Eğitim Sen: 'Recai Çakır ve Berkay Dal'ın yanındayız'

Amasra Belediyesinde yakıt yolsuzluğu iddiasıyla Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve Belediyenin sözleşmeli avukatlarından Berkay Dal hakkında Bartın Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davayla ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Bartın Şubesi Başkanı İsmet İpçi, 'Bu dava açık biçimde siyasi bir davadır. Suç isnat ederken bile daha akıllıcasını üretemeyen sığ zihinlere diyoruz ki: Başkan Recai Çakır ve Avukat Berkay Dal bizim onurumuzdur. Tüm dostlarımızı 16 Mayıs 2004 Perşembe günü, saat 16.00'da Bartın Adliyesi önünde davayı takip etmeye çağırıyoruz' dedi.

Eğitim Sen: 'Recai Çakır ve Berkay Dal'ın yanındayız'

Eğitim Sen Bartın Şubesi Başkanı İsmet İpçi, Amasra Belediyesinde yakıt yolsuzluğu iddiasıyla Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve Belediyenin sözleşmeli avukatlarından Berkay Dal hakkında Bartın Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davayla ilgili açıklama yaptı. Davayla ilgili ilk duruşmanın 16 Mayıs’ta yapılacağını ifade eden Başkan İpçi şunları söyledi:

“Bartın Eğitim Sen ve aynı zamanda Bartın Platformunun avukatlarından Berkay Dal hakkında siyasi talimatlarla Bartın Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştır.

Bu dava açık biçimde siyasi bir davadır. Bazı kişilerin talimatıyla alelacele açılmıştır. Amacı muhalif kimliklikleriyle bilinen kişileri sindirmek, uğraştırmak ve cezalandırmaktır. Siyasi talimatlar doğrultusunda Berkay Dal’ın ifadesi alınmış aynı gün fezleke hazırlanmış, bir sonraki gün bu fezleke iddianameye dönüştürülmüş ve Bartın Ağır Ceza Mahkemesince iddianame derhal kabul edilerek aynı gün duruşma tarihi dahi tayin edilmiştir. Yani davanın açılması süreci 3 gün içerisinde tamamlanmıştır. Bu hızlı işlemler sadece muhaliflere işlemektedir.

Hukuken suç oluşmadığı çok iyi bilinmesine rağmen zimmet suçuna dayandırılmaya çalışılmaktadır. Bunun nedeni ise zimmet suçundan soruşturma başlatıldığında İçişleri ve Adalet Bakanlığından soruşturma izni almaya gerek kalmayacak olmasıdır.

Amaç, Amasra İlçesinde 31 Mart Yerel Seçimlerini manipüle etmek, rakipler aleyhine kara propaganda yapmak ve algı yaratıp oy devşirmekti.

İsimsiz mektup, sahte ad-soyad ve sahte adres bilgisi içeren zarflarla yapılan yalan ve iftira içeren Fetövari ihbarlarla başlatılan kampanya ve dava sürecinde Amasra Belediye başkanı Recai Çakır ve Avukat Berkay Dal yargı önüne çıkarıldı.

Ancak bu oyunlar yapanların ayaklarına dolandı. Bu tertibin baş mimarlarının kim olduğu ortadadır.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ve Avukat Berkay Dal’ın üzerlerine atılan bu iftiranın yapışmadığı ve yapışmayacağı kuşkusuzdur. Çamur at izi kalsın cinsinden çabaları da boşunadır. Bartın halkı kimin dost kimin düşman, kimin namuslu kimin sahtekar olduğunu gayet iyi bilmektedir.

Yıllardır omuz omuza yürüdüğümüz; vefa, dayanışma ve dostluğun en parlak biçimi beraber yaşadığımız dostlarımıza Eğitim Sen ailesi olarak kefiliz. Suç isnat ederken bile daha akıllıcasını üretemeyen sığ zihinlere diyoruz ki: Başkan Recai Çakır ve Avukat Berkay Dal bizim onurumuzdur.

Tüm dostlarımızı 16 Mayıs 2004 Perşembe günü, saat 16.00’da Bartın Adliyesi önünde davayı takip etmeye çağırıyoruz.”