Bartın'da Yaz Kur'an Kursları heyecanla başladı

Bartın'da 2024 yılı yaz Kur'an kursları, İl Müftülüğü tarafından düzenlenen açılış programı ile büyük bir coşku ve heyecanla başladı. Okulların tatile girmesiyle birlikte, Bartın'daki tüm camiler ve Kur'an kursları, yaz Kur'an kursları için kapılarını öğrencilere açtı.

Bartın'da Yaz Kur'an Kursları heyecanla başladı

 

Erkan Hızoğlu

 

İl ve ilçe müftülükleri bünyesinde 7 hafta boyunca sürecek Yaz Kur'an Kurslarında eğitime başlandı.

Çocuk ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği kurslarda, Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgilerin öğrenilmesinin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler de yapılıyor.

Camiler, kurs merkezleri veya "www.diyanet.gov.tr" internet adresi üzerinden eğitimin başladığı ilk hafta boyunca da devam edecek kayıtlara 4-22 yaş kişiler başvurabiliyor.

Bartın’daki tüm camilerde 2024 yılı Yaz Kur’an Kursları, kapılarını öğrencilere açarken İl Müftülüğü tarafından coşkulu bir açılış programı gerçekleştirildi.

Yaz Kur'an kurslarına katılan öğrenciler için Bartın Orduyeri Camii’nde düzenlenen açılış töreni büyük ilgi gördü.

Bartın Valisi Vekili Hasan Hüseyin Uzan ile Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin, törende öğrencilerle bir araya gelerek onlara önemli mesajlar verdi.

Uzan: “Önemli bir eğitim süreci”

Vali Vekili Uzan, Yaz Kur'an kurslarının gençlerin dini ve manevi gelişimlerine katkı sağlayan, onları geleceğe hazırlayan önemli bir eğitim süreci olduğunu ifade ederek “Yaz Kur'an kursları, gençlerimizin dini ve manevi gelişimlerine katkı sağlayan, onları geleceğe hazırlayan önemli bir eğitim sürecidir. Burada öğrendiğiniz ilmi bilgi ve manevi değerler, yalnızca yaz tatilinde değil, hayatınızın her anında size yol gösterecek rehberler olacaktır. Bu kurslarda öğrendiklerinizi, okullar açıldığında da uygulamalı ve arkadaşlarınıza örnek olmalısınız. Bu, hem sizin kişisel gelişiminiz için hem de toplumumuzun manevi değerlerini yaşatmak için büyük bir fırsattır. Ayrıca, burada edineceğiniz arkadaşlıklar ve paylaşacağınız deneyimler, hayat boyu unutamayacağınız güzel anılar olacaktır.” dedi.

Keskin: “Hayatınıza rehberlik edecek manevi değerler”

İl Müftüsü Ömer Keskin de konuşmasında, çocukların dini ve manevi eğitimine vurgu yaptı. Kurslarda öğrendiklerini hayatları boyunca uygulamalarını, ailelerine ve çevrelerine örnek olmalarını dileyen Keskin, şu ifadeleri kullandı:

“Biz Müslümanız, Allah’a inanıyoruz. Bizi yaratan Allah, anne-babamızı yaratan Allah, nefes aldıran Allah, yaşatan Allah, gördüğümüz her şeyi veren Allah. Dolayısıyla Allah’a karşı sorumluluklarımız var: Allah’ı tanımak, onu sevmektir. Bu yaz, Kur’an kurslarımızda sizlere Allah'ı tanımayı, ona olan sevginizi ve bağlılığınızı pekiştirmeyi hedefliyoruz.

Müslüman olmanın gerekleri vardır: Namaz kılmak, oruç tutmak. Bu yaz ne yapacağız inşallah? Kur’an okumayı, abdest almayı, namaz kılmayı, değerlerimizi, çeşitli duaları ve sureleri öğreneceksiniz inşallah. Bunlar, sadece teorik bilgiler değil; hayatınıza rehberlik edecek, sizi doğru yola yönlendirecek manevi değerlerdir.

Sizlerin bu kurslarda öğrendiklerinizi hayatınız boyunca uygulamanızı, ailelerinize ve çevrenize örnek olmanızı diliyorum. Sizler geleceğin teminatısınız ve bu eğitimler, sizleri daha bilinçli, daha bilgili bireyler olarak yetiştirmek için büyük bir fırsat."

Program sonunda çocuklara pamuk şeker ve çeşitli ikramlarda bulunularak onların mutluluğu pekiştirildi.