Amasra Maden Faciası'nda 8'inci duruşma görülecek

Bartın'da 43 madencinin hayatını kaybettiği Amasra Maden Faciası'yla ilgili davanın 8'inci duruşması 6 Ağustos Salı günü (yarın) Bartın Adliyesinde görülecek.

Amasra Maden Faciası'nda 8'inci duruşma görülecek

 

Muhammet Civan

 

Bartın’da 14 Ekim 2022 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğünde meydana gelen ve 43 maden işçisinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili 4’ü tutuklu 23 sanığın yargılandığı davanın 8. Duruşması, 6 Ağustos Salı günü (yarın) Bartın Adliyesinde görülecek.

Davanın 7’nci duruşmasında açıklanan ara kararla tutuklu sanıklardan 3’ü hakkında “adli kontrol tedbiri” kapsamında “konutunu terk etmeme” yükümlülüğü ile tahliye kararı verilmişti.

Açıklanan ara kararda “olası kastla öldürme" suçundan tutuklu yargılanan ve haklarında bin 62’şer yıla kadar hapis cezası talep edilen sanıklardan Müessese Müdürü Cihat Özdemir, İşletme Müdürü Selçuk Ekmekci, İş Güvenliği ve Eğitim Başmühendisi Volkan Soylu ve Başmühendis Mehmet Tural için tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

“Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan yargılanan ve haklarında 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilen diğer tutuklu sanıklardan Levent Aydın, Şahan Kahraman, İbrahim Hakan Mengeş hakkında ise Adli Kontrol Tedbiri kapsamında Konutunu Terk Etmeme yükümlülüğü ile tahliye kararı verildi.

Davanın 8’inci duruşması 6 Ağustos Salı günü (yarın) Bartın Adliyesinde oluşturulan özel salonda görülecek.