Adalet Bakanı Tunç'tan adli yıl mesajı

'Önemli reformlara imza atmaya devam edeceğiz'

Adalet Bakanı Tunç'tan adli yıl mesajı

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Yeni adli yıl dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Adalet Bakanı Av. Yılmaz Tunç, “Adalet, mülkün temeli, toplumsal barış ve huzurun teminatıdır. Adalet, hakkı hak sahibine teslim etmek, her şeyi yerli yerine koymaktır. Demokrasimizin standartlarının yükseltilmesi, hukuk devletinin güçlendirilmesi, temel hak ve hürriyetlerin genişletilmesi adına önemli reformlara imza atmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yargıda toplu izin kullanımı anlamına gelen ve 20 Temmuz’da başlayan adli tatil sona erdi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliğinin genelgesiyle 20 Temmuz'da başlayan adli tatil boyunca, adliyelerde görev yapan nöbetçi mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davalara baktı. Diğer davalara ise yeni adli yıla kadar ara verildi.

Yüksek yargı organları Danıştay ve Yargıtayda da bu süreçte nöbetçi heyetler görev yaptı. Anayasa Mahkemesi ise adli tatil kapsamında yer almadı.

Bartın ve tüm Türkiye’de 2024-2025 Adli Yılı, 2 Eylül itibariyle başladı.

Adalet Bakanlığı’nın Bartınlı ismi Bakan Yılmaz Tunç, yeni adli yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Adaletin tanımını, mülkün temeli, toplumsal barış ve huzurun teminatı ve hakkı hak sahibine teslim etmek, her şeyi yerli yerine koymak olarak yapan Bakan Tunç, adaletin tecellisi hukuk devletiyle, hukuk devleti ise tarafsız ve bağımsız yargıyla mümkün olduğunu söyledi.

2024-2025 Adli Yılı’nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni eden Bakan Tunç, adaletin tecellisi için fedakârca görev yapan hâkimlere, Cumhuriyet savcılarına, avukatlara ve tüm adalet teşkilatına çalışmalarında başarılar diledi.

Batın Milletvekili olarak görev yaptığı dönemde TBMM Adalet Komisyonu’nda önemli kararlara ve çalışmalara imza atan Bakan Tunç, son 23 yıldır olduğu gibi bundan sonra da hukukun üstünlüğü ilkesinden hiçbir zaman taviz vermeden adalet hizmetlerinin etkinliğini ve sunumunun kalitesini artırmak, adalete olan güveni zirveye taşımak, Türkiye Yüzyılı’nı, Adaletin Yüzyılı yapmak için çalışmaları kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.

“Toplumsal barış ve huzurun teminatıdır”

Demokrasinin standartlarının yükseltilmesi, hukuk devletinin güçlendirilmesi, temel hak ve hürriyetlerin genişletilmesi adına önemli reformlara imza atmaya devam edeceklerinin de altını çizen Adalet Bakanı Av. Yılmaz Tunç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Adalet, mülkün temeli, toplumsal barış ve huzurun teminatıdır. Adalet, hakkı hak sahibine teslim etmek, her şeyi yerli yerine koymaktır.

Adaletin tecellisi hukuk devletiyle, hukuk devleti ise tarafsız ve bağımsız yargıyla mümkündür.

2024-2025 Adli Yılının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Adaletin tecellisi için fedakârca görev yapan hâkimlerimize, Cumhuriyet savcılarımıza, avukatlarımıza ve tüm adalet teşkilatımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.

“Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz”

Son 23 yıldır olduğu gibi bundan sonra da hukukun üstünlüğü ilkesinden hiçbir zaman taviz vermeden adalet hizmetlerinin etkinliğini ve sunumunun kalitesini artırmak, adalete olan güveni zirveye taşımak, Türkiye Yüzyılı’nı, Adaletin Yüzyılı yapmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.

Demokrasimizin standartlarının yükseltilmesi, hukuk devletinin güçlendirilmesi, temel hak ve hürriyetlerin genişletilmesi adına önemli reformlara imza atmaya devam edeceğiz.”