Hastanenin açılışıyla ilgili net tarih yok!

14 Mayıs 2023 Milletvekili Seçimlerinde AK Parti Bartın Milletvekili seçilen Yusuf Ziya Aldatmaz, milletvekilliği döneminde Bartın'a kazandırılan yatırımları 17 ana başlık altında toplayıp anlatırken en çok merak edilen konu 400 Yataklı Bartın Devlet Hastanesi olduğu. Vatandaşların artık biran önce açılmasını beklediği hastaneyle ilgili Milletvekili Aldatmaz, '400 Yataklı Yeni Devlet Hastanesinin inşaat çalışmalarının çoğu tamamlandı. Tıbbi Cihazların kurulumu, hasta yatakları ve tefrişatın yerleştirilmesi işlemi devam ediyor' dedi.

Hastanenin açılışıyla ilgili net tarih yok!

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Öğretmen Evi’nde düzenlediği basın toplantısı ile milletvekili seçildiği Mayıs 2023 tarihinden itibaren Bartın’da gerçekleştirilen yatırım ve çalışmalar değerlendirdi. Basına yapılan brifinge AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Merkez İlçe Başkanı Muhammet Kızılayoğlu, Kadın Kolları Başkanı Evren Ayvaz, Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Taş, İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı ile Belediye Meclisi Üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, bir seçim değerlendirmesi de yaparken göreve seçilen tüm Belediye Başkanlarına başarılar dileyerek “Artık 31 Mart itibariyle değerli Bartın halkımız kararını verdi. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi ‘olanda hayır vardır’ diyoruz. Milletimizin verdiği karar bizim baş tacımızdır. Sonuçta bu bir yarıştı, Bartın seçmenimiz böyle bir karar verdi ve yeni dönemi başlattı. Ben bu yeni dönemin Bartın’ımız, ilçelerimiz ve beldelerimiz için, Türkiye’miz için hayırlı olmasını Rabbimizden niyaz ediyorum. Bartın ve Türkiye bizim ortak paydamız. Dolayısıyla Bartın’ın ve ülkemizin menfaatine olacak her şeye teşkilatlarımız ve milletvekilimiz ile birlikte evet demeye hazırız. Öncelikle Sayın Belediye Başkanımız Rıza Bey olmak üzere seçilen tüm belediye başkanlarımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Aldatmaz, Bartın’ın yatırımlarını 17 başlıkta anlattı

Ardından da milletvekili olarak görev yaptığı  bir yılın değerlendirmesini yaptığı basın toplantısında Aldatmaz, hazırlanan slayt eşliğinde ilimizde çalışmaları tamamlanan, devam eden ve ihale aşamasına gelen yatırımlar ve projeler hakkında bilgi verdi.

Bartın İl Özel İdaresi olmak üzere tüm Bakanlıkların ilimizdeki çalışmaları hakkında bilgi veren Aldatmaz, Bartın’ın AK Parti iktidarında hak ettiği yatırımları aldığına ve önümüzdeki süreçte de almaya devam edeceğini vurguladı.

Bartın’daki yatırımları “Adalet”, “Aile ve Sosyal Politikalar”, “Sağlık”, “Sanayi ve Teknoloji”, “Sosyal Güvenlik”, “İŞKUR”, “Eğitim”, “Enerji”, “Çevre ve Şehircilik”, “Kültür ve Turizm”, “Gençlik ve Spor”, “Ulaştırma”, “AFAD”, “Tarım”, “Bartın İl Özel İdaresi”, “DSİ” ve “Orman” olmak üzere 17 başlıkta toplayan AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, yaptığı sunumda şu bilgileri verdi:

Eğitim ve dinlenme tesisi olarak Bartın’a kazandırılacak

“Özel bir şirket tarafından yurt olarak yapılan ve bir süre KYK yurdu olarak hizmet veren eski Çeşm-i Cihan Yurdunu Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı (ATGV) Kanalı ile satın aldık. Eğitim ve dinlenme tesisi olarak Bartın’a kazandıracağız. Ulus Adliye Sarayının proje çalışmalarını ve yer tahsis işlemlerini bitirdik. Serdar Köyü yakınlarında yapılacak olan Açık Cezaevinin ihalesi 8 Ocak’ta gerçekleştirildi teknik sebeplerle ihale iptal edildi ve yeniden ihaleye çıkacağız.

