Bartın Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi, Halk Ekmek Fırını, Kent Lokantası için somut adımlar!

Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya başkanlığındaki Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantısında önemli kararlar aldı. Başkan Yalçınkaya, seçim vaatleri arasında yer alan Bartın Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakım Evi, Bartın Belediyesi Halk Ekmek Fırını, Bartın Belediyesi Kent Lokantası için somut adımlar atmanın mutluluğunu yaşarken 'İlk dört ayımızı geride bırakırken, halkımızın yaşam kalitesini artırmak için somut adımlar atmaya kararlıyız. Bu kapsamda, ilk 4 ayda 4 büyük projemizi hayata geçirmek için adımlarımızı atıyoruz. Halk Ekmek Fırını ile Uygun fiyatlı ve kaliteli ekmek ile sofralarınıza destek olacağız. Kent Lokantası ile hem ekonomik hem de lezzetli yemek seçenekleri sunacağız. Kreş ve Gündüz Bakımevi ile ailelerimizin yanında olacak, çocuklarımıza eşit gelecek sunacağız. Bartın Belediyesi olarak 250 öğrenciye bin TL burs desteği vererek gençlerimizin eğitimine katkı sağlayarak geleceğimizi inşa ediyoruz. Bu projelerle, halkımıza verdiğimiz sözleri tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hizmete başladık ve daha yapacak çok işimiz var. Meclis üyelerimiz ve ekibimizle birlikte Bartın'ı hak ettiği yere getirmeye kararlıyız.' dedi. Başkan Yalçınkaya, Kent Lokantası'nın 1 Eylül'de hizmete gireceğinin sözünü verirken yıl sonuna kadar Halk Ekmek Fırını'nı hizmete almayı hedeflediklerini belirtti.

Bartın Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi, Halk Ekmek Fırını, Kent Lokantası için somut adımlar!

 

“Verdiğimiz sözleri tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantısı, geçtiğimiz günlerde Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

20 gündem maddesinin yer aldığı, 2 oturumda gerçekleştirilen Ağustos ayı toplantısında yeni gündem maddelerinin yanı sıra Temmuz Ayı Meclis Toplantısında komisyonlara havale edilen maddeler de karara bağlandı.

Meclis Toplantısında 12 yeni gündem maddesi bulunurken, 8 gündem maddesi de Temmuz Ayı toplantısında komisyonlara havale edilen maddeleri içerdi.

Açılış ve yoklamanın ardından Meclis gündemine geçildi.

Gündemin ilk maddesinde yer alan Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikasına Belediyemizce üye olunması talebi, genel oylamanın ardından oy çokluğuyla kabul edildi.

Nevaz Küçükekşi’nin ismi verildi

Gündemin ikinci maddesinde Bartın Belediyesi Sahipsiz Köpek Geçici Bakımevi’ne isim verilmesi talebi görüşüldü. Bartın’da sokak hayvanları için mücadele eden simge isimlerden Nevaz Küçükekşi’nin ismi oybirliğiyleBartın Belediyesi Sahipsiz Köpek Geçici Bakımevi’ne verildi.

Maden şehidi Emrah Kaval’ın adı o parkta yaşayacak

Gündemin üçüncü maddesinde de Aladağ Mahallesi, 43. Sokakta bulunan Belediyemiz tarafından yapılan parka isim verilmesi talebinin görüşüldü. Maden şehidi Emrah Kaval’ın ailesinin talebi üzerine gündeme alınan bu madde ile belirtilen sokakta bulunan parka 14 Ekim 2022’de Amasra’da yaşanan maden faciasında şehit olan Emrah Kaval’ın ismi verildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi

Ardından da gündemde bulunan Bartın Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakım Evi açılması talebi, Bartın Belediyesi Halk Ekmek Fırını açılması talebi, Bartın Belediyesi Kent Lokantası açılması talebi ile Bartın Belediyesi’nce yapılması planlanan Çocuk Kreşi ve Gündüz Bakım Evi’nin yapımında kullanılmak üzere şartlı bağış yapılması ve konu ile ilgili protokolün imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda değerlendirilecek

