Bartın polisinden üniversite öğrencilerine çok yönlü bilgilendirme

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, Bartın Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrencilere 'El Ele Güvenli Geleceğe' projesini tanıttı. Üniversitelerde eğitim- öğretimin güvenli ve huzurlu bir ortamda sürdürülebilmesi, meydana gelebilecek olumsuz olayların önlenebilmesi ve üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler ve velilerin bilinçlendirilmesi amacıyla başlatılan 'El Ele Güvenli Geleceğe' proje kapsamında öğrenci ve velilere broşürler dağıtılırken bilgilendirme yapıldı.

Bartın polisinden üniversite öğrencilerine çok yönlü bilgilendirme

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri, Bartın Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrencilere “El Ele Güvenli Geleceğe” projesini tanıttı.

BARÜ’de öğrenim gören üniversite öğrencilerine yeni akademik yılın hayırlı olmasını dileyen polis ekipleri, Bartın ile ilgili de bilgiler verdi.

Bartın Üniversitesi Kutlubey ve Ağdacı Yerleşkelerinde bilgilendirme standı açan polis ekipleri, yurdun dört bir yanından eğitim almak için ilçeye gelen üniversite öğrencilerine “hoş geldiniz” diyerek çeşitli asayiş faaliyetleri konusunda bilgilendirmede bulunularak “El Ele Güvenli Geleceğe” projesini tanıtırken öğrencilere çok yönlü bilgilendirme yaptı.

Yapılan proje tanıtımında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, standa gelen öğrencilere; ülkemiz gençlerini ve dolayısıyla ülkemizi gelecekten mahrum bırakmak isteyen, gençleri kendi tuzaklarına çekmek isteyen her türlü zararlı örgütler ve bu örgütlerin gençleri kandırma yöntemleri üzerine bilgilendirmede bulundu.

Uygulamalar anlatıldı

Ekiplerce ayrıca, narkotik madde kullanımının zararları, madde bağımlılığı ile mücadele ve narkotik suçlarla mücadelede vatandaşların desteğinin önemi anlatıldı. Başta sanal dolandırıcılık konusu olmak üzere muhtelif asayiş konularında bilgilendirme yapılırken özellikle kız öğrencilere KADES uygulaması tanıtıldı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bartın Üniversitesi Kutlubey ve Ağdacı Kampüsünde yapılan "NARKO GENÇLİK" etkinliğinde yüzlerce öğrenciye uyuşturucu maddenin zararları, uyuşturucu madde kullanımının belirtileri hakkında bilgilendirme yapılırken ayrıca “UYUMA” aplikasyonunun tanıtımı yapılarak broşür dağıtıldı.

Üniversitesi öğrencilerine yönelik yapılan bilgilendirme faaliyetlerinde öğrencilerin kalacak yer konularındaki talep ve beklentilerine yardımcı olunurken çeşitli konular hakkında detaylı bilgiler de verildi.

Kararlılıkla sürdürülecek

“El Ele Güvenli Geleceğe” isimli proje kapsamında bilgilendirme faaliyetlerinin önümüzdeki günlerde de devam edeceği bildirilirken geleceğimiz olan gençlerin eğitim ve öğretimlerini huzur ve güven içerisinde devam ettirmeleri için suçla mücadelenin yanı sıra önleyici kolluk faaliyetlerinin kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

Üniversitelerde eğitim- öğretimin güvenli ortamda sürdürülebilmesi, öğrencilerin terör faaliyetlerinden uzak tutulması, meydana gelebilecek müessif olayların önlenebilmesi ve üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler ve velilerin bilinçlendirilmesi amacıyla başlatılan “El Ele Güvenli Geleceğe” isimli proje kapsamında; Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüz koordinesinde, Güvenlik Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından açılan stantları ziyaret eden öğrencilere polis ekiplerince çeşitli hediyeler de verildi.