Aile Sosyal Politikalar

çocuk hizmetleri sosyal ekonomik destek ödemeleri kapsamında 148 çocuğumuza 1 Ocak 2023-30 Nisan 2024 tarihleri arasında 14.2 Milyon TL, MİKADER Çocuk Evleri Sitesi’nde koruma altında olan 26 çocuğumuza, 602.8 bin TL harçlık ödemesi, ÇEKOM’da koruma altındaki 18 çocuğumuza 525.2 bin TL, koruyucu aile yanındaki 15 çocuğumuza 2.4 milyon TL destek ödemesi, 1 Ocak  2023-30 Nisan 2024 tarihleri arasında bin 337 aileye 534.8 bin TL destek ödemesi yapıldı.

Kadın hizmetleri kapsamında kadın konukevinde 2 kadın, 5 çocuk olmak üzere toplam 7 kişi hizmet alıyor.  Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürlüğü’nde 1 ocak 2023-30 Nisan 2024 tarihleri arasında kadın konukevine 156 kadın müracaat etti, 673 kadına psikosoyal destek hizmeti verilirken 978 kadına yönlendirme rehberlik edildi, 15 kadına da hukuki destek verildi.

Engelli ve yaşlı hizmetleri kapsamında evde bakım alan 2 bin 236 engelli vatandaşa 1 Ocak 2023-30 Nisan 2024 tarihleri arasında 190.6 milyon TL, özel bakım merkezlerinde hizmet alan 161 engelli vatandaşa 1 Ocak 2023-30 Nisan 2024 tarihleri arasında 51.9 milyon TL destek ödemesi yapıldı. 75. Yıl Huzurevinde hizmet alan 47 yaşlı vatandaş, Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezinde 57 engelli vatandaş hizmet aldı. Ücretsiz seyahat kapsamında 1 Ocak 2023- 30 Nisan 2024 tarihleri arasında 2.7 milyon TL destek verildi.

1 Ocak 2023-30 Nisan 2024 tarihleri arasında Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Barınma Yardımları Kapsamında 340 Kişiye 1.6 Milyon TL, Sosyal Yardım kapsamında ise 15 bin 230 kişiye 16.9 Milyon TL olmak üzere toplamda ise 15 bin 570 kişiye 18.4 Milyon TL yardım yapıldı.

Yeni hastanede çalışmaların çoğu tamamlandı

400 Yataklı Yeni Devlet Hastanesinin inşaat çalışmalarının çoğu tamamlandı. Tıbbi Cihazların kurulumu, hasta yatakları ve tefrişatın yerleştirilmesi işlemi devam ediyor.  Karaköy Halk Sağlığı merkezinin inşaat çalışmaları tamamlandı ve yakında hizmete açılacak.

İnşaatlar bitince istihdam 10 bin kişiye çıkacak

Organize Sanayi Bölgesi genişleme alanında yol, su, kanalizasyon, yağmur suyu altyapıları tamamlandı. Elektrik altyapısı ihalesi yapılarak çalışmalara başlandı. Tüm parseller doldu. Fabrika inşaatları devam ediyor. Bazı fabrikalar üretime başladı. OSB’nin istihdam sayısı 7 bin kişiye ulaştı. İnşaatlar bitince 10 bin kişiyi geçecek. Yine OSB ye yeni genişleme alanı üretmek için çalışmalar devam ediyor.  Abdipaşa Temizlik Malzemeleri İhtisas OSB de imar çalışmaları tamamlandı. Proje çalışmaları devam ediyor. OSB de mevcut atık su arıtma tesisinin kapasite artırım ihalesi yakında yapılacak. OSB de bulunan 380 kw enerji tesisi ile OSB ve Bartın‘ın enerji ihtiyacı çözüldü.

Emekli sayımız çalışandan fazla!

İlimizde SSK 4/A’da aktif olarak çalışan 37 bin 47 kişi, Bağ-Kur 4/B’de aktif olarak çalışan 4 bin 426 kişi, Emekli Sandığı 4/C’de aktif olarak çalışan 9 bin 988 kişi olmak üzere toplam aktif 51 bin 461 çalışan bulunuyor.

