Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır'dan 4 aylık değerlendirme

Bartın'daki basın mensuplarıyla bir araya gelerek seçim sonrasındaki 4 aylık dönemi değerlendiren Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, ilçedeki çalışmaları anlattı. Yaz sezonuyla birlikte ziyaretçi akınına uğrayan Amasra'nın turizm sezonunu da değerlendirirken Başkan Çakır, kruvaziyer turizmine ilişkin rakamlar da paylaşarak 'Şu ana kadar da 48 seferimiz oldu. Toplamda 35 bin 672 yolcu, 26 bin 100 civarı mürettebatıyla şu ana kadar 56 bin 282 ziyaretçiyi ağırlamış olduk kruvaziyer turizmi aracılığıyla. 2025 yılı içinde planlanan sefer sayımız ise 31 idi. Ocak ortasına kadar da kruvaziyer gemimiz burada olmaya devam edecek.' bilgisini verdi. İlçede devam eden doğalgaz çalışmalarıyla ilgili de durum değerlendirmesi yapan Başkan Çakır, Kasım ayının sonu gibi ilçeye doğalgaz vermeyi istediklerini ifade etti. Yayalaştırma Projesi için Trafik Komisyonu'ndan kararın çıktığını kaydeden Çakır, Amasra Kent Kart projesi kapsamında kartların önümüzdeki günlerde dağıtılacağını söyledi.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır'dan 4 aylık değerlendirme

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından ilk kez basınla bir araya gelen Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, aradan geçen 4 aylık süreçteki çalışmaları değerlendirdi.

“Kent için hayallerimiz, projelerimiz var”

Amasra’da keyifli bir seçim yarışını geride bıraktıklarını belirten Başkan Çakır, 31 Mart seçimlerinin sonuçlarını değerlendirerek “Bildiğiniz üzere Mart sonu itibariyle seçimler sonrası tekrar göreve geldik. İlçe başkanımız, meclis üyelerimiz hep birlikte sezon içinde Amasra'ya dair bir değerlendirmeyi paylaşmak üzere bir aradayız. Aslında Nisandan itibaren olan ya da daha öncesinde yaptığımız işlere dair gelişmeleri paylaşmak, aynı zamanda her zaman söylediğim gibi sizlerle bir araya gelerek kamuoyu üzerinden merak edilenleri, eleştirileri cevaplamak için düzenli aralıklarla bir araya gelmeye gayret ediyoruz. Malum 31 Mart tarihinde yine bir demokratik yarışa girdik. Amasra için de aslında keyifli bir yarış oldu. Biz bu konuda demokratik olgunluk gösteren rakiplerimize, hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Sadece bazı kamu görevlilerinin bu süreci siyasilere bırakmaktansa fazla karışarak bir miktar gerilime neden olmalarını eleştiriyoruz. Umarız bundan sonraki seçimlerde böyle olmaz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına aynen şu an bizim yaptığımız gibi halk için çalışan devlet memurlarının da kendi işine devam etmesi siyasi rakiplerimizin de iddialarıyla, projeleriyle karşımızda yer alması seçim sürecini aslında daha keyifli kılıyor. Ben bu konuda sizlerin de desteğine teşekkür ediyorum. Tabii bizden yana Amasra'da ikinci dönem başladı. Kent için hayallerimiz, projelerimiz var. Çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye genelinde de siyaseten aslında bizi mutlu eden bir tabloyu yaşamış olduk. Umarım halkçı belediyecilik, sosyal belediyecilik anlayışıyla Amasra'da da, Türkiye'de de önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği rotada ilelebet yaşayacak bir Türkiye Cumhuriyeti'ni büyütmek için hep birlikte mücadele edelim.” dedi.

“Turizmde çeşitlendirme çabamız devam ediyor”

Yaz sezonuyla birlikte ziyaretçi akınına uğrayan Amasra’nın turizm sezonunu da değerlendirirken Başkan Çakır, kruvaziyer turizmine ilişkin rakamlar da paylaşarak şunları söyledi:

“Malum şu an turizm sezonu içerisindeyiz. Amasra'mız yine bolca ziyaretçi akınına ev sahipliği yapıyor. Kurban Bayramı'nda ve özellikle 15 Temmuz'un da tatili üç güne çıkarmasıyla yoğun bir ziyaretçi karşıladık esnaflarımızla. Kentimizde son dönem yaşanan ATİM yani Amasra Taşkömürü İşletmeleri Müessesesi'yle ilgili bazı gelişmeler var. Ben de takip ediyorum. Hatta Zonguldak'ta sendikanın özelleşme riski üzerine yaptığı toplantıya, basın açıklamasına da katıldım. Bunu her zaman söylüyoruz. Birçok bölgenin kendine has özellikleri, öne çıkan üretim biçimleri sektörleri var. Bizde de Amasra için söylüyorum turizm evet en önde gelen sektörümüz ancak maden, 43 madenci maden şehidimizi de burada analım bir kez daha. 6 Ağustos'ta davaları var. Bunu da hatırlatmış olayım. O dönemde de gündeme gelen maden işletmemiz uzun yıllar Bartın'ın, Amasra'nın, köylerinin temel geçim kaynağı oldu. Birinci sektörüydü aslında kent ekonomisinin. Yine bu işletmemize ve madenlere hep birlikte sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bizim onun yanı sıra turizmde çeşitlendirme çabamız devam ediyor. Geçen dönem başladığımız kruvaziyer turizmi 2022 yılı itibariyle başladığımız yolcu ağırlamaya dair detayları daha önce de anlatmıştım. Ulaştırma Bakanlığımızın altyapısını yaptığı yolcu limanımızın üst yapısını bitirip gerekli izinlerini alıp uluslararası güvenlik sertifikalarını alıp yolcu gemisi ağırlamayı hazır hale getirmiştik. Şu ana kadar da 48 seferimiz oldu. Toplamda 35 bin 672 yolcu, 26 bin 100 civarı mürettebatıyla şu ana kadar 56 bin 282 ziyaretçiyi ağırlamış olduk kruvaziyer turizmi aracılığıyla. 2025 yılı içinde planlanan sefer sayımız ise 31 idi. Ocak ortasına kadar da kruvaziyer gemimiz burada olmaya devam edecek.”

“Kasım sonu itibariyle Amasra'da doğalgazı yakmak istiyoruz”

İlçede devam eden doğalgaz çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Çakır Kasım ayının sonu gibi ilçeye doğalgaz vermeyi istediklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“Bizim için yine önemli başlıklardan bir tanesi kent için hayallerimizdendi. Önceki dönem 9 meclis üyemizle oy birliğiyle kararını alarak bu kente doğal gazın gelmesinin önünü açmıştık Aldığımız kararın içeriği neydi? Kentimizde yapılan doğal gaz çalışmaları sonrası bozulan yollar, kaldırımlara dair kaplamayı belediye olarak üstlendik. Bu sayede doğal gaz kentimizde artık yakılabilir hale gelecek. Müjdesini de paylaşmıştık. Önceki dönem vekilimiz şimdiki Bakanımız Yılmaz Tunç Bey'le birlikte. Daha sonra Yusuf Ziya Aldatmaz vekilimiz birlikte, Aysu Bankoğlu vekilimizle birlikte de bu müjdeyi paylaşmış, çalışmaların startını vermiştik. Kent içinde yaklaşık yüzde 70’e yakın dağılımı gerçekleşti. Ancak Bartın, Amasra arasında bir miktar bir alanda sadece kara yollarının sorumluluk sahasında bir protokol henüz çözülmüş değil. Onu da şöyle anlatayım. Akmercan şirketi, bu bölgenin dağıtım ihalesini alan firma. 2023 yılı genişleme sahasına da girdiği için Amasra çalışmalarına başladı. Şu anda da çelik hatlar dahil yaklaşık 30 kilometrelik bir boru döşendi. Ama proje kapsamında Tünel, Gömü, Amasra yol ayrımı eski yeni yol ayrımından müzenin yanına kadar olan bölüm bin elli metre. Yaklaşık bir kilometre bu alanla ilgili karayollarıyla bir protokol gerekiyor. Burada da aslında Amasralı hemşehrilerimiz adına bürokrasiyle, siyasetle görüşmelere biz de devam ediyoruz. Akmercan'ı da ziyaret ettim. Bürokratik kararları da zorluyoruz. Ayrıca kentimizin iki vekilini de Ankara'da bir araya getirerek bu konuda sorunun da bir an önce çözülüp hep birlikte söz verdiğimiz gibi Kasım sonu itibariyle Amasra'da doğal gazı yakmak istiyoruz.”

