'Hesabı sorulmayacak mı? Vicdanınız sızlamadı mı?'

MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik'in açıklamasına yanıt veren CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol, çok çarpıcı iddialarda bulunurken 'Yalı iş merkezinin yönetim kurulu başkanı olarak hayali harcamalar yaptınız mı? Eğer yaptıysanız bunların sahte faturalarının hesabı sorulmayacak mı? 2022 senesinde ilimizde yaşanan sel felaketi sonrası o iş merkezinde size ait olmayan iş yerini kendi iş yerinizmiş gibi göstererek devletten sel yardımı aldınız mı, almadınız mı? Bartın Belediyesinin iştiraki olan şirketten Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla aylık 25 bin 500 TL Huzur Hakkı aldınız mı, almadınız mı? Aldıysanız bunu bir İl Başkanı olarak siyasi ahlak ile nasıl bağdaştırıyorsunuz? Bartın Belediyesinin evde yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza bakım hizmeti olarak ihale yoluyla yapılan satın alımında kendinizi temizlik işçisi olarak çalışan gösterip asgari ücret maaşı aldınız mı, almadınız mı? Görevde bulunduğunuz süre zarfında Bartın Belediyesine kaç yakınınızı işe yerleştirdiniz? Kaç aile ferdinizi iş sahibi yaptınız? Şehrimizde bir çok gencimiz işsiz iken kendi aile yakınlarınızı belediyeye işe sokarken vicdanınız sızlamadı mı? Sorumluluk sahibi bir siyasetçi olarak üstelik bundan önceki üç dönem boyunca belediyeyi yöneten bir siyasi partinin il başkanı olarak tek derdi Bartın'a ve Bartınlılara hizmet olan Belediye Başkanımız Sayın Yalçınkaya'ya asılsız itham ve söylemlerde bulunmak yerine öncelikle bu sorulara yanıt vererek Bartın kamuoyunu rahatlatmanız gerekmez mi?' diye sordu.

'Hesabı sorulmayacak mı? Vicdanınız sızlamadı mı?'

CHP İl Başkanı Akyol’dan Özçelik’e ağır ithamlar

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından bir açıklamada yaparken isim vermeden hedef aldığı Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya’yı eleştirmişti.

Özçelik’in açıklamalarına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol’dan yanıt geldi.

Ağır ithamlarda bulunarak Özçelik’e sorular yönelten CHP İl Başkanı Akyol, yöneltmiş olduğu sorulara makul ve mantıklı cevaplar veremez ise partisinden istifa etmesi tavsiyesinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Yöneticileri ve Belediye Başkanları olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da alnı ak ve açık bir şekilde tek dertlerinin hizmet etmek olduğunu belirten Akyol, Bartın halkından Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya ve ekibine güvenmelerini, önceki dönemlerde yapılan yanlışlardan kaynaklı tüm aksaklıklara rağmen büyük bir azimle sergiledikleri çalışmaların hayata geçmesi için onlardan desteklerini esirgememelerini istedi.

“Yalanla dolanla işimiz olmaz”

CHP İl Başkanı olarak seçim sürecinde verilen sözlerin ve ortaya konan projelerin takipçisi olacağına söz veren Akyol, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Taş yerinde ağır derler, bundan önceki üç dönem boyunca Bartın Belediyesi’ni yönetmiş olan Belediye Başkanı’nın mensubu olduğu MHP’nin İl Başkanı Ercüment Özçelik’in ağırına gitmiş olacak ki beyefendi açıklama yapıyor.

Öncelikle şunu söylemeliyim ki, ne bizim ne de belediyelerimizin yalanla dolanla işi olmadı, olmaz da.

Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Bartın’da da kazandığımız yerel seçimler öncesinde verdiğimiz hizmet etme ve yaşam kalitesini yükseltip huzuru arttırma sözünden bir nebze olsun geri adım atmış değiliz.

Bartın halkı 31 Mart seçimlerinde gereğini yaparak Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanı adayı olan Muhammet Rıza Yalçınkaya ve ekibinin doğruluğuna, dürüstlüğüne ve çalışkanlığına inanarak Bartın Belediyesinin yönetim anahtarını teslim etmiştir.

Ancak yaşananlar ve daha önceki yönetim tarafından yapılan yanlışlıklar sebebiyle  devraldığımız enkaz vatandaşımızın layık olduğu gerçek anlamdaki hizmeti bir an evvel vermemizi geciktiriyor.

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen belediye başkanlarımız büyük bir kararlılıkla hedeflerine odaklanmış, vaat ettikleri üstün hizmetleri hemşerileri ile buluşturmak için büyük bir özveri içerisinde gece gündüz demeden çalışmaktadır.

Bartın Belediye başkanımız Sayın Muhammet Rıza Yalçınkaya da mazbatayı aldığı günden itibaren ne yazık ki geçmişin yanlışları ile yüzleşme ve bir daha bunların tekrarlanmaması adına büyük bir gayret sarfetmektedir.

“Siz önce lütfen şu sorularıma yanıt verin”

Şimdi gelelim durumdan vazife çıkarıp, yanlışları üzerine alınan Sayın İl Başkanının sözlerine; siz önce lütfen şu sorularıma yanıt verin.

• Yalı iş merkezinin yönetim kurulu başkanı olarak hayali harcamalar yaptınız mı? Eğer yaptıysanız bunların sahte faturalarının hesabı sorulmayacak mı?

• 2022 senesinde ilimizde yaşanan sel felaketi sonrası o iş merkezinde size ait olmayan iş yerini kendi iş yerinizmiş gibi göstererek devletten sel yardımı aldınız mı, almadınız mı?