SSK 4/A’dan emekli olan 46 bin 226 kişi, Bağ-Kur’dan emekli olan 5 bin 294 kişi, emekli sandığı 4/C emekli olan 4 bin 906 kişi olmak üzere toplam de 56 bin 426 kişi emeklimiz var.

SSK 4/A bakmakla yükümlü olduğu 59 bin 268 kişi, Bağ-Kur 4/B bakmakla yükümlü 9 bin 253 kişi, emekli sandığı 4/C bakmakla yükümlü 19 bin 172 kişi olmak üzere toplam 87 bin 693 kişi.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamından da 9 bin 297 kişi faydalanırken, toplam 204 bin 877 kişi sosyal güvenlik kapsamında yer alıyor.

27 TYP programından 949 kişi faydalandı

2023-2024 tarihlerinde düzenlenen Toplum Yararına Programlarda (TYP) Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde düzenlenen program sayısı 3, toplam kontenjan 48, toplam katılımcı sayısı 56, Bartın Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen program sayısı 2, toplam kontenjan sayısı 339, toplam katılımcı sayısı 410, Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen program sayısı 2, toplam kontenjan sayısı 32, toplam katılımcı sayısı 33, Amasra Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğinde düzenlenen program sayısı 2, toplam kontenjan sayısı 23, toplam katılımcı sayısı 26, Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde düzenlenen program sayısı 2, toplam kontenjan sayısı 83, toplam katılımcı sayısı 103, Kurucaşile İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğinde düzenlenen program sayısı 2, toplam kontenjan sayısı 12, toplam katılımcı sayısı 12, Bartın İl Özel İdare Müdürlüğünde düzenlenen program sayısı 2, toplam kontenjan sayısı 105, toplam katılımcı sayısı 124, Kurucaşile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen program sayısı 2, toplam kontenjan sayısı 23, toplam katılımcı sayısı 24, Ulus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen program sayısı 2, toplam kontenjan sayısı 46, toplam katılımcı sayısı 53, Ulus İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğinde düzenlenen program sayısı 2, toplam kontenjan sayısı 32, toplam katılımcı sayısı 36, Bartın İl Göç İdaresinde düzenlenen program sayısı 1, toplam kontenjan sayısı 5, toplam katılımcı sayısı 8, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde düzenlenen program sayısı 1, toplam kontenjan sayısı 6, toplam katılımcı sayısı 10, İl Müftülüğü düzenlenen program sayısı 1, toplam kontenjan sayısı 20, toplam katılımcı sayısı 27, Bartın Valiliği düzenlenen program sayısı 1, toplam kontenjan sayısı 15, toplam katılımcı sayısı 15, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü düzenlenen program sayısı 1, toplam kontenjan sayısı 5, toplam katılımcı sayısı 6, Tarım ve Orman Bakanlığı 10. Bölge Bartın Şube Müdürlüğü düzenlenen program sayısı 1, toplam kontenjan 5, toplam katılımcı sayısı 6 olmak üzere toplam düzenlenen program sayısı 27, toplam kontenjan sayısı 799, toplam katılımcı sayısı 949.

521 daimi işçi alındı

2023-2024 yıllarında Amasra Belediye Başkanlığı, Bartın Üniversitesi Rektörlüğü, Abdipaşa Belediye Başkanlığı, TTK Sınırlı Sorumlu Amasra Taş Kömürü İşletme Müessese Müdürlüğü, Kurucaşile Belediyesi, Hasankadı Belediyesi, Sağlık Bakanlığı, Devlet Su İşleri, Karayolları Bartın Şube Müdürlüğü olmak üzere kamu kurumlarına 521 daimi işçi alındı.

6 okul güçlendirme programına alındı

Merkez İmam hatip Ortaokulu inşaatı yakında tamamlanacak. Amasra Turizm ve otelcilik Meslek Lisesine 4,2 milyon TL yatırımla yeni bir mutfak yaptık. Bu mutfakla birlikte taşımalı eğitimin yemeklerini Milli eğitim kendisi üretecek. Amasra Turizm ve otelcilik Meslek Lisesinin Uygulama Otelini depreme karşı güçlendireceğiz. Güçlendirme çalışmaları için projelerimiz onaylandı. Amasra Madencilik Lisesinin yer tahsis işlemlerini tamamladık. Projemiz hazır ihale onayı bekliyoruz. Amasra Öğretmenevine hiçbir ek harcama yapmadan ek bina kiralayarak oda sayısını 10 odadan 30 odaya çıkardık. Kumluca YİBO’yu Spor Lisesine dönüştürüyoruz.