“Çözüm bu değil”

Ülke gündeminde geniş yankı uyandıran ve tepkilere rağmen geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen sokak hayvanları ile ilgili yasayı da değerlendiren Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, “Şu anda ülkenin de gündeminde olan sokak hayvanlarıyla ilgili meseleye dair de birkaç cümle kuralım. Aslında Amasra önceki dönem ve bu dönem devam eden çalışmalarıyla Türkiye'ye örnek olabilecek, model olabilecek bir ilçe. Biz de göreve başladığımızda Amasra'da maalesef bu sorun artık hem sokakta yaşayan canlar, hem insanlar açısından sürdürülemez bir noktaya gelmişti. Belki içimizde hatırlayanlar olacaktır öğretmenlik yaptığım dönem on yedi tane anneyle, veli ile birlikte bu soruna dikkat çeken bir basın açıklaması yapmıştık. Göreve geldikten sonra veterinerimiz ve bağlı ekiplerimizle dört kişilik ekibimizle ciddi bir çalışma yaptık. Şu ana kadar sokak köpeklerinde 500’ü aşan kedilerde de ki geçen yıl başladık aslında. Popülasyon az olduğu için 2022 yılına kadar kedilerde bir kısırlaştırma çalışmamız yoktu. Orada da devam eden kısırlaştırma çalışmalarımızda 750’yi aşan kediyi de sokakta yaşayan canı da kısırlaştırdık. Ve şu anda en büyük avantajımız bu konuya duyar gösteren, kitle örgütümüz yani Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği. Aynı zamanda Amasra'da çokça hayvansever, hemşehrimiz, esnafımız sayesinde barış içinde yaşıyoruz. Mevcut çalışmada yani uyutma meselesinin bir çözüm olmadığını düşünüyoruz. Buradan deklare edelim. Ayrıyeten belediyeleri ilgilendiren bir başka konu daha var. Belediyeler zaten bu kamu hizmetinin büyük bölümünü yapan yerel idareler. Merkezi bütçeden hak ettiğimiz payı almadığımızı özelde Amasra'nın turizm kenti kimliğiyle daha da çok hak ettiğini birazdan anlatacağım. Bu meseleyle ilgili de çıkan kanun, yerele hem cezai hem de fiili sorumluluklar yüklüyor. Çözüm bu değil. Ama mutlaka kaynağını da tanımlamak lazım. Yani merkezi bütçeden bu sorunun çözümüne dair yerel idarelere görev veriliyorsa kaynağının da mutlaka sağlanması. Ama bizim önerdiğimiz Amasra modeliyle ‘yani düzenli takip, kısırlaştırma ve besleme yoluyla’ bu sorunun çözülmesi taraftarıyız.” ifadelerini kullandı.

Amasra halkı ve belediye çalışanlarına teşekkür

Doğalgaz çalışmaları dolayısıyla sabır gösteren Amasra halkına ve tatilcilerin yoğun olması dolayısıyla fazla mesai harcayan Amasra Belediyesi çalışanlarına da teşekkür eden Çakır, sözlerine şöyle devam etti:

 “Özet olarak bayağı bir zaman geçti son bir araya gelişimizden. Kısaca geçeyim. Doğal gaz çalışmalarımızın sayısal bölümüne dair ortalama rakamı verdim 30 kilometreye yakın bir çalışma yapıldı. Bu konuda özellikle teşekkürü hak eden hemşehrilerimizin burada adını geçirmek istiyorum. Kentimizde yıllar içinde, 60-70 yıl içinde yapılan bütün yol, kaldırım, bu beton olur, taş olur, asfalt olur elden geçmek durumunda. Bu konuda bize mahallelerimizde, merkezde, esnafımızdan destek olan herkese teşekkür ediyorum. Sonuçta her zaman söylediğimiz gibi güzel işler birlikte yapılır. Mahalledeki site sakinleri, ev hanımları, esnaf bu sürece destek oluyor. Yeri geliyor taş döşemeye geliyor. Belediye personeliyle ilgili de aslında bu teşekkürü tekrar ifade etmemiz lazım. Nüfusunun 10, 15 katı insanı ağırlayan bir kentte tüm hizmetlerin fazladan zorlandığını hepiniz takdir edersiniz. Biz de sezon başında şöyle bir sıkıntı yaşadık aslında. Amasra'nın mutlaka ama mutlaka yaz sezonunda daha çok istihdama ihtiyacı var. Yani turizmden gelir elde etmek adına işletme iştiraklerini verimli çalıştırabilmesi için, temizlik hizmetlerini, daha aktif ve verimli yürütebilmesi için, diğer işler su işleridir, kanalizasyondur vesairedir. Tüm hizmetlerinin daha ve verimli yürümesi için personel sayısının artması gerekiyor. Biz de maalesef belediyenin göreve geldiğimizde gelir oranı olan yüzde 73’ü 2022 yüzde 40 altına çekilmiş. Burada da bir düzene kavuşmuş idik. 2023 sonunda Cumhurbaşkanımızın açıkladığı yüzde 58’lik yeniden değerleme oranı. Bu şu demek. 2024 yılı için hepimize diyor ki kamu kurumları başta olmak üzere gelirleriniz ve maliyetleriniz tahminen yüzde 58 artacak. Öyle midir? Takdirlerinize bırakıyorum. Belki ilk üç ayda o rakamı geçtik. Dolayısıyla burada da belirlediğimiz tahmini gelir düşük göründüğü için personel giderimiz yüksek çıktı. Ve istihdam etmemiz gereken arkadaşlarla ilgili sorunlar yaşadık. Bunu da Çevre Şehircilik Bakanlığı'nda ilgili yetkililere, genel müdür düzeyinde anlattık. Aslında haklısınız dediler ama henüz sorun çözülmüş değil. Yani bizim sizler gibi ziyarete gelen insanlar, kentte yaşayan hemşerilerimiz adına mutlaka hizmetleri, verimli yürütmek için sezonluk istihdama ihtiyacımız var. Ancak bu konuda mevzuat şunu söylüyor. Bakanlık izni olmadan istihdam yaparsanız bunda yetkili olan kişi sorumludur. Yani hem mali hem hukuki açıdan sorumludur. Hizmet yapabilmek için bu ihtiyacımız anlatmaya devam edeceğiz.”

Çöpler artık katı atık tesisine taşınıyor!

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, açıklamalarına ve değerlendirmelerine şöyle devam etti:

“Geçen dönem bizim de ikinci büyük kullanıcısı olduğumuz bir Mahalli İdareler Birliğiyle hayata geçirmek üzere planladığımız katı atık tesisimiz hizmete açıldı. Bartın'daki bütün yerel idareler artık Kazpınarı- Kaman arasındaki modern bir geri dönüşüm tesisine çöplerini taşıyor. Aynı zamanda enerji üretimi ihtiva eden tesiste atıkların çevreye daha az zararlı halde dönüştürmüş olacaklar. Bizim için de güzel olan mesafenin biraz daha yakınlaşmış olması. Bildiğiniz gibi biz de İnkumu’ndaki vahşi depolama alanına götürüyorduk çöplerimizi. Biraz önce bahsettiğim kısırlaştırma verileri dahil kentte sorunu sürdürülebilir hale getirmemizi sağlayan sokak hayvanları açısından ve insanlar açısından bir rehabilitasyon merkezimiz var. Bostanlar altında ana yolu üzerinde. Burayı da Mahalli İdareler Birliği idaresinde kontrol etmek için ve sokak hayvanlarıyla ilgili sorunumuzu çözmek için kullanıyoruz artık.

Yayalaştırma projesi için karar çıktı

Daha önce ifade ettiğim bir yayalaştırma projemiz vardı. Turgut Işık Caddesi,  postaneden sahile oradan kaleye kadar olan bölümü sezon içinde günde 12-14 saat yayalaştırmayı düşündüğümüz bir projemiz vardı, projelendirmiştik. İl Trafik Komisyonu'nda bekliyordu. Geçen hafta itibariyle bu karar da çıktı. Doğalgaz çalışmaları sonrası üstyapıyı planlarken, bu yayalaştırma projesini de hayata geçirecek şekilde planlayacağız. Bu da hem hemşehrilerimiz, hem misafirlerimiz açısından Amasra'yı daha rahat teneffüs etme, araçlarla yaşanan karmaşayı engelleme adına önemli bir proje. Bu müjdeyi de sizlerle paylaşmış olalım.

Su sorunu ortadan kalkmış olacak!