• Bartın Belediyesinin iştiraki olan şirketten Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla aylık 25 bin 500 TL Huzur Hakkı aldınız mı, almadınız mı? Aldıysanız bunu bir İl Başkanı olarak siyasi ahlak ile nasıl bağdaştırıyorsunuz?

• Bartın Belediyesinin evde yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza bakım hizmeti olarak ihale yoluyla yapılan satın alımında kendinizi temizlik işçisi olarak çalışan gösterip asgari ücret maaşı aldınız mı, almadınız mı?

Kaç lirasını kendi şahsi menfaatlerinize kullandınız?”

• Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yapılan gıda yardımları ile ilgili yapılan ihalede alınan gıda maddelerinin belediye deposuna girmeden, direk alım yapılan esnafın deposuna giderek aldığınız gıda maddelerini gerçekten fakir fukaraya ulaştırdınız mı? Yoksa fakirin fukaranın yetimin hakkını kendi menfaatiniz doğrultusunda mı kullandınız.

•  İnkumu’ndaki Hacettepe Üniversitesine ait tesisler ile maalesef şuan hala atıl konumda bulunan PTT’ye ait dinleme tesisi arasında kalan, günü birlik turizm alanını ihalesiz bir şeklide alıp işleterek kazanç sağladınız mı? Sağladıysanız bu gelir belediyeye irat olarak kaydedildi mi? Yoksa yine kendi menfaatiniz olarak mı kullandınız?

• İnkumunda tatilçilerin faydalanması için sahile yerleştirdiğiniz duşmatiklerin içinde biriken bozuk paraları her gece geç vakitlerde torbalara doldurtup belediyenin hesabına mı yatırdınız? Yatırdıysanız kaç lirasını belediyenin hesabına yatırdınız? Kaç lirasını kendi şahsi menfaatlerinize kullandınız?

• Görevde bulunduğunuz süre zarfında Bartın Belediyesine kaç yakınınızı işe yerleştirdiniz? Kaç aile ferdinizi iş sahibi yaptınız? Şehrimizde bir çok gencimiz işsiz iken kendi aile yakınlarınızı belediyeye işe sokarken vicdanınız sızlamadı mı?

Sorumluluk sahibi bir siyasetçi olarak üstelik bundan önceki üç dönem boyunca belediyeyi yöneten bir siyasi partinin il başkanı olarak tek derdi Bartın’a ve Bartınlılara hizmet olan Belediye Başkanımız Sayın Yalçınkaya’ya asılsız itham ve söylemlerde bulunmak yerine öncelikle bu sorulara yanıt vererek Bartın kamuoyunu rahatlatmanız gerekmez mi?

“Sorulara makul ve mantıklı cevaplar veremez ise istifa etsin”  

‘Bir söze bakarım söz mü diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye’ demiş atalarımız. Unutmamak lazım Bartın hepimizin. Bu değeri korumak ve yaşatmak hepimizin sorumluluğu. Öncelikle de biz siyasetçiler söylemlerimiz ve eylemlerimiz ile bu sorumluluğa katkı vermekle mükellefiz. Siyasetçi dürüst olmalı ki savunduğu ideoloji doğrultusunda kitleleri ardında sürükleyebilsin.

Biz Cumhuriyet Halk Partisi Yöneticileri ve Belediye Başkanlarımız olarak bu düsturla hareket ediyor ve söylemlerimize yön veriyoruz. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da alnımız ak ve açık bir şekilde tek derdimiz hizmet etmek olacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Bu noktada mevkidaşım Sayın Özçelik’e tavsiyem; yukarıda yöneltmiş olduğum sorulara makul ve mantıklı cevaplar veremez ise istifa ederek MHP gibi ülkemizde önemli bir insan topluluğuna hitap eden siyasi partiye daha fazla zarar vermemesidir.

Bu noktada Bartın halkından ricamız; sözünün eri olan Başkanımız Rıza Yalçınkaya ve ekibine güvenmek, önceki dönemlerde yapılan yanlışlardan kaynaklı tüm aksaklıklara rağmen büyük bir azimle sergiledikleri çalışmaların hayata geçmesi için onlardan desteklerini esirgememeleri olacaktır.

CHP İl Başkanı olarak seçim sürecinde verilen sözlerin ve ortaya konan projelerin takipçisi olacağıma tüm hemşehrilerime söz veriyorum.”

 

Özçelik, “Çalışacak mıyız, çatışacak mıyız” demişti

31 Mahalli İdareler Seçimleri’nin sonrasında aradan geçen 4 ayın ardından suskunluğunu bozan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ercüment Özçelik, isim vermeden Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya’ya yüklenirken yaptığı açıklamada; “31 Martta bir demokrasi sınavı yaşadık. Halk iradesi tecelli etti baş tacımız ,saygımız sonsuz. Artık yeter mi ! Suskunluğumuz millet iradesine saygıdandır. Çalışacak mıyız çatışacak mıyız, herkes yanlış da bir sen mi doğrusun, yalan yanlış sözlerle iftiralarla kim nereye varmış da sen varacaksın? Soyut somut ne varsa adalet var. Da yok sizin adaletiniz sokaklar dedikodu kadınlarınız kuaförde günlerinde, erkekler caddede dükkan dükkan huzur şehrinin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok. Yılların kazanımlarının üstüne koymaya devam edelim kazanan Bartın olsun, koyduğunuz hedefe ulaşmak ulaşamamak var zaman çabuk geçiyor kaybeden Bartın’ımız kazanan da Bartın’ımız olacak.” ifadelerini kullandı.