2023 yılında 4 okulumuzun yapım işine başlanmış olup, Kutlubeyyazıcılar Anaokulu tamamlanmıştır. Çaydüzü Anaokulu’nun yüzde 99,9’u, Karaköy Ortaokulu’nun yüzde 96’sı, Ahmetler İlkokulu yüzde 51’i tamamlanmış olup halen devam etmektedirler.

2023 yılında 5 okulumuz afet riskine karşı güçlendirme programına alınmış olup, 3 tanesi tamamlanmıştır. Bunlardan Hendekyanı Ortaokulu yüzde 68, Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yüzde 65 tamamlanmış olup halen devam etmektedir.

2023 yılında 49 eğitim kurumumuz mantolama, dış cephe boyası, çatı, ıslak zemin, elektrik tesisatı, kalorifer sistemi, doğal gaz, kapı, pencere gibi onarımlar olmak üzere büyük onarım programına alınarak onarımları tamamlanmıştır.

2024 yılında 6 tane eğitim kurumumuz afet riskine karşı güçlendirme programına alınmıştır. Bunlardan Bartın Anadolu İmam Hatip Lisesinin ihalesi yapılarak yer teslimi gerçekleştirilmiştir. Davut Fırıncıoğlu Anadolu Lisesi’nin ihalesi 30 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Diğer 4 kurumumuzun ise güçlendirme proje çalışmaları devam etmektedir.

2024 yılında 54 eğitim kurumumuz mantolama, dış cephe boyası, çatı, ıslak zemin, elektrik tesisatı, kalorifer sistemi, doğal gaz, kapı, pencere vb. onarımı olmak üzere büyük onarım programına alınmıştır. İhale süreçleri için çalışmalar devam etmektedir.

Yangın söndürülüp üretim izni verildiğinde…

TTK tarafından yapılan 2 bin kişilik işçi alımı sürecinde Bartın’a 400 kişilik kontenjan tanıdık. Bu 400 kişiden 105 kişi Amasra TTK İşletmesinde göreve başladı. Amasra’daki yangın söndürülüp üretim izni verildiğinde geriye kalan kişilerin de Amasra TTK’da çalışabilmeleri için görüşmelerimiz devam ediyor.

Enerjide önemli çalışmalar!

Ulus ilçemize alternatif enerji nakil hattı çektik. Yeni Ulus trafo merkezimizin kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından inşaata başlayacağız. Böylece Ulus ilçemizin elektrik kesintisi sorunu olmayacak. Enerji Nakil Hatlarında yenileme çalışmalarımız devam ediyor.

2023 yılında 14 köy şebeke yenileme, 22 kilometre enerji hattı, 19 aydınlatma, enerji talebi ve diğer çalışmalar olmak üzere toplamda 28,62 bin TL’lik 34 çalışma, 2024 yılında da 7 köy şebeke yenileme, 62 kilometre enerji nakil hattı, 18 aydınlatma, enerji talebi ve diğer çalışmalar olmak üzere toplam 277,20 bin TL’lik 30 çalışma yapıldı.

Alt yapı için ödenek aktarıldı

Çevre ve Şehircilik alanında Bartın ilimizde 4 noktada çalışmalarımız devam etmektedir. Bartın Merkez TOKİ Dallıca 424 Konut- 1 adet cami- 1 adet ticaret merkezi- 1 adet ilkokul, yine Bartın Merkez TOKİ Dallıca 158 Konut- 2 dükkân- 1 cami, TOKİ Abdipaşa 176 Konut, 6 Dükkân ile Bartın Millet Bahçesi çalışmaları devam ediyor.

Bartın Merkezdeki TOKİ Konutlarının kanalizasyon alt yapısının yapılabilmesi için Bartın Belediyesine TOKİ’den 15 milyon TL ödenek aktardık.

