışma adı altında da yardımda bulunuluyor. Vatandaşlar tarafından takdir toplayan bu hizmetlerden 2021 yılında toplam 4 bin 505 kişi faydalandı. Bağışçılar ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar arasında köprü vazifesi gören bu merkezden 2018 yılında 643 kişiye, 2019 yılında bin 107 kişiye ve 2020 yılında da 4 bin 12 kişiye destek verilmişti. Merkez kurulduğu günden buyana toplam da 10 bin 267 kişi faydalanmış oldu.

İhtiyaç sahibi herkes faydalanabiliyor

Vatandaşların kullanmadıkları kıyafet, ayakkabı, ev eşyası gibi çeşitli ürünleri toplanarak görevli personel tarafından önce yıkanıyor, daha sonra ütülenerek kategorilerine göre erkek-kadın giyim ve çocuk giyim olarak reyonlara yerleştiriliyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlar ise, birime başvurarak ihtiyacı doğrultusunda reyonlardan talep ettiği kıyafetleri temin ediyor. Talep eden ve ihtiyaç sahibi olan herkes, Paylaşım Merkezi’nin sunduğu hizmetlerden faydalanabiliyor. Ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşlara gıda, odun, ev eşyası ve kırtasiye yardımında bulunmasının yanı sıra kurban bağışçılarından gelen etler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Son 3 yılda 67 kadına destek olundu

Sosyal Hizmet Merkezi çatısı altında hizmet veren bir diğer birim ise Sosyal Hizmet Merkezi bünyesinde bulunan Kadın Danışma Merkezi’nde Bartın Belediyesi personeli ve gönüllü avukat görev yapıyor. Bu birime başvuran kadınlar, kişisel hakları ve şahsını ilgilendiren tüm konularla ilgili gönüllü avukattan bilgi alabiliyor. Son 3 yılda 67 kadının faydalandığı Nurhayat Sütlü Kadın Danışma Merkezi’nde Kadına karşı Şiddetle Mücadele kapsamında çeşitli etkinlik ve eğitim faaliyetleri sürdürülüyor. Yine bu birim bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kavaklı Yaşam Merkezi de vatandaşlara bazı avantajlar sağlıyor. Doğum günü, mevlit, toplantı, öğrencilerin eğitim faaliyetleri, sivil toplum kuruluşlarının seminer gibi etkinlikler ve aktivitelerin gerçekleştirildiği Kavaklı Yaşam Merkezi ayrıca el sanatları kurslarına ev sahipliği yapıyor. 

“Vatandaşlarımızın yanlarında olmaya devam edeceğiz”

Sosyal belediyecilik anlamında çok önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirten Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “2018 yılında hizmete sunduğumuz Sosyal Paylaşım Merkezi’miz çok önemli çalışma gerçekleştiriyor. Paylaşım Merkezi, Kavaklı Yaşam Merkezi, Nurhayat Sütlü Kadın Danışma Merkezi ve Evde Bakım Hizmetleri’nin bulunduğu dört birimden oluşuyor. Bu merkezimizle ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın yanında yer alıyoruz. Vatandaşlarımızı bir araya getirerek yardımlaşma ortamı sağlıyoruz. Alan el ile veren eli buluşturuyoruz. Sosyal Hizmet Merkezimizden bugüne kadar binlerce vatandaşımız faydalanırken, almış olduğumuz olumlu geri dönüşler bizleri çok mutlu ediyor. Bizler halkımızın destekleri ile bu makamın emanetçileriyiz. Bu emaneti de en iyi şekilde taşıyacağız. Halka hizmet de ibadettir diyerek bakıma muhtaç yaşlılarımız, engellilerimiz ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanlarında olmaya devam edeceğiz. Yüzlerce insanımızın faydalandığı bu merkezimizde görev yapan personelimize işlerinde kolaylık diliyor, teşekkür ediyorum” dedi.  

Sel bölgesine de Belediyeden yardım eli

Bartın Belediyesi Afet Yönetim Koordinasyon Merkezi nezdinde Belediye Başkanı Cemal Akın’ın talimatıyla oluşturulan ekiplerle Kumluca ve Abdipaşa meydana gelen sel felaketinin ardından afet bölgesinde 370 gıda kolisi ve 150 koli temizlik malzemesi dağıtımı ev ev gezilerek gerçekleştirildi. Afet bölgesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Cemal Akın; “Afet Yönetim Koordinasyon Merkezi nezdinde Bartın Belediyesi olarak zemin yıkama, işyeri ve ev temizliği çalışması yaptık. Selin sürüklediği hafriyatın kaldırılma çalışmalarının yanı sıra vatandaşlarımıza tankerlerle içme-kullanma suyu ve gıda kolisi ulaştırdık. Sürecin başından buyana afet bölgesinde 370 gıda kolisi ve 150 koli temizlik malzemesi dağıtımını ev ev gezerek gerçekleştirdik. Eşyaları zarar gören vatandaşlarımıza da Sosyal Paylaşım Merkezimiz tarafından eşyalarının teminini sağladık. Felaketin izlerini silmek için tüm ekiplerimizle alanda aktif görev aldık” şeklinde ifade etti.