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından evsel atıkların depolanmasında kullanılan konteynerlerin yerlerinin, yenilenen yapıların gerek projelendirilmesinde gerek inşaat, gerekse iskan aşamasında hususi bir şart olarak değerlendirilmesi ve idare adına bağış alınabilmesi talebi, İlimiz, Merkez ilçe sınırları içerisinde yer alan Ağdacı, Gecen ve Karaköy Mahallelerinin bir kısmında revizyon imar planı çalışmalarına başlanması amacıyla Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi, Belediye bünyesinde kurulması planlanan Mimari Estetik Komisyonunun kurularak, Mimari Estetik Komisyonu Çalışma Esasları Yönetmeliği'nin onaylanması talebi, Gürgenpınarı Mahallesi, tapuda 141 ada, 4 ve 20 parsel numaralı taşınmazların, 10 yıl süre ile kamu yararına kullanılmak şartı ile Bartın Belediyesine bağış/kullanım hakkının verilmesi talebi, Bartın Belediyesi’nce yürütülecek olan ilave imar planı çalışmaları için Belediye Başkanına yetki verilmesi ve bu planlama çalışmaları tamamlanıncaya kadar Kutlubeyyazıcılar, Tuzcular ve Kutlubeytabaklar Köyleri ile Kutlubeydemirci Mahallesinin mücavir alan sınırlarına alınan kısmında Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği kapsamında verilen inşaat izinlerinin durdurulması talebi daha detaylı görüşülmek üzere Meclis Üyeleri’nin oybirliğiyle İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

Komisyonlardan gelen raporlar kabul edildi

Geçtiğimiz ay Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin 2024 yılı yatırım programında yer alan Bartın İli Merkezinde yapılacak olan yer altı tesis çalışmalarından dolayı, idaremize ödeyeceği yol tahribat bedelinin belirlenmesi talebi,

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti Belediyeye ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Tuna Mahallesi, tapuda 1952 ada, 5 ve 11 numaralı taşınmazların satış talebi,

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti Belediye ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Ağdacı Mahallesi, tapuda 1244 ada, 106 numaralı taşınmazın satış talebi,

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Tuna Mahallesi, tapuda 1642 ada, 8 numaralı parseldeki Belediye hissesinin satış talebi,

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Şiremirtabaklar Köyü, tapuda 192 ada, 5 parsel ve yakın çevresi Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi,

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Tuna Mahallesi, tapuda 1238 ada, 6 parsel numaralı taşınmaz üzerinde ticaret alanı kullanım fonksiyonunda değişiklik yapılması amacıyla hazırlanan Nazım İmar Planı Değişikliği ve Uygulama İmar Planı Değişikliği talebi,

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Tuna Mahallesi, tapuda 1648 ada, 2 numaralı parseldeki Belediye hissesinin satış talebinin görüşülmesi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti Belediyeye ait olan yoldan ihdas sonrası oluşan Orduyeri Mahallesi, tapuda 389 ada, 36 numaralı taşınmazın satış talebi Meclis Üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Oturuma 30 dakika ara verildi

Tüm maddelerin görüşülmesinin ardından Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen Bartın Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi, Bartın Belediyesi Halk Ekmek Fırını, Bartın Belediyesi Kent Lokantası açıklaması talepleri ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen Gürgenpınarı Mahallesi, tapuda 141 ada, 4 ve 20 parsel numaralı taşınmazların, 10 yıl süre ile kamu yararına kullanılmak şartı ile Bartın Belediyesine bağış/kullanım hakkının verilmesi talebinin görüşülmesi için oturuma 30 dakika ara verildi.

30 dakikalık aranın ardından Bartın Belediye Meclisi, Ağustos Ayı Toplantısı’nın ikinci oturumu için yeniden toplandı.