Yine en önemli ihtiyaçlarımızdan bir tanesi; su sorunu. Biliyorsunuz su meselesi küresel, ulusal bir sorun ve geleceğin önemli başlıklarından bir tanesi. Bizim de şu anda kullanmakta olduğumuz ana hat Ulus Bahçecik’ten gelen Bartın Belediyesi'yle kullanmakta olduğumuz hat. Burada da yine Devlet Su İşleri tarafından projelendirilip çalışması bir ay içinde bitirilecek olan bir Ilındır yeraltı barajı var. Bu baraj sayesinde sağlanan artışla birlikte Bartın'ın, Amasra'nın, Abdipaşa’nın ihtiyaçlarını görecek. Proje tamamlanmak üzere, ancak iletim hatlarının yani 30 yıldır kullanmakta olduğumuz yaşlanmış olan bu hatların yenilenmesi de DSİ aracılığıyla 2025 yılında yatırım programına teklif edilecek projeyle uzun ömürlü bir çözüm yaratmış olacak.

“Bizim için birincil öncelik su”

Geçtiğimiz günlerde Sayın Valimizin başkanlığındaki İl Koordinasyon Kurulunda da ifade ettik. En öncelikli meselemiz, yani bizim de verdiğimiz en temel hizmettir su ve insan için yaşamsaldır. Mevcut hattaki 30 yıllık süreç, bakım onarım maliyetleri ve terfi istasyonlarıyla, enerjiyle suyu kente getiriyor olmamız, Amasra'daki suyu belki benzer yerlere göre daha pahalı hale getiriyor. Şunu da söyleyeyim; Amasra Belediyesi şu anda 3 liraya mal ettiği suyu hemşehrilerine, işletmelere 1 liraya veriyor. Yani 3’te 2’sini Amasra Belediyesi şu anda sübvanse ediyor. Burada da şu tercihte bulunuyor. Biraz önce söylediğim gibi su en temel hizmetimizdir. Bunu herkese eşit oranda sübvanse ederek sunmak bizim için birincil önceliktir.

Yine bu hatta sezon öncesinde Bartın Belediyesi ekiplerimize, Bartın Belediye Başkanımız Sayın Rıza Yalçınkaya'ya da teşekkür edelim. Amasra Belediyesi Su Arıza Bakım Şefliği'nin de gayretiyle yoğun bir rehabilitasyon süreci gerçekleştirdik. O sayede kronik problemimiz kısmen ortadan kalktı, hattın yaşlılığı dışında sıkıntılar haricinde su anlamında problem yaşamıyoruz. Ama şunu da ifade edeyim; Amasra'da özellikle hafta sonları, bayram tatillerinde ya da hafta içi özellikle gurbetçi hemşehrilerimizin gelişiyle birlikte çok yoğun bir kullanım var. Zaman zaman sistemde sıkıntılara neden oluyor. Temel çözüm de biraz önce anlattığım Ulus Bahçecik hattının kentin sorununu çözecek şekilde bir an önce hayata geçirilmesi olacak. Bu daha önceki basın toplantılarımızda da ifade ettiğim yoğun enerji maliyetini kaldırmak adına göreve geldiğim 2019 Nisan'ında başlattığım güneş enerjisiyle ilgili önce tahsis sonra da projelendirme sürecinde önemli bir aşamayı daha kaydetmiş durumdayız. Çağrı mektubumuzu aldık. Şu anda kurum görüşleri, kurumların istedikleri içerikleri de hallettikten sonra bağlantı anlaşmasını yapıp üzerimizdeki büyük maliyeti ortadan kaldırıp, ortalama 1.1 milyon yeni enerji maliyeti artışlarıyla aylık bütçeye katkı sağlayacak projemizi de hayata geçireceğiz.

“Bu eziyete katlanmak durumundayız”

Doğalgaz ana hatlarımızın geçtiği bölgelerde asfalt çalışmalarını Ulaştırma Bakanlığımıza bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle bitirmiştik belediye olarak da üst yapı çalışmalarımız, yani bordür, kaldırım, aydınlatma işlerini de hem tünel yönü şehir girişi hem Kaleşah Mahallesi şehir girişinde bitirmiş durumdayız. Yani artık şehrin girişleri çok daha düzenli bir hale geldi. Şehir merkezinde ve mahallelerdeki çalışmalarımızda aynı titizlikle devam edecek. Orada şu detayı paylaşmak durumundayım; Hemşehrilerimiz bize de soruyor, belki sizlere de soruyordur. Doğalgaz Bartın'da da yapıldı, Türkiye'nin başka yerlerinde de şahit olmuşsunuzdur, doğalgaz çalışması yer altında gerçekleşiyor ve üzeri kapatılıyor. Dolayısıyla bu kaplama çalışması öncesinde buranın mutlaka çökmesi aynı zamanda sızdırmazlık testlerinin yapılması gerekiyor. Bu işlemleri yapmadan kaplamaya başlarsak belki konforumuz artar ama ikinci bir eziyet olur. Test sonrası sızdırma çıkarsa aynı yere tekrar kazmamız anlamına gelecek. Hemşehrilerimize söylediğimiz sizlere de ifade edeyim; evet bir eziyet çekiyoruz ama önemli bir nimete kavuşmak için Amasra'da artık sizlerin de zaman zaman şahit ettiği kış günleri duman, is kokusundan kaynaklı genzimizin yandığı günleri geride bırakmak için 6 aya kadar varan bu eziyete katlanmak durumundayız.

