BARÜ'de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) 5 mühendislik programı için Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akreditasyon sürecinin saha ziyaretleri başarıyla tamamlandı.

BARÜ'de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

BARÜ’de mühendislik programları için akreditasyon saha ziyaretleri tamamlandı

 

Bartın Üniversitesi (BARÜ) eğitim öğretimde kaliteyi tescilleyen ‘program akreditasyon belgesi’ni tüm lisans programlarına kazandırmak hedefiyle çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor. Bu kapsamda gösterilen gayretler neticesinde son olarak Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Orman Fakültesindeki 5 program için Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından ziyaret gerçekleştirildi.

Mühendislik programları akreditasyon sürecinde

Mühendislik programlarını; eğitim öğretim, araştırma geliştirme, fiziki altyapı, laboratuvar olanakları, akademisyen niteliği şeklinde farklı ölçütlere göre incelemeye tabi tutan MÜDEK, BARÜ Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ile Makine Mühendisliği; Bartın Orman Fakültesinden ise Orman Endüstri Mühendisliği ile Orman Mühendisliği programlarına gerçekleştirdiği saha ziyaretiyle değerlendirdi.

BARÜ’nün çalışmaları yerinde görüldü

Takım Başkanlığını Prof. Dr. Filiz Bengü Dilek’in ve Takım Eş Başkanlığını ise Dr. İbrahim Haluk Çeribaşı’nın yaptığı MÜDEK Değerlendirme Takımları programlarla ilgili standartlara ilişkin kanıt dosyaları inceledi. Takım üyeleri, başta BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun olmak üzere Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Cengiz, Bartın Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birsen Durkaya olmak üzere öğrenciler, akademik ve idari insan kaynağı ile bir araya gelerek çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.

“Program akreditasyonlarımızla gücümüze güç katıyoruz”

Kalite ve akreditasyon süreçleri hakkında değerlendirmede bulunan Rektör Uzun, BARÜ’de farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için eğitimin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunan, güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli mühendisler yetiştirmek hedefiyle program akreditasyonları süreçlerine devam ettiklerinin altını çizdi.

Kaliteli eğitimin en önemli göstergesinin programların akredite edilmesi olduğunu belirten Rektör Uzun, “Üniversite olarak program akreditasyonlarına oldukça önem veriyoruz. Bu kapsamda her bir programımızı uluslararası standartlara getiriyor, öğrenci ve mezunlarımıza dünyaca kabul görmüş diplomalar teslim etmenin gayretini sürdürüyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Üniversitemizde bugüne kadar 4 fakültede 13 programımız akredite olurken, Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamına alınarak 2 yıl süre ile akreditasyon başarısı elde ettik. Programlarımızın akredite edilmesiyle gücümüze güç katıyor, tüm programlarımızı akreditasyon süreçlerinde destekliyoruz. Bu düşüncelerle kurumsal ilerleyişimize yönelik özverili çalışmalarından dolayı Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bülent Cengiz ile Bartın Orman Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Birsen Durkaya ve emeği geçen tüm bileşenlerimize teşekkür ediyorum. Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Bayram Akgül, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Erkan, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Sabri Gök, Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Kaygın ve Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuğrul Varol ile akademik ve idari insan kaynağımız, öğrencilerimiz, mezunlarımız ve Danışma Kurulu üyelerimizin de olduğu tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Saha ziyaretleri ve yakın ilgileri dolayısıyla MÜDEK Değerlendirme Takımı Başkanı Prof. Dr. Sayın Filiz Bengü Dilek, Takım Eş Başkanı Dr. Sayın İbrahim Haluk Çeribaşı ve takım üyelerine de teşekkürlerimi iletiyorum. Ayrıca kalite odaklı çalışmalarımızda destekleri için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a, YÖK üyelerimize ve Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ümit Kocabıçak ile YÖKAK üyelerimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.