Kreş ve Gündüz Bakımevi, Meclis’ten geçti

Komisyonda değerlendirilen Bartın Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi, Meclis’te de oybirliğiyle kabul edildi. Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, konuyla ilgili kısa bir değerlendirmede bulunurken “Bartın Belediyesi olarak bir sosyal belediyecilik anlamında bu tür taleplerimizi karşılamak amacıyla bir kreş konulu bir çalışma yapalım dedik. Ve Bartın Belediyesinin bu kreş konusundaki yapacağı çalışmaları da gönüllü bir vatandaşımız destekleyip katkı vereceğini, bir bağışta bulunarak bu kreşin Bartın’a sunulması konusunda yardımcı olacağını söyledi. Dolayısıyla şimdi bu konuyu Plan ve Bütçe  Komisyonu’ndaki arkadaşlar değerlendirmişler. Ben kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

5 milyon TL şartlı bağış ile Bartın’a kreş

Hayırsever bir vatandaşın ailesinin isminin kreşe verilmesi şartıyla 5 milyon TL bağışta bulunacağı Bartın Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin Bartın’a hayırlı olmasını dileyen Başkan Yalçınkaya, bu tür bağışlarının sayısının artmasını da temenni ederek “Bir hayırsever vatandaşımız bizim yapacağımız kreşe ailesinin adını vermek şartıyla 5 milyon TL’lik şartlı bağışta bulunuyor. Böyle bağışçılarımızın aslında sayısı çok fazla artarsa Bartın’da bu şekilde güzel hizmetler yapma imkanın ve halkımızın da bu hizmetlerden faydalanmasının önünü açarız. Bu anlamda bazı illerde bağışçılar gerçekten çok önemli hizmetleri ya valilik kanalıyla ya yerel yönetimler kanalıyla hizmet olarak halkın sunmak amacıyla bağış yaparak değişik alanlarda kente çok şey kazandırıyorlar. İnşallah bu bağış örneği örnek olur ve bundan sonra da bu tür hayırsever insanlarımızın sayısı artarak bu tür bağışlarda bize bulunurlar ve biz de Bartın'daki eksiklik olarak gördüğümüz hizmetleri halkımızla buluşturmak için bir an önce çalışmalarımıza başlarız. Ben bağış yapan aileye de teşekkürlerimi sunuyorum. Onların sayesinde ilk defa bir Bartın Belediyesi olarak bağış karşılığında bir kreşimizi Bartın’a sunmuş olacağız. Bu kreşle özellikle bütçesi ekonomik anlamda sıkıntılı olan aileler, çalışan memurlarımızın, işlerimizin çocukları da düşük, daha sembolik rakamlarla faydalanma imkanları bulacaklar. Bartın halkına da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Halk Ekmek Fırını ve Kent Lokantası kuruluyor

Bartın Belediyesi Halk Ekmek Fırını ve Bartın Belediyesi Kent Lokantası açıklaması talepleri de komisyonda yapılan değerlendirmenin ardından yeniden Meclis’e gelirken oy birliğiyle kabul edildi.

Dursun: “Dengeyi kurmak lazım”

Halk Ekmek Fırını ve Kent Lokantası açılması talebiyle ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyesi Kenan Dursun, esnafa da zarar vermeyecek şekilde bir denge kurulması gerektiğini söyleyerek “Gündemimizdeki Kent Lokantası ve Halk Ekmek Fırını için söz aldım. Tabii halkın bu konuda ucuz hizmet almasını biz de önemsiyoruz. Ama iki ucu dengeli olması gereken bir konu, bunu ifade etmek istedim. Komisyonda da söyledim. Bu konudaki esnafımızı çok zora sokmayacak dengeyi de kurmak lazım. Belediye inşallah bu adımı atarken bunu da mutlaka yapıyordur, yapacaktır. Burasının çok önemli olduğunu düşünüyorum Halk Ekmek elbette buna ihtiyaç duyan halkımız var. Kent Lokantası da aynı şekilde. İnşallah bu dengeyi tutturarak bu hizmeti sağlarız diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Yalçınkaya: “Bu sese kulak vermek zorundaydık”

Bartın Belediye Başkanı Yalçınkaya da Dursun’un sözleri üzerine bir değerlendirmede bulunarak şunları söyledi:

“Gerçekten halkın hizmet olarak beklediği gerek Kent Lokantası gerekse Halk Ekmek Fırını bizim de daha önce Bartın Belediye Başkanı olarak halkın karşısına çıktığımızda meclis üyelerimizle birlikte Bartın halkına bizlere böyle bir fırsat verildiğinde, kent yönetiminde söz sahibi olduğumuzda bu projeleri hayata geçireceğimize yönelik proje kitapçığımıza da yer vererek onların desteğini ve katkısını istemiştik. Sağ olsunlar onlar da bize yüzde  51,5’e yakın bir destek ve katkıyla bu görevi nasip ettiler. Dolayısıyla biz de bu göreve seçildiğimiz andan itibaren o proje kitapçığı içerisinde yer alan halkımıza verdiğimiz sözleri yerine getirmek için, bütçemizi en iyi şekilde kullanarak bu hizmetleri halkımızla buluşturmak için bir çalışma içerisine girdik. Bugün siz saygıdeğer meclis üyesi arkadaşlarımıza sunduğumuz, halkımıza da hizmet olarak sunacağımız bu projeleri inşallah sizlerin de desteği ve katkısıyla Bartın halkına sunmuş olacağız. Dediğiniz konu önemli. Biz Bartın Belediyesi olarak sosyal belediyecilik, halkımıza dokunan, halkımızın yararına olan bu hizmetleri yaparken muhakkak bu sektörde ekmek yiyen, esnafımızı da düşünmek zorundayız. Dolayısıyla bu sektörlerde ekmek yiyen, ailesini geçindiren, ticaretini yapan bütün işverenleri de, iş yeri sahiplerini de iyi bir şekilde dengeleyerek bu hizmetleri halkımızla buluşturacağız. Ama sonucunda ülkenin büyük bir hayat pahalılığı yaşanıyor ve dolayısıyla yaşanan bu hayat pahalılığı içerisinde de özellikle halkın değişik kesimlerinden çok büyük talepler geliyor. Yani ‘İstanbul'da, Ankara'da nasıl bir kent lokantası varsa siz niye yapmıyorsunuz? Biz de ucuz yemek yemek istiyoruz, ucuz ekmek almak istiyoruz’ anlamındaki bu dilek ve her geçen gün artıyor. Bu sese kulak vermek zorundaydık. Ve özellikle Cumhuriyet Halk Partisi, halkın partisi olarak belediye yönetiminde biz böyle bir kararla halkımıza bu hizmetleri sunma konusunda çalışma yapma arzusu içerisinde olduk.

“1 Eylül’de Kent Lokantası’nı açacağız”

Dolayısıyla bu konuda biraz önce sizin de dediğiniz gibi halkımızın gerçekten ihtiyacı var. Bu ihtiyacın karşılanmasında sizlerin de değerli meclis üyeleri ve arkadaşlarımızın da destek ve katkılarıyla inşallah bu yıl içerisinde 1 Eylül'de Kent Lokantası'nı açacağımızın sözünü veriyorum. İnşallah 1 Eylül'de Bartın Belediyesi olarak Kent Lokantası uygulaması başlayacak ve burada vatandaşlarımız 3 kap yemeğini en ucuz şekilde, piyasa fiyatlarının altında, onların bütçelerine uygun bir şekilde yeme fırsatı bulacaklar.

“Belediyecilik olarak üzerimize görevi yapacağız”

Bunun ötesinde de inşallah yine sizlerin desteği ve katkısıyla bu sene sonuna kadar Halk Ekmeği Fırınını da kurmayı düşünüyoruz. Orada da üreteceğimiz ekmeği ucuz maliyetle ürettikten sonra üzerine pek fazla kar marjı koymadan halkımıza da ucuz ekmek yedirtmeyi düşünüyoruz. Tabii burada bizim yapacağımız bir tek tip halk ekmek anlayışı içerisinde olacağız. Yani bu sektördeki fırıncı dostlarımız değişik türde ekmeklerini çıkarıyor, değişik buğday kullanıyor, değişik fiyatlarla satıyor. Ve dolayısıyla parası olan değişik ekmeklerin tadına varmak için alıyor. Ama bizim yapacağımız halk tipi bir ekmek fabrikası ve halkın büyük bir çoğunluğu olarak da geçim sıkıntısı çeken bu kesimin daha ucuz ekmek alması için biz de belediyecilik olarak üzerimize görevi yapacağız.

“Sosyal belediyecilik” vurgusu!