“Belediyelere de eleştiri konusu oluyor”

Tasarruf tedbirleriyle ilgili bir gündem oluştu. Aslında ülkemiz adına hepimizin talebi. Biz kamu kaynağı kullanıyoruz. Bunu tasarruflu kullanmak hepimizin ortak sorumluluğu olmalı. Ancak daha önceki dönem herhalde bazı konularda yeterince tasarruf edemedik ki bu dönem daha yoğun bir mevzuatla birlikte karşımıza geldi. Bu işte belediyenin bazı hizmetlerini de kısıtlıyor. O bilgiyi de paylaşayım. Kültür, sosyal işler, basınla ilişkili organizasyonlar, sosyal belediyecilik anlamında belediyenin birçok noktada elini kısıtlıyor. Aslında bunlar da halka hizmet için yapılan işler. Bir biçimiyle de bu bahsettiğimiz tasarruf tedbirleri daha önce almaya alışık olduğu hizmetlerin bir kısmını alamayan insanlar açısından belediyelere de eleştiri konusu oluyor.

“Turizm kentlerinin gelirleri artırılmalı”

Bizim için çok önemli bir başlık da şu bizim gibi turizm kentlerinin şu dönem belki siz de biliyorsunuz birçok yerde turizm kentleri artık sakinleri aracılığıyla turist istemiyoruz demeye başladı. Çünkü kent basıncı artırıyor bu mesele. Sürdürülebilir kılınması için de bu turizmden biz ülke olarak gelir elde ediyoruz. Bu gelirin bu sorunu yöneten belediyelere daha çok aktarılması lazım. Bir örnek vereyim. Yine AK Parti döneminde hazırlanan bir kanun tasarısı konaklama vergileri, yerel yönetimlere aktarılmak üzere dünyadaki tüm örneklerde olduğu gibi yani konaklama vergisi dediğimiz vergi yerel idareye aktarılır. Yerel idarede o yoğun nüfusun ziyaretçinin de ihtiyaçlarını düzenler. Bizde de bu mantıkla başlayan hazırlık maalesef 2019 seçimlerinden sonra değişti ve bu vergi kaldı. Vergi uygulandı ama o da genel bütçeye alındı. Yani bizim de aslında yaşadığımız sorunun personel kısıtı, SGK borçları, vergi borçları vesaire gibi birçok meselenin ana çözümü budur. Yani turizm kentlerinin gelirlerini yerel düzeyde, genel düzeyde artıracak kanuni düzenlemenin yapılması lazım. Buradan da aslında merkezi hükümete ve tüm siyaset kurumuna çağırın. Biz bugün varız, yarın yokuz.

“Kanuni düzenleme şart”