Amasra’da kazı çalışmaları sürüyor

Amasra Kale Surlarında bitki temizliği yaptık. Amasra Bedesten mevkiindeki tarihi eserlerin üzerindeki bitki ve ağaçları temizledik. Amasra’daki kazı çalışmalarımız devam ediyor. Bu kazı çalışlarında altın takılar su perisi heykeli, Büyük İskender Kafası gibi önemli tarihi eserlere ulaştık. Şimdi kazı çalışmalarında ortaya çıkan yolun her iki yanındaki sütunları ayağa kaldıracağız. Amasra eski kaymakamlık binasını kütüphaneye çevirdik. Amasra ve Güzelcehisar’ın UNESCO kapsamında turizm köyü ilan edilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Galla Pazarı ve Cevizli Helva, Kültürel Somut Olmayan Kültürel Miras Ulusal Envanterine girdi, bundan sonra UNESCO’nun girmesi için çalışacağız.

KYK’daki su sorunu için Bakanlıktan ödenek

Gençlik ve spor yatırımları kapsamında; Merkez Atatürk Stadyumumun çim zeminin yeniledik. Yeni açık tribün yaptık. Atletizm pistini tartan pistine dönüştürdük. Kozcağız stadyumunun selde hasar gören zeminin yeniledik. Bartın Üniversitesi Kutlubeyyazıcılar Kampüsünde bulunan bin kişilik öğrenci yurdunun su sorununun çözülebilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığından Bartın Belediyesine 7,5 Milyon TL ödenek aktardık. Bartın Köksal Toptan Anadolu Lisesinin spor salonunun zeminini yeniledik. Bartın Kumluca Beldemize gece aydınlatmalı halı saha yaptık. Bartın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bahçesine sentetik futbol sahası yaptık.  Kozcağız Ortaokulunun spor salonun zeminini yeniledik.

Spor yatırımları devam ediyor

Ömertepesi’nde bulunan futbol sahasının zarar gören tribünlerinin yeniliyoruz. Bartın’daki spor faaliyetlerinin gelişmesi için spora gönül veren hemşerilerimizle istişare toplantıları yapıyoruz. 

Ömertepesi’nde kapalı yüzme havuzunun yanından bulunan arsaya sentetik zeminli gece aydınlatmalı antrenman sahası yapacağız. Gölbucağı Mahallesi’nde Spor İl Müdürlüğü önüne aydınlatmalı basketbol ve voleybol sahası, açık ve kapalı tenis kortu yapacağız. Merkez Mehmet Rıfat Efendi KYK yurduna aydınlatmalı halı saha, aydınlatmalı basketbol ve voleybol sahası yapacağız. Ulus İlçemize basketbol sahası ve tenis kortu yapacağız.

Yurtlarda 8 bin 623 öğrenci kalıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı Hacı İbrahim Paşa Yurt Müdürlüğü, Bartın Yurt Müdürlüğü, Çeşm-i Cihan Yurt Müdürlüğü, Mehmet Rıfat Efendi Yurt Müdürlüğün’de 3 bin 32 erkek, 5 bin 591 kız öğrenci olmak üzere toplamda 8 bin 623 öğrenci kalmaktadır.

Bartın Gençlik ve Spora Bağlı Yurtlarda Öğrencilere 2023 yılında toplam 57 milyon 787 bin 677 TL yemek desteği verilmiştir.

Yeni kavşak düzenlemeleri ile trafiğe neşter atılacak

Bartın çevre yolu 1. Etap çalışmaları devam ediyor. Bartın çevre yolu 2. Etap proje ve kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Kozcağız-Bartın bölünmüş yol çalışmaları devam ediyor. Bu yol aynı zamanda Hasankadı-Yenice bölünmüş yolunun da başlangıç noktası. (Bartın-Karabük Duble Yolu Olacak) Amasra İlçe Merkezi-Kaleşah Mahallesi-Ahatlar Köyü-Kurucaşile kavşağı 14 kilometre sıcak asfalt yaptık. Amasra Limanını inşa ettik, turistik gemiler belirli aralıklarla geliyorlar. Yeni Devlet Hastanesi kavşağını yaptık. Çatmaca kavşağını akıllı kavşak olarak düzenleyeceğiz. Valilik-SGK arasına yeni bir kavşak düzenlemesi yapacağız. Pelenkoğlu Üstgeçidi mevkiinde kavşak düzenlemesi yapacağız. Özel İdare kavşağına düzenleme yapmak istiyoruz.

Kumluca-Abdipaşa arasına yeni bir yol!

