Amasra'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı töreni

Amasra'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Amasra'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı töreni

 

Muhammet Civan

 

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Amasra’da da çeşitli programlarla kutlandı.

Amasra’da gerçekleştirilen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı programı kapsamında deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakma töreni yapıldı.

Büyük Liman’dan hareket eden tekneye binen Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, İlçe Emniyet Müdürü Sevgül Hayal, İlçe Jandarma Komutanı Vekili J. Ütğm. Muhammed Soner Çelik, Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Vekili S. G. Tğm. Hakan Kara ve kurum amirleri; deniz şehitleri anısına denize çelenk bıraktı.

Kabotaj’ın bir ülkenin denizlerinde ve limanlarındaki hükümranlık hakları olduğunu, bu kanunun Türkiye Cumhuriyetinin limanlarında ve denizlerindeki hakimiyetini ilan etmiş olması bakımından büyük önem arz ettiğini söyleyen Kaymakam, Perçi; deniz şehitlerimizi rahmetle anarak tüm denizcilerimizin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutladı.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır da “Deniziniz mavi, güneşinizin parlak, pruvanızın neta, rüzgarınızın kolayına olmasını diler, denizcilik ve kabotaj bayramımızı kutlarım.” diyerek 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutladı.