Bartın'da öğrencilerin karne coşkusu

Bartın'da 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılının son gününde İstiklal İlkokulunda düzenlenen karne töreninde öğrenciler, karnelerini il protokolünden aldı. Yıl boyunca gösterdikleri gayret ve çalışmalardan dolayı öğrencileri tebrik eden Vali Dr. Nurtaç Arslan, öğrendiklerini unutmamaları için kitap okumalarını ve tekrar yapmalarını tavsiye ederek aileleriyle birlikte mutlu ve sağlıklı bir tatil geçirmelerini diledi.

Bartın'da öğrencilerin karne coşkusu

 

Erkan Hızoğlu

 

Bartın’daki binlerce öğrenci başta olmak üzere ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci ile 1,2 milyona yakın öğretmen için yılının son ders zili çaldı.

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, karnelerini alarak yaz tatiline girdi.

Tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da binlerce öğrenci karne heyecanı yaşarken İstiklal İlkokulunda düzenlenen karne töreninde Bartın il protokolü öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

Törene Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Uzan, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı, İl Genel Meclis Başkanı Turhan Kalaycı, CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol başta olmak üzere çok sayıda protokol üyesi ile çok veliler katıldı.

Öğrenciler tarafından halkoyunları gösterisi ile başlayan tören, sınıflarda öğrencilere karne verilmesiyle devam etti.

Öğrencilere karneleri il protokolü tarafından verilirken, öğrencilere iyi bir tatil geçirmeleri temennisinde bulunuldu.

Yıl boyunca gösterdikleri gayret ve çalışmalardan dolayı öğrencileri tebrik eden Vali Arslan, öğrendiklerini unutmamaları için kitap okumalarını ve tekrar yapmalarını tavsiye ederek aileleriyle birlikte mutlu ve sağlıklı bir tatil geçirmelerini diledi.

 

Vali Arslan, öğrenci, öğretmen ve velilere seslendi

 

İl protokol üyeleri ile birlikte öğrencilerimize karnelerini veren Vali Dr. Nurtaç Arslan, öğrencilerin iyi bir eğitim alması için fedakârca çalışan idareci, öğretmen ve velilere de teşekkür ederek verimli bir yaz tatili geçirmelerini dilerken şunları kaydetti:

 

“2023-2024 Eğitim-Öğretim yılını tamamladığımız bugün öğrencilerimizin karne heyecanını paylaşıyor, tüm öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum.

Sevgili Öğrencilerimiz; geleceğimizin umudu ve ülkemizin istikbali olan sizler, yoğun bir yılın ardından karnelerinizi alarak yaz tatiline giriyorsunuz. Notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, cesaretinizi, inancınızı ve kendinize olan güveninizi asla kaybetmeyin. Sizlerden tatilinizi sınırsız bir şekilde televizyonda, bilgisayarda ya da internette vakit geçirerek değil; bol bol kitap okuyacağınız, aileniz ve arkadaşlarınızla kaliteli zaman geçireceğiniz, dinleneceğiniz, eksiklerinizi tamamlayacağınız, sosyal ve kültürel faaliyetler ile kendinizi geliştireceğiniz bir süreç olarak değerlendirmenizi bekliyorum.

Kıymetli Öğretmenlerimiz; çocuklarımızın başarılarında ve gelişiminde en büyük pay sahibi sizlersiniz. Eğitim öğretim faaliyetlerinin yürütülmesinde, yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın ve ilimizin başarı seviyesinin artırılmasında göstermiş olduğunuz özverili çalışmalarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni eğitim öğretim yılında, enerjiniz ve coşkunuzla öğrencilerimize daha büyük katkılar sağlayacağınıza gönülden inanıyorum.

Değerli Velilerimiz, Sizlerin çocuklarımıza karşı olan yaklaşımınız, onlarla kurduğunuz etkili iletişim ve onlara duyduğunuz sevgi ve güven eğitimlerine çok önemli katkı sağlıyor. Çocuklarımızın başarılarını sadece karne notlarından ibaret görmeyin, onları davranış ve tutumlarıyla da değerlendirin. Bu süreçte çocuklarımızın gelişimi ve başarıları için gösterdiğiniz sabır, destek ve iş birliği için hepinize teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle; uzun ve yorucu bir ders yılının sonunda sadece akademik alanda değil, aynı zamanda kişisel gelişimlerinde de büyük ilerlemeler kaydeden kıymetli öğrencilerimizi, çocuklarımızı hayata hazırlayan değerli öğretmenlerimizi, okul idarecilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyor, mutlu ve huzurlu bir tatil dönemi diliyorum.”

 

Aldatmaz, başarılarının devamlarını diledi

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, gösterdikleri özverili çalışmalardan ve elde ettikleri başarılardan dolayı öğrencileri kutlarken “Öğrencilerimize eğitim öğretim yılı içerisinde gösterdikleri özverili çalışmalardan ve elde ettikleri başarılardan dolayı kutlar, bir sonraki eğitim öğretim yılında başarılarının devamını dilerim. Ayrıca öğretmenlerimize ve emeği geçenlere göstermiş oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

 

Başkan Yalçınkaya’dan mutlu tatil mesajı

 

Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya da karne alan binlerce öğrenciye mutlu bir tatil dileyerek “Geleceğimizin teminatı değerli öğrencilerimiz, çocuklarımızı geleceğe hazırlayan sevgili öğretmenlerimiz ve kıymetli veliler, 2023-2024 eğitim-öğretim yılını başarıyla tamamladınız. Öğrencilerimizi gayretlerinden ötürü kutluyorum. Tatili iyi değerlendirin; dinlenin ve öğrenmeye devam edin. Öğretmenlerimize ise özverili çalışmaları için teşekkür ederim. Velilerimize de çocuklarına verdikleri destekten dolayı minnettarım. Yeni eğitim yılına hep birlikte hazırlanacağız. Sevgi ve saygılarımı sunuyor, mutlu bir tatil dönemi diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Tören öğrenciler ve öğretmenler ile il protokolünün karşılıklı sohbet etmeleri ve hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.