Kumluca-Abdipaşa yoluna heyelandan zarar gören kesimlerde iyileştirme yapacağız. Amacımız Kumluca-Abdipaşa arasına yeni bir yol yapmak. Projemiz hazır.

Tünel çalışmalarına başlanacak

Kurucaşile tünellerinde inşaat çalışmalarına başlayacağız. T1 Tüneli Çakraz-Avara,  T2 Tüneli Cumayanı, T3 Tüneli Dizlermezeci-Meydan tünelleri bitti. 4 bin 600 metrelik T4 Karaman-Tekkeönü , 3 bin 100 metrelik T5 Tekkeönü-Kurucaşile tüneli devam ediyor.

AFAD’dan afetzedelere destek

İlimizde muhtelif tarihlerde meydana gelen afetler nedeniyle konutları oturulamaz duruma gelen ve afetzede kabul edilen 64 kişi bulunmaktadır. Bu hak sahibi afetzedelerden 8 kişiye İlimiz Merkez Dallıca Mevkiinde TOKİ tarafından inşaatları bitme aşamasına gelen konutlardan tahsis edilecek olup, yer seçimi protokolleri onaylanmıştır. 16 afetzedeye Ulus İlçesi Kumluca Beldesi Yenimahalle Mevkiinde yer seçimi yapılmış ve imar planları onaylanmıştır. TOKİ ile protokolleri de yapılarak arsa devri gerçekleştirilmiştir. TOKİ’nin ihalesi bekleniyor. 22 afetzede için İlimiz Şarköy Köyünde bulunan TOKİ de ait arazide proje çalışmaları devam ediyor. Henüz yer seçimi yapılamamış diğer afetzedeler için yer araştırmalarımız devam etmektedir. 2023 yılında afet önleyici projeler kapsamında 3 noktada istinat duvarları yapılmıştır. İlimizde 2024 yılında 11 farklı lokasyonda meydana gelen yangın ve heyelan afetleri nedeniyle 19 kişiye 1 milyon 540 bin TL acil yardım ödemesi yapılmıştır.

İlimiz genelinde yağan aşırı yağışlar nedeniyle 9 Temmuz 2023 tarihinde meydana gelen sel afeti sonrası Bartın İl Özel İdaresi, Bartın Belediyesi, Amasra Belediyesi, Kurucaşile Belediyesi, Ulus Belediyesi, Kozcağız Belediyesi, Abdipaşa Belediyesi, Kumluca Belediyesi, Hasankadı Belediyesi olmak üzere yerel yönetimlere 107 milyon 773 bin TL ödenek tahsis edilmiştir.

2023 yılında afetzedelere yapılan yardımlar

9 Temmuz 2023 tarihinde yaşanan sel afeti sonrası insani yardım hesabından zarar gören 479 işyerinden 443 işyerine toplam 33 milyon 79 bin 955 TL, 349 konuttan 285 konuta 3 milyon 740 bin 720 TL, tarım ve hayvancılık zararları kapsamındaki bin 647 tespitin tamamına 6 milyon TL yardım yapılmıştır. Sigortalı olduğu tespit edilen işyerlerine yardım yapılmamıştır. Konut zararları, konut eşya zararları nedeniyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yardım yapılmıştır. Tarım ve hayvan zararları da tarım ve hayvan zararları nedeniyle Cumhurbaşkanlığı tarafından gönderilen ödenekten Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yardım yapılmıştır.

2024 yılında 62 milyon 291 bin 400 TL’lik proje

Tarım alanında 2023 yılında toplam 49 milyon 617 bin TL’lik gerçekleştirilen proje gerçekleştirilmiştir. Yine 2023 yılında 110 milyon 968 bin TL’lik destek ödemesi yapılmıştır. 2024 yılında da İl Özel İdaresi, Tarım ve Orman Bakanlığınca 2 bin 273 kişinin yararlanacağı 62 milyon 291 bin 400 TL’lik proje uygulanacaktır.

İl Özel İdaresi’nce 402.6 milyon TL’lik yatırım yapılacak

Bartın İl Özel İdaresi’nin 2023 yılında biten yatırım ve projelerine baktığımızda; eğitim, yol ve ulaşım, sağlık, tarım, gençlik ve spor, sosyal, çevre, imar, kültür ve turizm alanları ile genel alanda 2023 yılında İl Özel İdaresi vasıtasıyla toplamda 121.6 milyon TL’lik yatırım yaptık.