Şimdi SGK meselesine geçeyim. Sosyal Güvenlik Kurumu, Amasra Belediyesi’nin ya da Türkiye'deki birçok belediyeyi bir yönüyle idare eden bir kurum aynı zamanda. Ama şu gerçekliği unutmayalım; Sosyal Güvenlik Kurumunun alacak oranlarına baktığımızda Türkiye'deki tüm belediyelerin oranını belki biliyorsunuz yüzde 20’yi bulmuyor. Yani Sosyal Güvenlik Kurumu aslında büyük alacak kalemlerini takip ettiğin de önüne çıkan ilk yer Belediyeler değil. Dolayısıyla bu karar bir yönüyle siyasi bir karar. Onu da şöyle ifade edeyim; Amasra Belediyesi geçen ay yani Temmuz ayı vergi ve sigorta borçları karşılığı 1 milyon 900 bin lira para ödüyor. Kaynağından kesiliyor. Yani maaşından İller Bankası payından. Hangi zamanın borcu onu söyleyeyim size; 2000 yılı 8’inci aydan başlıyor. Yani yaklaşık 25 yıl öncesi. Sosyal Güvenlik Kurumu sağ olsun 25 yıldır Amasra Belediyesini, 35 yıldır ora, 45 yıldır da bura belediyesini idare ediyor. Ama esas meseleler bu kurumlar zaten merkezi bütçeden alması gereken payı alamadığı için bu durumda. Bugün siz bu alacakların peşine düşüp kurumları hizmet yapamaz, halkın hizmetini göremez hale getirecek şekilde takibe zorlarsanız siyasi irade olarak bunun sonucu aslında belediye ya da çalışanından çok halka yansır. O yüzden mutlaka burada bir düzenleme şart. Tekrar ediyorum; biz çok ciddi bir bedel ödüyoruz ve bu bedelin sigorta karşılığı 2020 yılının Haziran ayından itibaren 25 yıl öncesinin borcu. Dolayısıyla bu konuda biz de genel anlamda Sosyal Güvenlik Kurumu, özel olarak Bartın Sosyal Güvenlik Kurumu ile bir meselemiz yok. Tabii ki kurumlar, bürokratlar, kurumlarına sahip çıkacak alacağını takip edecek. Ama merkezi idareye çağrımız bizim gibi kentlerin temel ihtiyacıdır. Bakın tekrar ediyorum. Benden önce 5 dönem görev yapmış bütün arkadaşlarım adına da söylüyorum. Bu onların suçu değil, mutlaka onların hataları, sevapları olmuştur. Ama buradaki mesele kanuni düzenleme ihtiyacıdır. Yani buraya binlerce insan geliyor ve Amasra'dan keyif alıyorsa bu kurum da onların hizmetini görüyorsa mutlaka kanuni düzenlemeyle buraya da kaynak artırılması için bir çalışma yapılması gerekiyor.

“En büyük yükü sırtlayan kurum Amasra Belediyesi”

Dün doğal gazla ilgili Akmercan'ın Bölge Müdürü ile görüştüm. En son şöyle bir bilginin kendine ulaştığını söyledi; Amasra Belediyesi'nin Akmercan şirketine ödemesi gereken bir para varmış parası olmadığı ve bu parayı ödeyemediği için 2024 yılında doğalgaz gelmeyecekmiş. Ben takdir ediyorum kim yarattıysa, böyle yaratıcı dedikodularla zaman zaman yüz yüze geliyoruz. Ama ben sizler aracılığıyla da paylaşayım. Böyle bir gerçeklik yok. Zaten bu bahsettiğimiz doğalgazın kente gelişiyle ilgili meseledeki en büyük yükü sırtlayan kurum Amasra Belediyesi, onun taahhüdünü verdi. Koşullarla sızdırmazlık testleri ve asgari oranda çökme dediğimiz oturma dediğimiz süreç gerçekleştikten sonra çalışmasını da yapacak, kaplamasını da yapacak.

Amasra Kent Kart müjdesi

Biraz önce anlattığım turizmden gelir elde etme ihtiyacımız çok net ve kaçınılmaz. Biz de işletme iştiraklerimizin bizim için gurur vesilesi olan Sefa Parkı'nda bir belediye hizmeti veriyoruz. Biliyorsunuz göreve geldiğimizde müstecirde yani kiracıdaydı ve Amasra halkı girmiyordu bu işletmeye. Şu anda hemşehrilerimiz de memnun. Ancak fiyat politikamızı bayram öncesi biraz da turizmden gelir elde etmek üzere düzenledik. Şimdi olağanüstü Meclis Toplantısı yaparak aldığımız karar gereği burayı kullanan hemşerilerimize yani müşterilerine Sefa Park'ın müşterilerine indirim sağlayan bir Amasra Kent Kart projemiz var. Teknik bir takım sorunlar nedeniyle Temmuz içinde dağıtmayı hedeflediğimiz kartlarımız Ağustos ilk haftası ya da ilk 10 gün içinde dağılacak. Bu kartı aynı zamanda Amasra esnafıyla da yaygınlaştırma hedefindeyiz. Yani Amasra Kent Kartı geçerli kılan esnaflarda belli indirimler sağlayarak buradaki hemşehrilerimiz daha sonra da misafirlerimiz için dayanışmayı arttıracak bir uygulamayı hayata geçiriyoruz.”