Gerçekten evine 8-10 ekmek getiren aileler var. 8-10 ekmek alıp da evine getiren aileler böylelikle biraz daha ucuz fiyatlarla ekmeklerini alıp belki bir gün sonrası ekmek parasını da cebinde tutmuş olacak. Dolayısıyla böyle bir çalışma yapıyoruz. Bunlar sonucunda tüm şehirlerimizde uygulanıyor. İnşallah bundan sonra da Bartın'da da bu tür sosyal belediyecilik anlamındaki hizmetlerimizi hep beraber sizlerin de desteği ve katkısıyla gerçekleştireceğiz ve halkımızla buluşturacağız. Ben verdiğiniz destek ve katkılar için tüm Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun. Bartın’ımıza ve halkımıza da hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

Belediye Dinlenme Evi, Kent Lokantası’na dönüştürülüyor

Bartın Belediyesi Sosyal Tesisleri yanında bulunan dinlenme evinin Kent Lokantası’na dönüştürüldüğünü söyleyen Yalçınkaya, öneriye destek veren tüm Meclis Üyeleri’ne de teşekkür ederek “AK Parti ve MHP’li Meclis Üyelerimiz de bu konuya, bu öneriye sıcak baktılar ve komisyonda da değerlendirirken halkımızın ucuz yemek yemek konusunda destek ve katkılarını esirgemediler. Teşekkür ediyoruz. Kent Lokantamızı Bartın Belediyesi'nin yanındaki dinlenme evi dediğimiz eski restoran olarak kullanılan yerde bir Eylül’de açıyoruz. Nikah salonumuzun yanındaki o yeri şu anda restore ediyoruz. Çatısının tamirini yaptık. İçinin de  tamirine giriyoruz. Ve inşallah 1 Eylül'de halkımıza oradan, Kent Lokantasından onların bütçelerine uygun bir şekilde rahatlıkla bir yemek yiyebilecekleri bir sistemi kuracağız. Ve faaliyete geçireceğiz. Ben tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum.” dedi.

Gürgenpınarı’na çocuk parkı ve spor sahaları yapılacak

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nda görüşülen Gürgenpınarı Mahallesi, tapuda 141 ada, 4 ve 20 parsel numaralı taşınmazların, 10 yıl süre ile kamu yararına kullanılmak şartı ile Bartın Belediyesine bağış/kullanım hakkının verilmesi talebi de Meclis’te yapılan genel görüşmede kabul edilirken Gürgenpınarı Mahallesi’ne çocuk parkı ve spor alanları oluşturulacağının müjdesini verdi.

Meclis, 5 Eylül’de yeniden toplanacak

İkinci oturumda da tüm gündem maddelerin görüşülmesinin ardından toplantıda son olarak Eylül 2024 Meclis Toplantısının 5 Eylül Perşembe günü saat 16.00’da yapılması kararlaştırıldı.

 

“Bartın’ı hak ettiği yere getirmeye kararlıyız, daha yeni başlıyoruz”

Toplantının sona ermesinin ardından bir değerlendirmede bulunan Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, geride bıraktıkları 4 ayda 4 büyük proje için somut adımlar attıklarını belirtirken “Göreve başladığımız günden bu yana, sizin için çalışmaya devam ediyoruz. İlk dört ayımızı geride bırakırken, sizlerin yaşam kalitesini artırmak için somut adımlar atmaya kararlıyız. Bu kapsamda, ilk 4 ayda 4 büyük projemizi hayata geçirmek için adımlarımızı atıyoruz. Halk Ekmek Fırını ile Uygun fiyatlı ve kaliteli ekmek ile sofralarınıza destek olacağız. Kent Lokantası ile hem ekonomik hem de lezzetli yemek seçenekleri sunacağız. Kreş ve Gündüz Bakımevi ile ailelerimizin yanında olacak, çocuklarımıza eşit gelecek sunacağız. Bartın Belediyesi olarak 250 öğrenciye bin TL burs desteği vererek gençlerimizin eğitimine katkı sağlayarak geleceğimizi inşa ediyoruz. Bu projelerle, halkımıza verdiğimiz sözleri tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hizmete başladık ve daha yapacak çok işimiz var. Meclis üyelerimiz ve ekibimizle birlikte Bartın’ı hak ettiği yere getirmeye kararlıyız. Bizlere sevginizle destek olduğunuz için teşekkür ederim, daha yeni başlıyoruz.” dedi.