2024 yılında da eğitim, yol ve ulaşım, sağlık, tarım, gençlik ve spor, sosyal, çevre, imar, kültür ve turizm alanları ile genel alanda 2024 yılında İl Özel İdaresi vasıtasıyla toplamda 402.6 milyon TL’lik yatırım yapacağız. 2023 yılında KÖYDES yatırım ve projeleri kapsamında toplam 59 milyon 492 bin TL’lik yatırım yaptık, 2024 yılında da KÖYDES vasıtasıyla toplam 59.9 milyonluk yatırım yapacağız.

Orman köylülerine önemli destekler!

Orman Emvali Üretim Programı ve  Silvikültürel Faaliyetler çerçevesinde Orman Köylülerimize; 2023 yılında 214 milyon 817 bin 241.99 TL, 2024 yılında 2 Mayıs 2024 tarihi itibariyle; 71 milyon 584 bin 298.28 TL olmak üzere toplam 362 milyon 466 bin 820 TL ödeme yapıldı.

Defne üretimi kapsamında; 2023 yılında işletmemizce 11 milyon 39 bin 274 kilogram satış karşılığında orman köylüsü ürettikleri defne yaprağını ilgili firmalara satışını yaparak 253 milyon 903 bin 302 TL, 2024 yılında 2 Mayıs 2024 tarihi itibariyle işletmemizce 1 milyon 15 bin kilogram satış karşılığında Orman Köylüsü ürettikleri defne yaprağını ilgili firmalara satışını yaparak 31 milyon 465 bin TL toplam 468 milyon 866 bin 422 TL gelir elde etmişlerdir.

Orman İşletme Müdürlüğümüz Yatırım Programı kapsamında; 2023 yılında 17 milyon 281 bin 511,68 TL, 2024 yılında 2 Mayıs 2024 tarihi itibariyle 1 milyon 396 bin 318.17 TL yatırım yapıldı.

Bartın Orman İşletme Müdürlüğü’nce Orman Köylülerimizin Kalkındırılması amacıyla ORKÖY Ferdi Kredileri (Traktör, Tomruk Çekme Vinci, Fenni Arıcılık)kapsamında 2023 yılında 4 milyon 570 bin TL, 2024 yılında 9 milyon 280 bin TL, ORKÖY kapsamında toplam 15 milyon 50 bin TL

Ulus Orman İşletme Müdürlüğü’nce orman emvali üretim programı ve  silvikültürel faaliyetler çerçevesinde orman köylülerimize; 2023 yılında 157.8 Milyon TL, 2024 Yılında: 34.9 Milyon TL ödeme yaptık.

Orman köylülerimizin kalkındırılması amacıyla ORKÖY Ferdi Kredileri (Traktör, Tomruk Çekme Vinci, Fenni Arıcılık)kapsamında 2023 yılında Ulus’ta 19 aileye 4,3 milyon; 2024 yılında 24 aileye toplam 11,3 Milyon TL kredi kullandırdık. Toplamda 15,6 Milyonluk kredinin 3,1 milyon TL’si hibe.

2 milyarlık proje ihale bekliyor!

Devlet Su İşleri (DSİ) yatırımları kapsamında; yatırım programında 2 milyar 270 milyon TL’lik ihale edilmesi beklenen işler vardır. 2 milyar 200 milyonluk iş de yatırım programına girmiştir.

 

 

 

 

 

 

Hastanenin açılışıyla ilgili net tarih yok!
Hastanenin açılışıyla ilgili net tarih yok!
Hastanenin açılışıyla ilgili net tarih yok!
Hastanenin açılışıyla ilgili net tarih yok!
Hastanenin açılışıyla ilgili net tarih yok!
Hastanenin açılışıyla ilgili net tarih yok!
Hastanenin açılışıyla ilgili net tarih yok!
Hastanenin açılışıyla ilgili net tarih yok!
Hastanenin açılışıyla ilgili net tarih yok!
Hastanenin açılışıyla ilgili net tarih yok!
Hastanenin açılışıyla ilgili net tarih yok!
Hastanenin açılışıyla ilgili net tarih yok!
Hastanenin açılışıyla ilgili net tarih yok!
Hastanenin açılışıyla ilgili net tarih yok!