İnkılap Caddesi esnafı, ahilik duası ile dükkanlarını açtı

Bartın İnkılap Caddesi esnafı güne 37.'inci Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında dua ile başladı. Dua programına katılan Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, Oda Başkanları ve esnaflar aynı sofrada kahvaltı yaparken ardından Ahilik Duası ile işe başladı.

İnkılap Caddesi esnafı, ahilik duası ile dükkanlarını açtı

Muhammet Civan

Bartın’da pazaryeri bölgesinde bulunan İnkılap Caddesi’ndeki esnaf güne dua ile başladı.

37’nci Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında İnkılap Caddesi’nde ahilik geleneğinin yaşatılması için Ahilik Duası programı gerçekleştirildi.

Bu yıl 37’ncisi kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında İnkılap Caddesi’nde düzenlenen programda il müdürleri, oda başkanları esnaf ve zanaatkârlar bir araya gelerek hep birlikte bol ve bereketli kazançlar için dua etti.

Dua öncesinde esnaflara ve katılımcılara ikramda bulunuldu.

Programda konuşan Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz katılımcılara ve esnafa katılımlarından dolayı teşekkür ederek işyerlerine bereketli kazançlar diledi.

“Kültürümüzün damarlarına işlemiş”

Ardından konuşan Bartın Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan ise Ahiliğin 7 ilkesine dikkat çekerek ahilik hakkında bilgi verirken “Tüketicinin korunmasından kalite standartlarına, mesleki yeterlilikten kooperatifçiliğe, piyasa gözetiminden mesleki örgütlenmeye, bugünün modern iktisadi dünyasında önemli yeri olan değerlerler ve kavramlar Ahilik teşkilatları tarafından yüzyıllar önce benimsenerek uygulanmıştır. Zamanın ötesinde duruşuyla tüm toplumlara ve ticaret ile uğraşan herkese yol gösteren bu değerler bütünü, üretici ile tüketici, emek ile sermaye, zengin ile fakir, halk ile devlet arasında iyi ve sağlam ilişkiler kurarak sosyal adaleti gerçekleştirmiştir. Kültürümüzün damarlarına işlemiş, ruhuyla hala yaşayan Ahiliğin 7 İlkesi olan ‘Elini, sofranı ve kapını hep açık tut, ağzını hep kapalı tut, eline, gözüne ve diline hep sahip ol’ düsturunun devam etmesi, esnaf ve zanaatkarlarımız başta olmak üzere bilinçli bir toplumunda en önemli görevlerinden olmalı, gerekli duyarlılık gösterilmeli diyerek; dürüstlük, kardeşlik, cömertlik, paylaşma ve yardımlaşmayı esas alan Ahilik kültürünün yaşatılmasında emeği geçen tüm esnaflarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.