Kokarca evlerde, Müdürlük panelde

Bartın'da hemen hemen her yeri istila eden ve vatandaşları çileden çıkaran Kahverengi Kokarcaya karşı mücadele etmesi beklenirken halka görüldüğü yerde toplayarak imha edilmesini öneren Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Düzce'de düzenlenen Kahverengi Kokarca Paneline katıldı.

Kokarca evlerde, Müdürlük panelde

Bartın’ı deyim yerindeyse istila eden Kahverengi Kokarca şehir merkezindeki birçok vatandaşı çileden çıkarmıştı. Vatandaşlar evlerin içine dahi giren böcekler yüzünden zor anlar yaşamış, kötü kokusu da göz önüne alınınca halk sağlığı sorunu haline gelen böceklere karşı yetkililerden bir çözüm bulmalarını istemişti. Balkonlarını ve evlerini kaplayan böceklerin fotoğraflarını da sosyal medyadan paylaşan vatandaşlar, artık durumun kontrol altına alınmasını istemişti. Vatandaşların bu haklı talebi karşısında ise açıklama yapan Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü halka “Şu an içinde bulunduğumuz dönemde mutlak suretle yapmamız gereken mücadele yöntemi mekanik mücadeledir. Yani kahverengi kokarcanın görüldüğü yerde toplanarak imha edilmesi gerekmektedir” önerisinde bulunmuştu.

Panelden çözüm önerisi çıktı mı?

Bu konuda il genelinde ve şehir merkezinde Müdürlüğün ne tür bir çalışma yürüttüğü ya da bir çalışma yapıp yapmadığı bilinmezken vatandaşlar evlerinde hala aynı sorunla mücadele etmeye devam ediyor. Müdürlük ise Düzce’de düzenlenen Kahverengi Kokarca Paneline katıldı. Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Ersin Dilber, Düzce Valisi Selçuk Aslan, Öğretim Üyeleri, 8 İl Müdürlüğünden Müdürleri ve teknik personellerle, İstanbul Fındık İhracatçıları Birliği temsilcileri, özel sektör temsilcileri, çiftçi örgütleri ve Düzceli fındık üreticilerinin de yer aldığı panelde Müdürlüğün Bartın’daki sorunla ilgili hangi bilgileri paylaştığı ve çözüm önerileri getirilip getirilmediği merak ediliyor.